Dłuższe podjazdy na Śląsku
Started By
esdopedoen
, 21 May 2010 14:45
25 replies to this topic
Posted 07 July 2010 - 08:46
Już się przekonałem sam, no i wyszło 4km szutrowej drogi :/ ale na ultremo można polegać 
Następnym razem spróbuje przez Błędów, tam powinien być asfalt.
Jeżeli chodzi o podjazdy, to ładna ścianka jest w Wysoka(iej) kilkaset metrów co najmniej 10% a potem piękna panorama jury.
Solidnie jest też przed i za Olkuszem, jechałem tam "na luzie" w pozycji wyprostowanej 60 km/h więc jadąc w przeciwną stronę można trochę zasmakować prawdziwej górki.
Jeżeli chodzi o podjazdy, to ładna ścianka jest w Wysoka(iej) kilkaset metrów co najmniej 10% a potem piękna panorama jury.
Solidnie jest też przed i za Olkuszem, jechałem tam "na luzie" w pozycji wyprostowanej 60 km/h więc jadąc w przeciwną stronę można trochę zasmakować prawdziwej górki.
Posted 07 July 2010 - 09:06
Już się przekonałem sam, no i wyszło 4km szutrowej drogi :/ ale na ultremo można polegać
Możesz naszkicować jakieś mapki którędy jeździsz ?
Posted 07 July 2010 - 20:38
Z mapką może być problem, bo nie wiem jak się do tego zabrać.
Ale tereny jury odwiedzam dość rzadko, dla odmiany od płaskich szos zachodniego Śląskiego i woj. Opolskiego, np do Ogrodzieńca mam 85 km a Olkusza 95 więc zawsze trzeba liczyć że trasa wyniesie okolice 200km. Jeszcze zniechęca mnie DK78 którą zawsze musze dojeżdżać na jure, dlatego szukam jakiś skrótów.
Ale tereny jury odwiedzam dość rzadko, dla odmiany od płaskich szos zachodniego Śląskiego i woj. Opolskiego, np do Ogrodzieńca mam 85 km a Olkusza 95 więc zawsze trzeba liczyć że trasa wyniesie okolice 200km. Jeszcze zniechęca mnie DK78 którą zawsze musze dojeżdżać na jure, dlatego szukam jakiś skrótów.
Posted 21 July 2010 - 08:57
Mikołów znajduje się mniej więcej na górce wiec prawie z każdej strony jest jakiś podjazd, a zainteresowani sami znajdą sobie swój ulubiony. Np. ulice Przyjaciół, Konstytucji 3 maja (Stara droga), droga 44 Tychy –Mikołów, droga 928 Wyry-Mikołów, Mikołów-Mokre
Łaziska Górne –ulica Pstrowskiego
Orzesze- ulica Gliwicka,
Ornontowice –ulica Orzeska, Zwyciestwa
Ruda śląska – ulice Tunkla i Oświęcimska (ze wzgledu na ruch polecam w weekend)
droga 927 Mikołów – Bujaków
Mikołów-Paniowy –Mokre- ulice Mokierska i 15 grudnia
Góra Siewierska – ulica Szosowa
Gmina Bobrowniki -Siemonia-ulica 1 maja
Repty Śląskie – ulica Repecka
Łaziska Górne –ulica Pstrowskiego
Orzesze- ulica Gliwicka,
Ornontowice –ulica Orzeska, Zwyciestwa
Ruda śląska – ulice Tunkla i Oświęcimska (ze wzgledu na ruch polecam w weekend)
droga 927 Mikołów – Bujaków
Mikołów-Paniowy –Mokre- ulice Mokierska i 15 grudnia
Góra Siewierska – ulica Szosowa
Gmina Bobrowniki -Siemonia-ulica 1 maja
Repty Śląskie – ulica Repecka