Czy jest jakiś sposób aby w Wahoo roamv2 na mapie wyłączyć podświetlanie na niebiesko ścieżek lub tras rowerowych?
Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam
Napisano 26 kwiecień 2024 - 10:55
Moim zdaniem trzeba własne mapy wykonać.
Napisano 26 kwiecień 2024 - 13:43
Aż tak drastycznie to chyba nie.
https://github.com/B...ahoo-vtm-themer
"Using the themes
Napisano 04 czerwiec 2024 - 20:59
Dziś w update FW dla Roam2 i Bolt2 wprowadzono zapowiadane wcześniej sterowanie GoPro.
- piotrkol lubi to
Napisano 06 czerwiec 2024 - 09:41
dla mnie to gamechanger, nagrywam wyścigi i ustawki kamerką zamontowaną pod wahoo. Teraz nie muszę zastanawiać się czy kamera nagrywa, czy zastopowałem nagrywanie i ile mam jeszcze prądu. No i mogę zmieniać tryby / foto / video / timewarp.
Geniusz opcja
Napisano 06 czerwiec 2024 - 16:55
Dzisiaj potestowałem, działa całkiem fajnie. Zasięg niestety taki sobie - po około 25 metrach utrata kontaktu.
Jak każdy BT/ANT+
Napisano 18 czerwiec 2024 - 06:50
Wahoo wkrótce wypuści na rynek nowe urządzenie. Niestety, nic nowego jeśli chodzi o komputerki rowerowe, będzie to Trackr hr,
(źródło: FCC ID.io - po certyfikacji - dane umieszczono 6 czerwca 2024r.)
Jak widać to czujnik pulsu, ale sama nazwa "Trackr HR" wskazuje, że popracowali prawdopodobnie nad rejestracją danych pulsu (a być może i innych parametrów?), bez konieczności transmisji danych w czasie rzeczywistym.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 19 czerwiec 2024 - 19:31
W ofercie już jest Tickr który zapisuje puls. Patrząc na nazwę pewnie loger gps.
Napisano 21 czerwiec 2024 - 10:37
Mam zaktualizowanego Roama v2, mam najnowsze oprogramowanie Varia. Mimo to nie działa sterowanie oświetleniem z poziomu licznika. Działają wszystkie opcje poza wyborem trybu pracy oświetlenia oraz automatyczym uruchamianiem/wyłaczaniem się lampki. Czy coś robię źle albo o czymś mogłem zapomnieć?
Edit.
Żeby było śmiesznie- wygrzebałem z szafy dawno nieużywaną lampkę Bontrager Ion, połączyłem... i działa.
Edit2
Udało się ogarnąć. Pomógł reset Varii
Napisano 25 czerwiec 2024 - 20:24
W ofercie już jest Tickr który zapisuje puls. Patrząc na nazwę pewnie loger gps.
Już w ofercie Trackr - jednak nazwa jest myląca, bo to "zwykły" czujnik tętna, tyle tylko, że zamiast wymiennej baterii, jest wbudowany i ładowany akumulator (niby ponad 100h żywotności) i IPX7. Cena €90.
Ponoć są ludzie, których pot wykańcza standardowe czujniki z wymiennymi bateriami. Zwłaszcza po pierwszej wymianie baterii. Jeśli ktoś ma faktycznie taki problem i pomimo dbałości o uszczelkę komory baterii czujniki tętna mu padają, to Trackr może będzie tu dobrym wyborem czujnika tętna.
Z drugiej strony u mnie to się chyba jeszcze nigdy nie zdarzyło, a baterie w przeciętnym czujniku wymieniam bardzo rzadko. No może w Polar H10 nieco częściej, ale to i tak długie miesiące pracy czujnika (z czego większość w trybie czuwania, ale jednak...).
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 28 czerwiec 2024 - 09:58
Pola danych nazywają się
Battery
Phone battery
Shifter battery
Derailleur battery.
Sprawdź.
Napisano 06 lipiec 2024 - 06:22
To ciekawy przypadek.
U mnie pokazuje ostatnią znaną wartość którą uzyskał przy synchronizacji, bo ja w trakcie jazdy nie mam włączonej aplikacji poza sytuacjami gdy chcę skorzystać np. z "take me to:" Ja bym spróbował usunąć to pole i potem dodać na nowo.
- Jaca911 lubi to