Koszulki są tak bardzo pomarańczowe, że nikt nie będzie miał co do tego wątpliwości.
[2017] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Napisano 06 kwiecień 2017 - 11:07
Wszystko jest już zapakowane i czeka na odbiór. Myślę że jutro będzie doręczenie.
Tyle było tego pakowania i sprawdzania, że się wczoraj nie wyrobiłem (niestety nie mam całego dnia na przygotowywanie przesyłek).
- muzycom, Kolunio, boozy i 1 inna osoba lubią to
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 06 kwiecień 2017 - 18:22
Ciuchy już u mnie... Wrażenia na szybko:
- Kolor - mocno pomarańczowy - bardzo "soczysty" według mnie. Gdybym je widział w sklepie to nie wiem czy bym się zdecydował, ale teraz mi się podobają. Dodatki (punkty i linie) żółte są delikatne.
- W zeszłym roku brałem koszulkę Ultimate rozmiar 3, w tym roku spróbowałem Proline, wziąłem rozmiar 3, krój "Race Cut" i wydaje się nieco za duża. Tzn. może da radę, ale nie jest tak aero jak ta Ultimate.Luźniejsza w klatce, dłuższa. Tamtą wolałem bardziej. Następnym razem wracam do Ultimate :-)
- Spodenki - IMHO wyszły ładnie (połączenie czarnego z pomarańczowym). W tym roku wziąłem rozmiar mniejszy (3 vs 4) i chyba to dobra decyzja, bo w zeszłorocznych Ultimate mam lekko luźne ściągacze.
- Kamizelka - fajna. Podobnie jak w przypadku koszulki - mogłaby być odrobinę mniejsza. Ładnie wygląda mały pomarańczowy akcent (wnętrze kołnierzyka), gdyby było ich nieco więcej - np. lamówki lub zamek, byłoby bardzo ładnie.
Ogólnie ciuchy IMHO fajne, jestem zadowolony :-) Gdyby były domówienia to chyba bym się zdecydował na jeszcze jedne spodenki i koszulkę Ultimate.
Uraz za inicjatywę i ogarnięcie całości - wielkie, wielkie dzięki!
Edit:
Pomierzyłem koszulki i tak: Ultimate z zeszłego roku: długość zamka/długość tyłu, szerokość pod pachami: 54 cm/69 cm/42 cm a tegoroczna Proline: 55 cm/72 cm/49 cm. Może ktoś zamówił rozmiar 2 i będzie się chciał zamienić :-)
Pozdrawiam
- uraz i Kolunio lubią to
Napisano 07 kwiecień 2017 - 10:08
Dojechało i jest super. Koszulka faktycznie wydaje się trochę duża i za długa z tyłu (przez co na karku robi się "garbik"). Dramatu raczej nie ma, ale wychodzi na to, że mogłem celować w 2. Czy faktycznie będzie to przeszkadzało podczas jazdy to dopiero wyjdzie w praniu
Uraz: wielkie dzięki za ogarnięcie zamówień. Kawał dobrej roboty
- uraz lubi to
Napisano 07 kwiecień 2017 - 12:57
Doszło. Jakość i trwałość przetestujemy w boju
Dzięki uraz za poprowadzenie tematu
Mam do wymiany koszulkę Proline race cut o rozmiarze 5, najchętniej na rozmiar 4. Jeśli jest ktoś chętny zapraszam
Ja chciałbym 4 na 5, ale mam Ultimate race cut. Mam koszulkę z forumowego zamówienia sprzed 2 lat (czarna z biało-czerwonym) - i tam rozmiar 4 był znacznie większy. Ktoś ma może podobne spostrzeżenia co do rozmiarówki? (bo widzę, że niektóre są odwrotne)
Napisano 07 kwiecień 2017 - 13:05
Ja chciałbym 4 na 5, ale mam Ultimate race cut. Mam koszulkę z forumowego zamówienia sprzed 2 lat (czarna z biało-czerwonym) - i tam rozmiar 4 był znacznie większy. Ktoś ma może podobne spostrzeżenia co do rozmiarówki? (bo widzę, że niektóre są odwrotne)
a z tego zamówienia masz 4?
Napisano 07 kwiecień 2017 - 13:23
Tak, mam Ultimate 4 z obydwu zamówień.
W sumie zmierzyłem na szybko parę wymiarów - jest praktycznie to samo (zamek, długość przód-tył), natomiast koszulka wydaje się być ciaśniejsza (dziwne wrażenie, bo zamek nie przylega "płasko" tylko robią się na nim fałdki). Być może po praniu będzie OK, choć poprzednia koszulka była od razu "pret-a-porter"
A kolorystycznie bardzo fajne zestawienie. Spodenki Proline też fajne, w sumie niewielkie różnice do Ultimate.
Napisano 07 kwiecień 2017 - 13:38
Dotarły i do mnie. Muszę powiedzieć, że jestem pozytywnie zaskoczony. Wzór na żywo prezentuje się naprawdę ładnie, pomarańczowy jest "mocno pomarańczowy" ale nie wali po oczach, nawet żółte elementy, które mi się nie podobały na planach na żywo są fajnym uzupełnieniem. Jakościowo wygląda to naprawdę dobrze, z pewnością lepiej niż mój pierwszy zestaw od Vitesse z przed kilku lat. Bluza (koszulka z dł. rękawem) bardzo przyjemna wewnątrz.
Chapeau dla Uraza za ogarnięcie tematu od A do Z. Paczka super spakowana
Szkoda jedynie, że pogoda się zupełnie zepsuła
- uraz lubi to