Na żywo bardziej żywe kolory
"Bardziej żywe" to mało powiedziane
Napisano 13 kwiecień 2017 - 13:30
Co do rozmiaru to ja mam 185 cm wzrostu, 105 cm obwód klatki piersiowej i w tym roku kupiłem koszulkę Proline 3 race, rękawy +3 cm i jest idealna oraz spodenki 4 i też są idealne. Bluza która na mnie pasuje to 4 race, koszulka Ultimate 4.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 13 kwiecień 2017 - 15:04
@beskidbike co do rozciągliwości to prawda - im bliżej ciuchom do obcisłych i rozciągliwych kombinezonów TT,
tym mniej ten system robi się użyteczny. Niemniej w przyp. "normalnych" jerseyów mi się znakomicie sprawdza.
Co do spodenek, to jak napisałem, mniej użyteczny, ale jak przykładowo jeździsz ze ściągaczem ud szerokości 20cm, to jak ktoś Ci zmierzy 24cm, powinna Ci się zapalić czerwona lampka.
koniec OT
Napisano 13 kwiecień 2017 - 17:17
Co do rozmiaru to ja mam 185 cm wzrostu, 105 cm obwód klatki piersiowej i w tym roku kupiłem koszulkę Proline 3 race, rękawy +3 cm i jest idealna oraz spodenki 4 i też są idealne. Bluza która na mnie pasuje to 4 race, koszulka Ultimate 4.
Uraz mam pytanie jaki rozmiar polecasz na 180 cm i 102 cm klatka i 53cm udo spodenki z serii Race Cut i Sport Cut?,bo już się gubię w tych rozmiarach.Dzięki za odpowiedz.
Napisano 14 kwiecień 2017 - 06:18
@uraz, to jeszcze podpowiedz ze spodenkami, bo wymiary masz chyba podobne i będziemy w domu
Udo w najszerszym miejscu 58cm, biodra 100, pas 90. Jaki rozmiar?
Czarne Ultimate w poprzednim zamówieniu brałem 5-mocno dopasowane, Santini XL.
Jeśli chcesz mogę podesłać Ci spodenki 5 i przymierzysz. Jeśli będą ok, to weźmiesz, jeśli nie odeślesz
Ja sprawdziłbym jednak rozmiar 6
Napisano 14 kwiecień 2017 - 09:01
@uraz, to jeszcze podpowiedz ze spodenkami, bo wymiary masz chyba podobne i będziemy w domu
Mam Ultimate 5, Proline 6 i Santini XL. Ultimate 5 są odrobinę za ciasne, więc na twoim miejscu brałbym 6.
Napisano 14 kwiecień 2017 - 10:30
Wszystko fajnie, tylko szerokość trzeba zmierzyć razem z tą "siateczką" pod pachami, czyli całkowitą szerokość koszulki
Otóż to!
Nie przypuszczałem, że moje "od szwu do szwu" ktoś tak zrozumie
("szew" = miejsce gdzie tułów przechodzi w rękaw. Czasami nie ma tam fizycznego szwu)
Niemniej dzięki @michalczewski.k za chęci.
Napisano 14 kwiecień 2017 - 11:09
Ma ktoś porównanie jak wychodziły rozmiarowo koszulki Ultimate ? Teraz wziąłem proline race cut 2 i jest luźna, brać ultimate 2 czy zjechać do jedynki proline ?
W twoim życiu liczy się najpierw samochód, później rower, a na końcu ja.
Kelly nawet nie mrugnął okiem. Na jego twarzy nie pojawił się choćby cień uśmiechu.
– Pomyliłaś kolejność. Na pierwszym miejscu jest rower.
Napisano 14 kwiecień 2017 - 15:36
Ja mam Santini XL, Proline z pierwszego zamówienia 5 i z tegorocznego zamówienia 4. Santini są na mnie za krótkie, proline 5 są zasadniczo ok proline 4 się ciężko zakłada ale jak już się to uda to są perfect. Wymiary mam praktycznie takie jak Ty.
Ma ktoś porównanie jak wychodziły rozmiarowo koszulki Ultimate ? Teraz wziąłem proline race cut 2 i jest luźna, brać ultimate 2 czy zjechać do jedynki proline ?
Istotna jest długość. Jeśli 2 jest dobra na długość to 1 pewnie będzie za krótka.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 14 kwiecień 2017 - 17:49
Wymiary Ultimate rozmiar 3