Dłuższe podjazdy na Śląsku
Napisano 07 lipiec 2010 - 08:46
Następnym razem spróbuje przez Błędów, tam powinien być asfalt.
Jeżeli chodzi o podjazdy, to ładna ścianka jest w Wysoka(iej) kilkaset metrów co najmniej 10% a potem piękna panorama jury.
Solidnie jest też przed i za Olkuszem, jechałem tam "na luzie" w pozycji wyprostowanej 60 km/h więc jadąc w przeciwną stronę można trochę zasmakować prawdziwej górki.
Napisano 07 lipiec 2010 - 09:06
Już się przekonałem sam, no i wyszło 4km szutrowej drogi :/ ale na ultremo można polegać
Następnym razem spróbuje przez Błędów, tam powinien być asfalt.
Jeżeli chodzi o podjazdy, to ładna ścianka jest w Wysoka(iej) kilkaset metrów co najmniej 10% a potem piękna panorama jury.
Solidnie jest też przed i za Olkuszem, jechałem tam "na luzie" w pozycji wyprostowanej 60 km/h więc jadąc w przeciwną stronę można trochę zasmakować prawdziwej górki.
Możesz naszkicować jakieś mapki którędy jeździsz ?
Napisano 07 lipiec 2010 - 20:38
Ale tereny jury odwiedzam dość rzadko, dla odmiany od płaskich szos zachodniego Śląskiego i woj. Opolskiego, np do Ogrodzieńca mam 85 km a Olkusza 95 więc zawsze trzeba liczyć że trasa wyniesie okolice 200km. Jeszcze zniechęca mnie DK78 którą zawsze musze dojeżdżać na jure, dlatego szukam jakiś skrótów.
Napisano 08 lipiec 2010 - 07:20
Do tworzenia tras polecam bikemap.net. Prosty w obsłudze i podaje też przewyzszenia jakie wychodzą na trasie. Najpierw szybka rejestracja i mozna sie bawić
Napisano 21 lipiec 2010 - 08:57
Łaziska Górne –ulica Pstrowskiego
Orzesze- ulica Gliwicka,
Ornontowice –ulica Orzeska, Zwyciestwa
Ruda śląska – ulice Tunkla i Oświęcimska (ze wzgledu na ruch polecam w weekend)
droga 927 Mikołów – Bujaków
Mikołów-Paniowy –Mokre- ulice Mokierska i 15 grudnia
Góra Siewierska – ulica Szosowa
Gmina Bobrowniki -Siemonia-ulica 1 maja
Repty Śląskie – ulica Repecka