![:)](https://szosa.org/public/style_emoticons/default/smile.png)
dodam jeszcze link:
http://www.poltransp...cja_dawcow.html
Jest tam: RCKIK Wrocław, a przecież punkt w Głogowie podlega temu z Wrocławia.
Posted 04 April 2012 - 19:27
Posted 04 April 2012 - 20:08
Posted 05 April 2012 - 07:16
przygrze, nie patrz na internet idź do szpitala i się zarejestruj, nie ma czasu do stracenia
, byłem, zapytałem była możliwość to się "zapisałem"...
Nie musisz nigdzie chodzić. Na www.dkms.pl możesz się zarejestrować. O ile dobrze pamiętam, na stronie wypełniasz formularz i otrzymujesz "pakiet startowy", czyli papiery do podpisania, pałeczki do pobrania śliny, kopertę do odesłania tego wszystkiego. Ja się zarejestrowałem w taki sposób. Później zamawiasz koszulkę Drużyny i... jest fajnie, bo jest na coraz więcej.
Posted 08 April 2012 - 18:36
Posted 08 April 2012 - 21:22
Posted 09 April 2012 - 17:43
Posted 09 April 2012 - 20:04
Posted 10 April 2012 - 10:12
Posted 10 April 2012 - 18:34
Posted 10 April 2012 - 22:37
Oby, oby, bo ciągle ma wrażenie, że to co tu piszesz, a to co robisz to dwie rożne sprawy. Obym się mylił...Co do diety wystarczy...
Regeneracją zajmuje się mój lekarz...
Plan treningowy...
E no qrczaki, kolego. Trening w strefach jest bardzo ważny, żadna to ściema, zwłaszcza jeśli kolarstwo traktujesz poważnie. Potrzeba jedynie dobrze ustalić swoje tętno maksymalne i to nie na podstawie jakichś wzorów, ale testem zmęczeniowym. Ja swoje ustaliłem biegając - bieg z narastającą prędkością. Ale robiłem to pod kątem biegania. Poszukaj jak powinien wyglądać taki test dla kolarza, nie wiem, być może jest na forum. Zrób sobie taki test i potem masz pewne sprawy uporządkowane.Nie trzymam się już tak bardzo pulsu bo to ściema na kiju...
No nie... Weekend na jakiejś promocji i masz siano i na koszulkę i na spodenki! Do roboty się brać! Ja na swój pierwszy odtwarzacz CD przez miesiąc zapierdalałem na budowie :mrgreen: Poza tym więcej w miesiącu wydajesz na marsy i snickersy niż kosztuje koszulka :-P :mrgreen:Zapis powinien wpłynąć a krok pierwszy potrwa bo sianka brakuje - chyba że mogę zapłacić żytem, spróbuję do końca tygodnia ogarnąć pieniądze ale tyle razy mówiłem, że to załatwię że sam w to nie wierzę :roll:
Posted 11 April 2012 - 06:42
Poszukaj jak powinien wyglądać taki test dla kolarza, nie wiem, być może jest na forum. Zrób sobie taki test i potem masz pewne sprawy uporządkowane.Nie trzymam się już tak bardzo pulsu bo to ściema na kiju...
Posted 11 April 2012 - 07:37
Posted 11 April 2012 - 18:50
- Pro tour oczywiście że używa pulsometru ale jako wskaźnika zmęczenia a trening opiera się o pomiar wattów, serce szybko się przyzwyczaja do wysiłku a na wattach można się opierać przez dłuższy czas co nie powoduje przetrenowania przez testy, co do obliczania to oblicza się tylko i wyłącznie próg tlenowy bo jak obliczyć maks skoro to zależy od psychiki ?? Wg. tlenu się ustala inne progi i ja tak mam, ale żeby ustalić próg to albo doświadczenie co zaskakujące u mnie się sprawdziło albo ciężki test ...Tysiące albo nawet miliony sportowców uprawiających zawodowo swoje dyscypliny nie mogą się mylić. Pozdrawiam