Wstępnie jestem +1, tylko ktoś musi podpowiedzieć z rozmiarem
Wieczorem podam wymiary.
1 do 10 że trafisz z rozmiarem...przeczytaj wątek o podmianach/wymianach ))
Napisano 12 kwiecień 2017 - 16:10
W sumie to jeśli ktoś chce coś dokupić to do 16 kwietnia można ponownie składać zamówienia. Jak będzie 5 kompletów to zamawiamy, jak nie będzie to się rozliczymy i po temacie. Ja wezmę 1 bluzę w razie czego.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 13 kwiecień 2017 - 10:45
Na żywo bardziej żywe kolory
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Z tego co widzę to koszulkę Proline rozm. 4. Czy kolega może podać swoje wymiary tzn, wzrost i ile w klacie i czy rozmiar trafiony? Sam się waham między rozm. 3 a 4. Wzrost 179, 102 cm w klatce.
Napisano 13 kwiecień 2017 - 11:07
Sam się waham między rozm. 3 a 4. Wzrost 179, 102 cm w klatce.
Ja mam podobne wymiary i mam rozmiar 4. Tobie polecę 3 bo 4 mogła by być bardziej obcisła choć tragedii nie ma; )
A to ciekawostka, też mam podobne wymiary i brałem z edycji "czarnej z paskami" rozmiar 5 i był w sam raz. Czyli teraz rzeczywiście trzeba brać jeden rozmiar mniejsze.
Trochę się rozjaśnia sytuacja z rozmiarówką, dobrze że poczekałem na "drugą turę"
Napisano 13 kwiecień 2017 - 11:38
mierzcie ciuchy a nie "mam wzrost X ważę Y i pasuje rozmiar Z".
Ludzie są różnie zbudowani, ja np. mam 180cm wzrostu a krótki tułów i długie nogi, więc powyższe zalecenia są nic nie warte.
Koszulki:
Spodenki (tutaj ciężej dopasować po wymiarach, ale zawsze coś się da wykminić):
Używam tego systemu i nie ma problemów z tabelami rozmiarów skopanymi przez producenta (vide: to zamówienie).
Napisano 13 kwiecień 2017 - 12:31
Mierzenie nie zawsze jest miarodajne, bo bardzo rozciągliwe koszulki np. Santini które mają 46cm pod pachami leżą na mnie jak "chińczyki", które mają 50cm ale materiał jest dość "sztywny"
Spodenki, to już w ogóle, przecież prawie każde są praktycznie "za małe" i mają być opięte na ciele, więc wszystko zależy od użytego materiału i jego rozciągliwości.
Ale dodatkowo oczywiście można podać rzeczywiste wymiary