Skocz do zawartości

Zdjęcie

Starty, treningi, wspólne imprezy rowerowe

1154 odpowiedzi w tym temacie

#841 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 sierpień 2012 - 17:02

maciej1986, Wiadomo coś więcej co z Rafałem?
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

#842 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 sierpień 2012 - 19:30

Generalnie poza kontuzją barku i drobnymi szlifami nic więcej się mu nie stało. Niedługo pewnie wizyta u specjalisty, a później operacja. Rafał będzie w Gostyniu w roli kibica, także będzie okazja zamienić z nim kilka słów.

#843 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 17 sierpień 2012 - 20:30

Standardowo jak to przy kontuzjach - powarznych kontuzjach, polecam ze zniszką dla "ziomali" :mrgreen: mego ojca Mieczysława, zagadam z nim jak ci pomóc Rafał.

Może trochę kultury językowej??- maciej1986

#844 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 18 sierpień 2012 - 07:48

Jestem właśnie po rozmowie telefonicznej z Wigorem. Została podjęta decyzja, żeby jak najmniej zamieszania wprowadzać organizatorowi. Tak więc kryniu jako rezerwowy II składu zastąpisz u nas irimiego i wystartujesz w drugim składzie. W III składzie u Wigora pojawi się kolega Bartek Milczarek.

Przyjąłem do wiadomości i realizacji 8-) udaję się więc w te pędy na solidny trening aby poziomu zanadto szacownej ekipie nr 2 nie zaniżać :-)

#845 charles7310

charles7310
  • Użytkownik
  • 224 postów
  • SkądPoznań/Brunssum

Napisano 18 sierpień 2012 - 21:25

udaję się więc w te pędy na solidny trening aby poziomu zanadto szacownej ekipie nr 2 nie zaniżać :-)

Trenujta trenujta co bym miał komu zdjęcia pstrykać w sobotę :-)

Irimi Zdrowiej nam zdrowiej... mam namiar na dobrego specjalistę, który się specjalizuje w sportowych kontuzjach, urazach, złamań itp... ale to temat to obgadania jak wrócę na miejscu jeśli będziesz zainteresowany :-0
Buona notte :evil:

#846 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 19 sierpień 2012 - 16:11

Hough!
Jako się rzekło - zaliczyłem poważny upadek. Znalazłem sobie fajne pętle na treningi w okolicach Powidza - dobry asfalt, mały ruch, fajne widoki.
Wracając z treningu zaliczyłem jednak kraksę. Jechałem z górki, były zatopione w asfalcie nieużywane tory wąskotorówki. Niestety nie szły przez drogę prostopadle tylko ukośnie. Tylne koło złapało uślizg, prawe natychmiast zeszło z drogi, zaryło w piach i przeleciałem przez kierownicę. Barkiem walnąłem w asfalt. Efekt - zerwanie więzozrostu barkowo-obojczykowego, kilka drobnych zadrapań. Łeb w kasku cały. Rower też :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Fajno to wygląda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dołączona grafika

Czeka mnie operacyjne drutowanie barku i kilka tygodni zrastania się i pewnie jakaś spokojna rehabilitacja. Więcej będę wiedział po wizycie u specjalisty.
Na Amber pojadę jako widz, chyba, że mnie pod nóż już wezmą, w co bardzo wątpię.
Dzięki wszystkim za życzenia zdrowia!
PS. Oczywiście byłem w kasku do którego noszenia na każdym, nawet z pozoru luźnym treningu wszystkich namawiam!

#847 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 sierpień 2012 - 10:21

Z organizatorem mam wszystko załatwione i potwierdzone mejlami jesli idzie o grupę Slow Motion. Kris wskoczył na miejsce Rafała-wyrobnika, a Maciej wskoczył na miejsce Rafała-kapitana :-)
Nic już tam nie wywińcie na treningach, bo ja teraz zostałem u Was jedynym rezerwowym.
Do mojej grupy doszedł Bartosz. Jakby co, to mam tam nieobciążonych żadną inną rezerwacją dwóch rezerwowych chłopaków z LKK. Grupa jest nierówna i jedziemy głównie dla naszej czerwonej szpikowej ideii :-) W każdym razie mocniejsza trójka powinna dotrzeć jakoś przyzwoicie do mety. Ja powiozę raczej ten rafałowy wózek z pyrami i postaram się go dowieźć w limicie czasu, hehe, bo szczyt formy miałem w Łasku, a teraz już pod górkę. Mamy i tak zapewniony brąz wśród drużyn szpikowych :mrgreen:

#848 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 sierpień 2012 - 11:11

Są jeszcze miejsca na AmberRoad dla dwóch drużyn!
Rzysku - co z Twoją ekipą? Zgłaszajcie się!

Karol, Rafał - wystartujcie w konkursie fotograficznym :-)
Trzeba pobrać i podpisać oświadczenie o prawach autorskich.
Chociaż jakieś podium zaliczymy w fotografii, jak nie w kolarstwie, hehe

#849 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 20 sierpień 2012 - 11:39

A tutaj, po lewej stronie drogi pierdyknąłem... :-/
Dołączona grafika

#850 charles7310

charles7310
  • Użytkownik
  • 224 postów
  • SkądPoznań/Brunssum

Napisano 20 sierpień 2012 - 12:38

Karol, Rafał - wystartujcie w konkursie fotograficznym :-)

Czytałem info, tylko musielibyśmy wyskoczyć na trasę jak w zeszłym roku, bo zdjęcia ze startu i mety się nie liczą. Zobaczymy na miejscu.

#851 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 20 sierpień 2012 - 13:22

Czy ktoś z szanownych kolegów wybiera się w tym roku na maraton do Iławy? (22.09)
Ja mam poważny zamiar , ale nie ukrywam ,że bardzo chętnie wybiorę się w nieco większym składzie( 2 lub 3 osobowym) - dysponuję rzecz jasna środkiem transportu przystosowanym do przewozu rowerów.

#852 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 20 sierpień 2012 - 17:38

Charlie, chyba szkoda zachodu jeśli chodzi o ten konkurs foto. Przeczytałem punkty od 10 do 19 regulaminu konkursu i dziękuje bardzo. Nie mam zamiaru tracić praw do własnych fotek. Oczywiście bardzo chętnie zrobię z Tobą wypad na trasę i zrobię fotoreportaż do naszego, drużynowego użytku tak jak to było rok temu. No i na pamiątkę dla chłopaków. Ale dla organizatorów, jakoś mi się nie chce... Wolę, żeby te najlepsze trafiły na nasz profil FB. No chyba, że rąbnę ciekawe fotki innym, tym słabszym drużynom ;-)

#853 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 sierpień 2012 - 18:34

nie wnikałem w szczegóły konkursu foto - ale macie rację
Kryniu - mam w planie Iławę, ale warunek, że nie dam się zabić na Amberze ;)
Rafał - to miejsce to jawna pułapka, te szyny wyginają się tam w górę i wyłażą z asfaltu
myślę, ze jest podstawa do sądzenia się z zarządcą drogi i odszkodowania

#854 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 20 sierpień 2012 - 18:36

Wig, jak sobie pomyślę o tym całym lataniu, załatwianiu, pisaniu papierków, jeżdżeniu.... to mi zdrowia i czasu szkoda.

#855 walery1974

walery1974
  • Użytkownik
  • 30 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 sierpień 2012 - 18:36

Hej kryniu, na temat Iławy pogadamy na Amber :-D

#856 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 sierpień 2012 - 19:09

irimi są firmy które całe latanie i załatwianie robią za Ciebie, potrącą sobie trochę, ale masz spokój i w plecy na pewno nie będziesz.
Co do Amber to u nas Cyclooxy też teraz formy nie ma, tak więc będzie się trzymał koła najdłużej jak da radę, a potem samotnie pomknie do mety. Trójka ze składu, czyli ja, zakk i walery1974 trzymamy w miarę równy poziom, po wynikach krynia wydaje mi się że jest najmocniejszy z naszego składu. Tak więc Wigor nasze składy są w miarę wyrównane;p przyjmujesz wyzwanie o skrzynkę złocistego napoju:D???

#857 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 sierpień 2012 - 19:42

eh Maciej - uparciuch z Ciebie :-)
ja się powstrzymuję w trosce o Wasze dobro
nie chcę widzieć łez zakka jak przegracie z nami :mrgreen:
a tak poważnie to u nas stosunek mocnych do słabszych wynosi 3:2, a u Was 4:1, a więc walka jest nierówna, ale pogadam z chłopakami
na dzisiaj mam potwierdzenia od 4 i nie wiem co z Wicklomanem, bo mi nie odpisuje
potwierdził gdy zgłaszałem drużynę, ale potem przepadł jak kamień w wodę

#858 charles7310

charles7310
  • Użytkownik
  • 224 postów
  • SkądPoznań/Brunssum

Napisano 20 sierpień 2012 - 19:44

irimi zobaczymy na miejscu co i jak z tymi fotkami oraz na ile nam starczy czasu, najważniejsze żebym wrócił na czas i zdążył do Gostynia.
maciej kryniu, ambitniacha jest więc jak będzie trzeba to zęby zagryzie i do pieca dołoży.

#859 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 sierpień 2012 - 19:53

Maciej - jakbym oddał Wam siebie z rezerwy w miejsce Irimiego, a nie Krynia, to byście napewno z nami przegrali :lol:

#860 charles7310

charles7310
  • Użytkownik
  • 224 postów
  • SkądPoznań/Brunssum

Napisano 20 sierpień 2012 - 20:04

Maciej - jakbym oddał Wam siebie z rezerwy w miejsce Irimiego, a nie Krynia, to byście napewno z nami przegrali :lol:

Jeszcze troszkę i zacznę zakłady przyjmować. :lol:

Dodaj odpowiedź