Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam

2327 odpowiedzi w tym temacie

#2321 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 10 lipiec 2025 - 09:56

Z tego co widzę masz wyłączone "Turn by turn directions", domyślam się, że wolisz nie mieć informacji o skrętach itp. ale tu raczej komunikaty o zjeździe z trasy są prawdopodobnie z tym połączone. Wyłączysz TBT, nie ma komunikatów o powrocie na trasę. Widocznie tak sobie Wahoo wymyśliło, że jak ktoś nie chce TBT, to nie chce informacji, że zboczył z drogi...

• heniek58 lubi to

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#2322 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 788 postów
  • SkądPodhale

Napisano 10 lipiec 2025 - 10:06

Turn by turn... to jest jakiś dramat. Można zwariować od tego. Przecież mam wskaźnik który pokazuje mi gdzie skręcić. No ale dobrze sprawdzę włączając to czy będę otrzymywał komunikaty

Facebuk i  YT  Strava

#2323 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2972 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lipiec 2025 - 15:19

Manfred za bardzo fizjonomujesz. Masz ekranik, masz trase, masz dźwięki, przecież to zupelnie wystarczy. Raz czy drugi sie zagapisz to nie dramat. Natomiast turn by turn ja bym to wylaczyl domyslnie gdyby byla taka opcja, a nie za kazdym razem musze to robic.

• heniek58 lubi to

#2324 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 788 postów
  • SkądPodhale

Napisano 12 lipiec 2025 - 11:13

Dziś pomimo wyrwanej ręki z barku postanowiłem sprawdzić jak roam v2 reaguje na zjazd z wyznaczonej trasy. Gdy aktywowałem diody skręt sygnalizowany jest kierunkiem i białymi dioadami natomiast zjazd z wyznaczonej linii diody czerwone. Gdy włączyłem sygnał każdy skręt sygnalizowany jest dźwiękiem a zjazd z linii trasy dźwiękiem punktowym. Nie da się wyłączyć powiadomienia skrętu dźwiękiem. Dla mnie te dwie nakładające się informacje są bez sensu.

Facebuk i  YT  Strava

#2325 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 347 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 sierpień 2025 - 09:34

Potężna aktualizacja FW i systemu dla komputerów trzeciej generacji, najbardziej widać nowy wygląd map.

Linka: https://support.waho...e-Release-Notes

Film od GP Lama 

#2326 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 347 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 sierpień 2025 - 16:14

Czy są może jakieś przecieki, plotki o kolejnej generacji zegarka Rival? 

#2327 Jaca911

Jaca911
  • Użytkownik
  • 567 postów

Napisano 19 wrzesień 2025 - 18:17

Zmieniłem starego Samsunga na SPoCo Phona X7Pro (swoją drogą polecam za 1.2kzł nic lepszego nie ma) i nie dochodzą mi powiadomienia na Bolta. Wydaje się, że przyznałem wszystkie uprawnienia i wyłączyłem wszystkie oszczędzania baterii. Co jeszcze może być przyczyną? Trzeba jeszcze aplikacji Element przyczepić kłódkę żeby nigdy nie była zamykana gdy pracuje w tle? Czy co jeszcze?

Wysłane z mojego 2412DPC0AG przy użyciu Tapatalka

#2328 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 347 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 październik 2025 - 18:56

Dzisiejsza aktualizacja FW dla trzeciej generacji włącza obsługę POI w trasach Komoot, RideWGPS i Strava. 

Dodaj odpowiedź