Jump to content

Photo

Starty, treningi, wspólne imprezy rowerowe

1154 replies to this topic

#601 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 08 December 2011 - 22:20

hymmm ja tam się nie czuje wydymany przez te piątkę poza tym przecież nikt nie pobiera siana na sprzęt ani nic innego z fundacji więc dlaczego niby jest to kosztem fundacji ? xD lol coś chyba komuś nie wyszło ... a to że są sukcesy to raczej dobrze niż źle na "koszt" fundacji ...

#602 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 09 December 2011 - 10:34

Odpowiedziałem...I spokojnie, spokojnie Panowie. To, że ktoś jest niemerytoryczny i nie potrafi trzymać poziomu wypowiedzi, to nie nasz problem.
Takie sprawy załatwia się z klasą i zachowaniem godności osobistej, bez inwektyw...

#603 charles7310

charles7310
  • Użytkownik
  • 224 posts
  • SkądPoznań/Brunssum

Posted 09 December 2011 - 13:33

Przeczytałem.....zastanowiłem się.......no i ni cholery nie mogę racjonalnie wytłumaczyć tego, że ktoś może takie bzdury wypisywać.
W krótkich żołnierskich słowach nasz Naczelny wytłumaczył jak wygląda szara rzeczywistość, nic dodać nic ująć.
Wiki ... niczym się nie przejmuj ...głowa do góry i gratulacje za Twój cały udany, kolarski sezon. Nie należę do drużyny od 3 lat i nie jeżdżę rowerem od lat 16, ale jestem dumny z tego, że mogę również ubrać drużynową koszulkę w celu wiadomym i jedynym uważanym za słuszny.
Pozdrawiam:-)

#604 Kiwaczek

Kiwaczek
  • Użytkownik
  • 87 posts
  • SkądDąbrowa Górnicza

Posted 11 December 2011 - 20:29

Witam,
Czy ktoś z Drużyny będzie w tym roku startował w jakimkolwiek wyścigu Road-Maraton? Aby zgłosić drużynę, musimy mieć minimum 4 osoby. Teraz należy zgłosić skład na cały przyszły sezon, a przed każdą imprezą zgłaszać aktualną listę tych, którzy w niej wystartują. Czekam na deklaracje (można na wybrany maraton) i zastanowimy się, czy w ogóle jest sens zgłaszać drużynę (bo jak ma zbierać punkty jedna osoba, to dajmy sobie spokój)
Pozdrawiam

#605 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 11 December 2011 - 20:45

Wigor miał w planach jakieś starty...

#606 Marras

Marras
  • Użytkownik
  • 100 posts
  • SkądGryfino

Posted 11 December 2011 - 21:26

Planuję pojechać czasówkę w Żmigrodzie i może coś jeszcze w Road Maraton jak terminy nie będą kolidować z Pucharem Polski.

#607 BorysCh1

BorysCh1
  • Użytkownik
  • 284 posts
  • SkądLuboń

Posted 11 December 2011 - 21:38

Ja na 100% Żmigród, Sieroszewice. Biorę jeszcze pod uwagę Toruń ze względu na czasówkę... Może by się jeszcze zebrała ekipa na jazdę drużynową w październiku ;-)

#608 Marras

Marras
  • Użytkownik
  • 100 posts
  • SkądGryfino

Posted 11 December 2011 - 22:13

PP kończy się we wrześniu, więc w drużynowej w październiku mogę pojechać jak się załapię do składu.

#609 Kiwaczek

Kiwaczek
  • Użytkownik
  • 87 posts
  • SkądDąbrowa Górnicza

Posted 12 December 2011 - 20:23

cieniutko... ja też w tym roku chyba tylko w 6 imprezach wystartuję: Ustroń, Parczew, (chciałabym Wiśnicz), Srebrna Góra, Pętla lub Rajcza i Bieszczady.
Na razie mamy Marrasa, Borysa, mnie, Kaśkę (ale jeszcze nie wiem w ilu imprezach pojedzie) Regulaminowa czwórka jest. Będę potrzebowała dane do zgłoszenia:
nazwisko, imię, PESEL, data urodzenia, kategoria. Proszę na pryw.
Jakby kto jeszcze chciał to bardzo proszę się zgłaszać do mnie, szybciutko

#610 MaciejBrace

MaciejBrace
  • Użytkownik
  • 21 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 December 2011 - 23:10

Witam

Ja trochę z innej beczki dwu kołowej - czyli MTB.
Chciałbym poinformować i zaprosić w wspólnej zabawy - w Wielkopolsce powstał nowy cykl maratonów http://www.mtbmarato....pl/index.html. Dodatkowo organizatorzy zapowiadają drużynową sztafetę XC - więc jeśli ma ktoś ochotę to można spróbować - wiadomo najpierw dobra zabawa a później wynik bo XC to jazda w trupa na wysokim tętnie. Dla zachęty wspomnę, że moja przygoda zaczęła się2 lata temu a ten sezon ukończyłem na 23 miejscu w M3 na 365 osób .
Mam nadzieje, że moja samotne starty odejdą w przeszłość bo 2012 zapowiada się całkiem dobrze około 15 zawodów w samej Wielkopolsce a doliczając rejon Wrocławia i lubuskiego to około 20.
Wiec do treningów brać się i nie marudzić. Sezon startuje 15 kwietnia.

MaciejB.

#611 Kiwaczek

Kiwaczek
  • Użytkownik
  • 87 posts
  • SkądDąbrowa Górnicza

Posted 14 December 2011 - 10:03

okazuje się, że Kaśka jednak nie będzie jeździć w naszej drużynie, bo już podebrała ją inna drużyna. Tak więc jest nas 3 osoby, więc nie zgłaszam na ten sezon Szpików do punktacji drużynowej. Sorry Marras i Borys za zamieszanie.
Pozdrawiam :-)

#612 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 16 December 2011 - 22:17

Ktoś będzie w sobótce reprezentował DS bo nie chce się popisywać że jeżdżę w najlepszej drużynie kolarskiej ... :mrgreen: :mrgreen: A co z Road Maratonami ?? Ja jeszcze mogę być jako 4 jak co ;]

#613 patryk1973

patryk1973
  • Użytkownik
  • 12 posts
  • SkądOtwock

Posted 26 December 2011 - 13:01

jakby nie patrzeć to pół Polski w firmowym mundurku pokonałem promując Drużynę:

No Marek fajna jazda,odległość robi wrażenie,to w przyszłym roku w Lesznie robimy giga w naszym szpikowym składzie,gratuluję i pozdrawiam

w przyszłym roku to ja nad morze jadę ... rowerkiem hehehe przez Stargard:)

Siemka , planuje w wakacje , tremin blizej nieokreslony , ale cos miedzy zawodami mazovi , wybrac sie z Otwocka nad morze i przejechać wybzeże polskie jak najdalej sie da.
Wszystko zalezy od tego jak czas i praca pozwoli.

Aktualizyjac dane , co do pracy , jeżdze teraz do Hiszpanii..... wiec ewentualnie jakby ktos cos miał w tamta strone lub spowrotem , to moge słuzyc pomocą....
pozdro.

#614 pejalegnica

pejalegnica
  • Użytkownik
  • 4 posts
  • SkądLegnica

Posted 11 March 2012 - 22:18

Witam
http://super-sport.c...ta.php?event=20 widzę, że będzie czerwony peleton. Na trzynastu zapisanych pięć osób z drużyny. Kto jeszcze planuje wystartować.

#615 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 30 March 2012 - 12:44

Już 1 kwietnia rusza rejestracja drużyn do Amber Road - drużynowa jazda na czas amatorskich drużyn kolarskich, Gostyń 25 sierpnia 2012.
Jeśli będzie wystarczająca liczba chętnych, to można zgłosić nawet 3 Drużyny Szpiku, każda po 5 osób.
1. Drużyna Szpiku TGV (propozycja nazwy, może byc też np. High Speed :mrgreen: ) - tu jako kapitana widziałbym Borysa, jeśli oczywiście startuje i chciałby się podjąć skompletowania mocnego składu. Oczywiście o tym zadecydujecie Wy i Borys. Fajnie, jakby ta Drużyna powalczyła o dobry wynik.
2. Drużyna Szpiku Slow Motion (propozycja nazwy) ;-) - tu mogę być kapitanem, chętnie bym pojechał w tym zespole razem z Jędrzejem i Maciejem - jeśli będą chcieli ze mną jechać i mnie ciut powozić na kole ;-) Do tego składu brakuje nam 2 osób (może jakaś dziewczyna? - Kiwaczek? ale chyba Kiwaczek jest na nas za mocny (na mnie na pewno :mrgreen: ) Planujemy tu rozsądne tempo, na tyle, na ile będzie nas stać, bez szaleństw i szarpania tempa przez młodych, gniewnych :mrgreen:
3. Drużyna Szpiku Oldboys (średnia wieku powinna być powyżej 50 lat) - tutaj na kapitana zgłosił się Wigor, ale mogą być kłopoty z zestawieniem tej drużyny. Ale zobaczymy...

Jest jeszcze czas, ale już trzeba składy kompletować. Jak tylko uzbierają się chętni do drużyny drugiej, to zgłaszam ją jako kapitan. W tym roku będę mógł więcej czasu poświęcić na treningi i starty, dlatego już teraz się deklaruję.

Temat oczywiście otwarty i pod dyskusję, ważne, żeby zgłaszające się osoby były konsekwentne i nie było potem ciągłych zmian składu i szukania zastępców, jak rok temu, zatem tylko "poważne oferty".

#616 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 March 2012 - 13:56

Ech... a chciałem być pierwszy..... :mrgreen: z tą wiadomością oczywiście :!:

Ja też proponuję już zastanawiać się nad tą imprezą, aby się nie powtórzyły zeszłoroczne "manewry" :-P
I tak z autopsji :-) najlepiej było by, aby 5-ciu zawodników danej grupy było na podobnym poziomie (brak choćby jednego zawodnika na trasie daje sie mocno odczuć).

#617 zakk

zakk
  • Użytkownik
  • 57 posts
  • Skądpoznań

Posted 30 March 2012 - 18:44

ja jestem chętny do składu nr 2 ;-)

a w składzie nr 1 może Hiacynt ???

#618 CycloOxy

CycloOxy
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 March 2012 - 20:10

pewnie na góralu ze składem nr 2 dałbym rade pomyślę

#619 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 30 March 2012 - 21:27

Skład numer jeden, oczywiście wyścigi jeździmy w tlenie :mrgreen:

#620 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 31 March 2012 - 09:39

Rzysko, ale w Drużynie mogą jechać członkowie Drużyny... Kiedy się przyłączysz? 8-)

Reply to this topic