Niebieskie gniazdo (zdaje się że w oryginale produkcji K-Edge) dla Wahoo jest bardzo porządnie wykonane. Ranty są chyba szersze, oraz wkładany komputer można przekręcić tylko o 90 stopni, wtedy się blokuje i siedzi. Wadą dla mnie jest to, że ma dużą średnicę zewnętrzną i nie mieści się do obudowy uchwytu. Z kolei gniazdo dostarczone w komplecie z Canyon Gear Groove ma te ranty jakby cieńsze, wkładany komputer po przekręceniu o 90 stopni lekko się blokuje ale bez problemu można go przekręcić o kolejne 90 stopni. W tym gnieździe komputer się lekko kołysze i grzechocze, chwilowo nalepiłem grubszą piankę na ramiona uchwytu.
Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam
Napisano 31 grudzień 2024 - 15:34
Mam zagadkę związaną z Bolt v.1.
Mikołaj przyniósł pod choinkę pomiar mocy. Pogoda dopisuje to trzeba zobaczyć z czym się to je. Trening zaplanowany, to teraz trzeba ustawić stronę Workout. Szukam pola pod tytułem: "Target Power" i nie potrafię znaleźć. Jest Target BPM i Target RPM, a tego, którego szukam nie ma. Niby przed interwałem pojawia się zakres ale tylko na kilka sekund. Łatwo przegapić, a uczyć się treningu na pamięć to po co komputerek? Wystarczy stoper
Napisano 01 styczeń 2025 - 12:43
W prawdzie mam Ace i do konfiguracji służy apka Wahoo a nie Elemnt w "data fields" mam
Power które rozwija się na kolejne:
- power
- power avg over time
- power balance
- power ftp
- power max over time
- power pedaling
- power torque
- power zones
i każdy z tych rozwija się na kolejne, np
- power ftp
-- power (20 sec)/ftp%
-- power (3 sec)/ftp%
-- power (30 sec)/ftp%
-- power (5 sec)/ftp%
-- power/ftp%
-- power/ftp% (lap)
-- power/ftp% (last lap)
-- power/ftp % (workout)
Samo Target power też jest, nie wiem w którym dziale bo mogę wyszukać w search.
Update:
GP Lama podaje wszystkie dostępne w 2018 roku
https://gplamatdp.wo...ata-field-list/
Target power jest w polach typu "planned workouts".
- Jaca911 lubi to
Napisano 02 styczeń 2025 - 10:57
Chciałem sobie sparować Roam2 ale miałem komunikat że jeszcze nie jest wspierany.
Automatycznie za to znalazł mi się Rival (z bazy danych w chmurze Wahoo) ale nie ma żadnych opcji do konfiguracji, czyli też będą dopiero rozwijać.
Ace fajny, z minusów to brakuje mi diód poziomych i pionowych .
Brakuje także sortowania tras w komputerze, są widoczne od najnowszej do najstarszej.
Z plusów to nawigacja po trasie mówi (po angielsku), duży ekran i dzwonek . Ekran dotykowy, można rozciągać i obracać mapę żeby zobaczyć co było z tyłu. Są też profile dyscyplin, Inaczej można mieć skonfigurowany dla szosowych inaczej dla mtbt i jeszcze inaczej np dla trenażerów. Czujnik wiatru - nie wypowiem się bo nie analizowałem, ale w historii widać ile czasu jechałeś pchany a ile walczyłeś z wmordewindem. Wielkość i ciężar mi nie przeszkadza.
Reszta działa jak w poprzednich.
- Jaca911 lubi to
Napisano 15 styczeń 2025 - 01:30