Nie wiem dlaczego. Ich opisy są dość lakoniczne. Wyłączenie Ant+/BT podczas synchronizacji przez Wifi to może być jakąś optymalizacją jakości połączenia. Jest tak odkąd pamiętam. W sytuacji kiedy ma się włączoną automatyczną synchronizację i jeździ się codziennie to można tego nie zauważyć (bo jest ona wtedy znacznie szybsza).
Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam
Posted 17 May 2020 - 11:05
Patrząc po ostatnim wpisie: https://groups.googl...ers/CRjfOAzt-YY
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 17 May 2020 - 11:21
O ile się nie boisz, to spróbuj usunąć i ponownie dodać. Sprawdzimy
Posted 17 May 2020 - 11:50
No i super. W takim razie ciekawe dlaczego niektórym działa nienagannie (jak Tobie), a innym sprawia problem.
🤔
Działa, bo to Roam - a zgłoszenie problemów z czujnikami dotyczy Bolt. "Mała" różnica, ale znaczenie ma.
Edited by Prozor, 17 May 2020 - 11:58.
sprecyzowano typ komputerka, który nie sprawia problemów z czujnikami
Posted 17 May 2020 - 11:55
Zaraz - to wyżej to Roam, czy Bolt? Z tego co widzę (zmylił mnie pierwszy rzut oka, przez etui), to Roam.
Bo zgłaszane problemy były z Boltem, z Roam nikt problemów nie zgłaszał.
Does someone has the same issue that the Bolt will not connect to any sensor (heart rate, cadence, etc.) since the update above?
I'm also not able to connect any new sensor after delete an existing.
Na grupie google tylko zgłoszenia Bolt, żaden właściciel Roam się nie skarży.
Posted 18 May 2020 - 08:59
Jak się z Bolta usuwa routesy? Chodzi mi o to że stworzone w:
RWGPS - wiem
Stracą - wiem
Kompot - wiem
PlotaRoute importowane przez aplikację - nie wiem.
Edit: Już wiem - odkryłem przez przypadek.
Kiedyś była opcja delete route. Teraz po którymś update robi się to gestem, przesuwając w prawo.
Posted 23 May 2020 - 12:53
A może to wina nie tyle "ostatnich aktualizacji" co ostatnich modyfikacji Strava? Do garminów przesyłane są tylko trasy oznaczone gwiazdką, może tu też?
Posted 23 May 2020 - 15:55
A może to wina nie tyle "ostatnich aktualizacji" co ostatnich modyfikacji Strava? Do garminów przesyłane są tylko trasy oznaczone gwiazdką, może tu też?
Przed modyfikacjami też mi chyba nie pobrało, ale myślałem, że to kwestia tego że robiłem trasę na telefonie. Ale rzeczywiście w tym może tkwić problem. Wydaje mi się też, że nie pobrało mi też ostatnio oznaczonych gwiazdką segmentów (ale tu nie jestem na 100% pewny).
Posted 23 May 2020 - 17:46
Podaję rozwiązanie za: https://groups.googl...ers/ew-PeDD2PjE
Jay:
- Question...does this not work anymore..since Mondays announcement? I created a route, and it no longer transferred over to my WAHOO ELEMNT app.
- Happened to me this week: I suddenly couldn't sync strava routes to my elemnt bolt.
I de-authorized then re-authorized strava and it all started working again.
- Nice! That worked. Was hoping it had nothing to do with the changes Strava made to how 3rd party apps interact with Strava.
BOLT WB15-7512 - 22 May, 2020
- Fixed: Missing speed and cadence data
- perun likes this