Rozumiem jakieś pojedyncze odchyły, ale jeśli w zamówieniu grupowym dla FACETÓW wybiera się róż, to hmm...
Ale luz, tolerancyjny jestem
@uraz, ja nic nie pokazuję, po prostu wybieram i kupuję to co mi odpowiada
Napisano 13 grudzień 2016 - 13:45
Nowe zdjęcia dla zobrazowania różnic między czarnymi i granatowymi spodenkami.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 13 grudzień 2016 - 15:26
Napisano 13 grudzień 2016 - 18:25
coś z canyona?
https://www.canyon.c...t=T068&id=60313
Faceci idą w róż...masakra
Granatowe zestawy można tu zamówić z fajnymi paskami kozacko to wygląda nie wiem czy są jeszcze otwarte zmówienia http://szosa.org/top...2017-w-trakcie/można zrobić granatowy komplet plus koszulka kolor
spodenki czarne ma chyba wiekszosc zamawiajacych z tego roku
Podstawowe pytanie czy uda się skopiować ten zestaw VOLERO idealnie? Nadruk i materiał i jak to wyjdzie cenowo, bo tak naprawdę wtedy on jest efektowny.Volero
Napisano 13 grudzień 2016 - 19:29
Napisano 13 grudzień 2016 - 19:47
Co do kontrowersyjności Canyon-Srama, to jakby się udało zrobić w miarę podobny wzór, to niektórzy wezmą po dwie, także nie ma się co bać małego zainteresowania.
@Uraz jakie są Twoje umiejętności jeśli chodzi o grafikę ?
Jeśli w tym nie siedzisz, to naprawdę proponuję albo dopłacenie do projektu u grafika (wyjdzie 5-10zł na łeba)
albo zejście na ziemię z tymi inspiracjami, bo i tak tego nikt nie zrobi na wektorach.
Przepraszam za sceptycyzm. Jeśli śmigasz w grafice, to nie było tematu.
Od siebię zaproponuję prosty do zrobienia wzór, który jest przy okazji bardzo ładny:
Generalnie "dyskretny" gradient barw zazwyczaj ładnie wychodzi.
(dyskretny = nieciągły, na ciuchu podzielonym na pola. Tutaj przykład ciągłego gradientu: Raso Aero Ombre Jersey )
Trochę wyższa szkoła jazdy jeśli chodzi o grafikę, to gradient na jakimś "polygon pattern".
Myślę, że też do zrobienia, clue to i tak dobry wybór koloru każdego z wielokątów składowych a nie sam wzór:
Chodzi mi po głowie coś takiego, gradient dwóch barw przez koszulkę z finałem w postaci ściągaczy nogawek w tych dwóch kolorach.
Jakbym kiedyś zmaterializował taki opis słowno-muzyczny w formie projektu, to dam znać na forum.
Napisano 13 grudzień 2016 - 19:56
Faceci idą w róż...masakra
to było odnośnie Canyon-Sram czy tej Maap wrzuconej przez Uraza ?
Jeszcze nie widziałem żeby C-S się komuś nie podobał przez "damskość", jeśli już to przez zbyt fikuśny wzór.
Jest kolosalna różnica pomiędzy całym różowym ciuchem (vide: Maglia Rosa) a z jednym różowym detalem.
Inna sprawa, że damska paleta barw to nie tylko róż.
I tak Maap faktycznie wygląda mało męsko, ale już Canyon-Sram absolutnie nie jest typowo damski.
Narodowcy nie biegają 40km/h także luz.
Koniec OT.
Napisano 13 grudzień 2016 - 23:05
Napisano 14 grudzień 2016 - 10:24
można zrobić granatowy komplet plus koszulka kolor
Można ale trzeba będzie zapłacić z 50% więcej. Vitesse pod tym względem ma dość restrykcyjne zasady.
Podstawowe pytanie czy uda się skopiować ten zestaw VOLERO idealnie? Nadruk i materiał i jak to wyjdzie cenowo, bo tak naprawdę wtedy on jest efektowny.
Nie uda się skopiować idealnie ponieważ vitesse używa innych materiałów oraz panele z których są uszyte ubrania mają inny kształt. Inna sprawa to, że nie będziemy kopiowali 1:1, możemy najwyżej zrobić podobny. Jak to będzie wyglądało na gładkim materiale widać najlepiej na zdjęciu z kawałkiem nogawki.
@Uraz jakie są Twoje umiejętności jeśli chodzi o grafikę ?
Jeśli w tym nie siedzisz, to naprawdę proponuję albo dopłacenie do projektu u grafika (wyjdzie 5-10zł na łeba)
albo zejście na ziemię z tymi inspiracjami, bo i tak tego nikt nie zrobi na wektorach.
5-10 zł od osoby to będzie jakieś 150-300 zł. Już widzę rzeszę grafików ustawiających się w kolejce.
Działamy na budżecie dlatego trzeba znaleźć gotowy projekt który spotka się z powszechną akceptacją. Przełożeniem go na wektory i modyfikacjami zajmę się ja.
to było odnośnie Canyon-Sram czy tej Maap wrzuconej przez Uraza ?
To było odnośnie pierwszej koszulki Arenberg która miała różowe plecy (teraz ma "złote") żeby uniknąć bezsensownej dyskucji.
I tak Maap faktycznie wygląda mało męsko, ale już Canyon-Sram absolutnie nie jest typowo damski.
Miały być kolorowe koszulki to wrzuciłem kolorową. Co do Canyona
Róż nie męski ale koszulka drużyny babeczek już jest męska...... hipokryzja, czy ciemnogród?
Życie
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll