Mam takie pytanie czy w Bolt-cie, jest możliwość uruchomienia zapisanego planu treningowego np. określonego zestawu interwałów w trakcie jazdy i po ich przejechaniu kontynuowanie dalej jazdy w ramach jednej jazdy/ pliku treningowego? Tak, jak to jest w poczciwym E500 a co wyłączyli w E510 nie wiedzieć dlaczego?
Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam
Posted 17 November 2017 - 10:23
Dodam tylko kilka słów o obsłudze serwisowej.
Kiedy kupiłem Bolta - w kwietniu 2017 - w sklepie Mantel, to przyszła do mnie paczuszka i zauważyłem od razu, że ekran w lewym dolnym rogu ma dziwną kropkę. Minimalną, taką wielkości "paproszka", ale natychmiast odezwałem się do Wahoo (do działu obsługi klienta). Przyznali, że jakaś wstępna partia może mieć problem z zabrudzeniem klejem (to ponoć klej) i oczywiście zaproponowali wymianę, jednak to wiązało się z oczekiwaniem, a ja miałem ciśnienia na jazdę
Umówiłem się więc z nimi - zgodzili się! - że odeślę im sprzęt dopiero jesienią, jak sezon minie. Teraz w połowie listopada ponownie się do nich odezwałem, byłem przygotowany, że muszę zamawiać kuriera, który przekaże paczkę gdzieś tam zagranicę. Nic z tych rzeczy. Wahoo w ciągu 24h zorganizowało przesyłkę na swój koszt (zamówili kuriera TNT, ode mnie z Małopolski do magazynu Mantel w Holandii), a po kolejnych 24h (jeszcze paczka do nich nie dotarła) dostałem informację, że nowa sztuka do mnie już jedzie.
To moje kolejne pozytywne wrażenie z obsługi klienta zagranicznych firm (kiedyś przez zgłoszenie na FB wymieniłem słuchawkę Jabry). Fajnie, by polskie firmy czerpały taką kulturę prokliencką z zagranicy.
Posted 28 November 2017 - 08:37
Jest aktualizacja FW i aplikacji android dla Elemnt i Bolt.
Posted 30 December 2017 - 14:39
Doczytałem u Dcrainmakera, że będzie możliwość importu treningów fit, erg i mrc. Miała być już dzisiaj ale coś poprawiają i dodadzą ją niedługo w aktualizacji. Tak więc z mojego punktu widzenia ok.
EDIT:
Po ponownej autoryzacji połączenia z Training Peaks zadziałała synchronizacja stworzonych treningów. Nie wymaga więc ona konta premium.
@Arked, a jak udało Ci się utworzyć trening na TP bez opcji premium?
Posted 30 December 2017 - 16:28
- tomacias likes this
Posted 30 December 2017 - 17:00
Nie trzeba mieć premium, żeby zrobić trening. Jedyne ograniczenie jeśli dobrze pamiętam to ograniczenie do planowania tylko jeden dzień w przód. Klikasz więc na jutro w kalendarzu (add workout > bike > build workout) i robisz trening. Po zapisaniu i synchronizacji licznika powinien pojawić się do wyboru jako 'planned'.
Faktycznie zapomniałem o tym!. Dziękuję.
Posted 31 December 2017 - 22:52
Czemu aby sparować telefon z licznikiem Wahoo Elemnt za każdym razem muszę w telefonie uruchamiać GPS. Samo włącznie BT nic nie daje ??
Żeby aplikacja w telefonie wiedziała gdzie teraz się znajdujesz.
Posted 07 January 2018 - 17:27
Hej,pytanie do użytkowników volta. Czy jest jakiś określony czas w którym trzeba wykorzystać kody na stravę premium i training peaks? Niedawno nabyłem volta i wolałbym z tym do wiosny poczekać
nie sądzę, aby było takie ograniczenie. Przecież równie dobrze licznik który kupiłeś mógł czekać na półce na nabywcę np. do maja...
Posted 07 January 2018 - 19:46
Posted 10 January 2018 - 20:20
stałem się szczęśliwym posiadaczem [...] mam problem z polączeniem z apką na smartfonie na androidzie.
Szczęście pojęcie względne - jak widać w tym przypadku problem uszczęśliwia?
A serio - czytałeś co Wahoo napisał w WAHOO FITNESS ANDROID APP zwłaszcza: Android Bluetooth Troubleshooting?
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750