Skocz do zawartości

Zdjęcie

Starty, treningi, wspólne imprezy rowerowe

1154 odpowiedzi w tym temacie

#821 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 03 sierpień 2012 - 21:54

A, przy okazji:

Rafał Stasik - NIDAN!* aikido
Obrazek :-P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Przerwa od aikido do końca sierpnia - teraz czas tylko na rower :-P

*nidan - 2 dan aikido

Nie znam się na sportach walki , ale garderoba estetyczna -; niczego sobie , a nie jak na tej olimpiadzie Panie , porozchełstywani , upoceni tacy jacyś ble...a tu proszę - można ? :mrgreen:

#822 charles7310

charles7310
  • Użytkownik
  • 224 postów
  • SkądPoznań/Brunssum

Napisano 04 sierpień 2012 - 09:52

Orientujesz się jak wygląda sprawa miejsc na A-R. ? Przeczytałem teraz że max drużyn to 40 a zapisanych jest 41 ? To można jeszcze się zapisać czy już nie ? :-/

Jacek znalazłem takie info na stronie fejsowej organizatora :

"PRZYPOMINAMY, iż aktualnie o dopuszczeniu do startu decyduje termin wniesienia opłaty startowej. Zatem nawet drużyna zgłoszona jako 42, jeśli dokona wpłaty przed innymi wcześniej zgłoszonymi - automatycznie zyskuje prawo startu.

Zdajemy sobie sprawę, iż takie rozwiązanie może być kontrowersyjne, ale mamy ograniczenia wynikające z faktu zamknięcia odcinka drogi, na określony czas, a także wyznaczoną ilość motocyklistów do pomocy."

Czyli na moje to lista zgłoszeń jest zamknięta, a teraz zadecyduje kolejność wpłat. Chociaż gdyby się okazało, że limit po wpłatach nie osiągnie wymaganych 40 zespołów to może organizator dopisałby jeszcze jedną drużynę z natychmiastowym udokumentowaniem wpłaty. Takie moje wolne przemyślenia 8-)

#823 zakk

zakk
  • Użytkownik
  • 57 postów
  • Skądpoznań

Napisano 04 sierpień 2012 - 12:37

Orientujesz się jak wygląda sprawa miejsc na A-R. ? Przeczytałem teraz że max drużyn to 40 a zapisanych jest 41 ? To można jeszcze się zapisać czy już nie ? :-/

Jacek znalazłem takie info na stronie fejsowej organizatora :

"PRZYPOMINAMY, iż aktualnie o dopuszczeniu do startu decyduje termin wniesienia opłaty startowej. Zatem nawet drużyna zgłoszona jako 42, jeśli dokona wpłaty przed innymi wcześniej zgłoszonymi - automatycznie zyskuje prawo startu.

Zdajemy sobie sprawę, iż takie rozwiązanie może być kontrowersyjne, ale mamy ograniczenia wynikające z faktu zamknięcia odcinka drogi, na określony czas, a także wyznaczoną ilość motocyklistów do pomocy."

Czyli na moje to lista zgłoszeń jest zamknięta, a teraz zadecyduje kolejność wpłat. Chociaż gdyby się okazało, że limit po wpłatach nie osiągnie wymaganych 40 zespołów to może organizator dopisałby jeszcze jedną drużynę z natychmiastowym udokumentowaniem wpłaty. Takie moje wolne przemyślenia 8-)

Opłata za drużynę to 200 zł + dojazd, już widzę jak grupa Hiacynta płaci w terminie, no i jeszcze kwestia dojazdu do Gostynia, ciekawe kto ich zabierze gratis ...
;-)

#824 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 04 sierpień 2012 - 13:10

Kryniu, na egzamin założyłem wyprane gi, bo samuraj idzie na śmierć ubrany jak do.... no powiedzmy na własny ślub ;-) I nie olimpiada Panowie, ale igrzyska! 8-)

A wracając do tematu to Rzysko, pisz emile bezpośrednio do organizatora, tam dowiesz się najlepiej - jak mówi stare japońskie przysłowie - woda jest najczystsza u źródła.
Z tego co ja zrozumiałem, to drużyny, które do 31ego nie wpłaciły, to tak jakby się nie zgłosiły, więc jest tyle wolnych miejsc ile brakuje do 40 wpłat.

#825 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 04 sierpień 2012 - 14:16

zaak 200:5 to nie majątek poza tym transport liczy 4 samochody z czego jeden dostawczak i dwa kombi :mrgreen: 8-)
Na "janusza" w dniu startu "dzień dobry, my tu chcemy startować, dziękujemy" :lol: :mrgreen:
A serio to jeszcze 4m. wg. regulaminu są wolne więc będziemy dopuszczeni na styk ;D

#826 charles7310

charles7310
  • Użytkownik
  • 224 postów
  • SkądPoznań/Brunssum

Napisano 05 sierpień 2012 - 10:12

Rzysko
Jako rzecze Irimi lepiej się kontaktować bezpośrednio z organizatorem tym bardziej, że ma teraz wakacje i kontakt tylko przez komóre do 14 sierpnia.

"W związku z pobytem administratora profilu na wyprawie rowerowej, kolejna aktualizacja listy, nastąpi 16 sierpnia.
Kontakt: 668171167"

Jeśli nie padnie kolejna linia lotnicza albo inne stewardesy nie zastrajkują, to jestem w Poznaniu w nocy z piątku na sobotę biorę szybki prysznic, w autko i do Gostynia :-)

#827 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 sierpień 2012 - 22:29

tako jest, jako piszą Irimi i Charles
kilka drużyn chyba jeszcze nie wpłaciło
można się zgłosić i wpłacić

#828 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 06 sierpień 2012 - 21:30

Ktoś będzie reprezentować DS na torze w tygodniu ? Mam sprawę konkretnie do Zakk-a i fajnie było by się spotkać na neutralnym gruncie... na torze poznań :mrgreen: -Chodzi o muzykę ale to nie taka błahostka jak by się mogło wydawać :-)

#829 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 12 sierpień 2012 - 12:26

Na dzisiejszym treningu czułem się jak przyczepka z worem pyrów. Chyba czas mnie wymienić na Amber :-/

#830 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 sierpień 2012 - 13:00

Mogłeś na zmiany nie wychodzić i chować się z tyłu.

#831 Marras

Marras
  • Użytkownik
  • 100 postów
  • SkądGryfino

Napisano 12 sierpień 2012 - 14:13

Kołobrzeg zaliczony:
Trasa

#832 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 12 sierpień 2012 - 18:45

I tak dość się woziłem, trochę trzeba było do pieca dołożyć mimo wszystko.

Marras, Vigor, dajcie nieco więcej info o Kołobrzegu. Wstawcie na FB jakieś fotki, skróconą relację...

#833 piotrfala

piotrfala
  • Użytkownik
  • 861 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 sierpień 2012 - 21:54

Rafał musisz zdjąć pulsometr, to jest podobnie jak ze snem i mniej wiesz tym lepiej :mrgreen:
no i przyczepka bez kartofli to juz na pewno szybciej pojedzie :-P albo chociaż zabierz ich mniej :->

www.facebook.com/strato.bike

gallery_2798_164_47484.jpg

#834 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 13 sierpień 2012 - 08:58

Kołobrzeg w moim wykonaniu :

http://www.endomondo...rkouts/80374252

#835 charles7310

charles7310
  • Użytkownik
  • 224 postów
  • SkądPoznań/Brunssum

Napisano 14 sierpień 2012 - 15:49

Kilka słów na temat maratonu w Kołobrzegu;

Kołobrzeski Maraton Rowerowy

#836 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 14 sierpień 2012 - 17:26

Niezły z Ciebie literata ,koleżko :mrgreen: całkiem zgrabny tekścik - człowiek renesansu Panie normalnie...szalik na drutach też zrobisz? :lol:

#837 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 sierpień 2012 - 15:31

irimi miał wczoraj upadek na rowerze, trochę się poobijał i zerwał więzozrost barkowo-obojczykowy, czeka go niebawem operacja. Tak więc nastąpi zmiana w II składzie na Amber Road. Z tego co mi wiadomo Wigor załatwia nam jakiegoś zmiennika.

#838 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 15 sierpień 2012 - 18:53

W mordę... :-/ miejmy nadzieję , że wkrótce Rafał wróci na siodełko i wszystko zakończy sie bez następstw.Co do II składu to rezerwowym jestem ja , ale jak wiecie powstał skład nr 3 firmowany przez Wigora ,w którym byłem wpisany jako zawodnik - niech starszyzna plemienna rozsądzi zatem kwestię gdzie moja skromna osoba ma się pojawić- czekam na decyzję.

#839 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 sierpień 2012 - 19:19

Wigor chyba już się zajął sprawą i kogoś nam już chyba znalazł. Miejmy nadzieję, że Rafał szybko wróci do zdrowia.

#840 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 sierpień 2012 - 16:22

Jestem właśnie po rozmowie telefonicznej z Wigorem. Została podjęta decyzja, żeby jak najmniej zamieszania wprowadzać organizatorowi. Tak więc kryniu jako rezerwowy II składu zastąpisz u nas irimiego i wystartujesz w drugim składzie. W III składzie u Wigora pojawi się kolega Bartek Milczarek.

Dodaj odpowiedź