czesc.sa jakies ustawki w gdansku?mysle o sobocie albo niedzieli
Jazda Gdansk
Napisano 19 lipiec 2016 - 19:01
Rondo C3C ma być w sobotę. Trzeba być niezłym koksem, żeby się z nimi zabrać https://www.facebook...ndoC3C/?fref=ts
W niedziele zwykle jeździ f3team. Raczej coffee ride, niż ustawka, tempo spokojne https://www.facebook...53414258203522/
Napisano 19 lipiec 2016 - 19:31
Rondo C3C jest mocną ustawką, a w tą sobotę dodatkowo ma być rywalizacja na premiach więc będzie srogo. Spokojniej jest na Castoramie o 11 w niedzielę - rondo Castorama w Gdańsku Osowie.
Napisano 20 lipiec 2016 - 09:22
witam.o 11 to troche pozno.poza tym pojechalem sobie z kartuskiej do jasienia a potem w strone osowy i powiem szczerze wyleczylem sie z takiej jazdy.jestem szczesliwy ze zyje.jakos nie wyobrazam sobie jazdy w duzej grupie w takim ruchu i z taka kultura kierowcow.mieszkam w niemczech i te drogi mnie przerazaja.nie zebym sie czepial,napewno sa jakies spokojne trasy ale ja ich nie znam.chyba pojade sobie pod wejcherowo samochodem i tam jakos sie pokrece kolo zarnowca.a dla wszystkich ktorzy tu jezdza szacunek ze sobie radza .dzieki za posty ale raczej nie skozystam
Napisano 20 lipiec 2016 - 11:58
Jeździmy po wsiach, tam jest mniejszy ruch niż w Gdańsku, czy na jego peryferiach. Niemniej faktycznie, plan by wyskoczyć w okolice Żarnowca nie jest zły, przy czym raczej w tygodniu, bo w weekend to się w korkach nastoisz, wśród turystów jadących na lub wracających z urlopu.
Napisano 20 lipiec 2016 - 14:20
Drogi wokół Trójmiasta, również te uczęszczane przez różne zbiórki i indywidualnych kolarzy, są pod kątem ruchu samochodowego przerąbane delikatnie mówiąc. Co 10 kierowca to jakiś po…..b.
Kierowca karetki z Wejherowa, który rok temu mnie zbierał z drogi w tych okolicach, powiedział mi, że jest fanem kolarstwa i sam bardzo dużo jeździ, ale tylko mtb i wyłącznie po lasach, bo boi się jeździć po naszych drogach, ponieważ zbyt często zbiera z drogi kolarzy w różnym stanie ![]()
Ale na takich właśnie drogach, jazda w grupie bądź nawet małej grupce jest znacznie bezpieczniejsza niż jazda w pojedynkę. Grupkę kierowcy mijają ostrożniej i większym łukiem, pojedynczego kolarza … niektórzy chyba starają się nie zauważać.
Napisano 20 lipiec 2016 - 19:50
... boi się jeździć po naszych drogach, ponieważ zbyt często zbiera z drogi kolarzy w różnym stanie
Ale na takich właśnie drogach, jazda w grupie bądź nawet małej grupce jest znacznie bezpieczniejsza niż jazda w pojedynkę. Grupkę kierowcy mijają ostrożniej i większym łukiem, pojedynczego kolarza … niektórzy chyba starają się nie zauważać.
Nie wiem czy w naszym kraju jest jakieś szczególne upośledzenie emocjonalne i brak empatii bo takie zachowania zdarzają się wszędzie, ale na pewno są kraje od których oddziela nas przepaść.
Jakie są wasze odczucia po pobycie w innych krajach?
Bywało że byłem w pozytywnym szoku.
Chociaż to rozmowa na inny temat.
Napisano 21 lipiec 2016 - 12:56
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Napisano 22 lipiec 2016 - 08:38
- puchaty lubi to