Jump to content

Photo

Koszulki, spodenki i inne czyli stroje Drużyny

333 replies to this topic

#101 gwynbleidd

gwynbleidd
  • Użytkownik
  • 51 posts
  • Skądpoznań

Posted 12 June 2010 - 14:48

Rozmiar mierzyłeś te spodenki na długości kompletnie sflaczałe czy naciągałeś coś?

#102 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,219 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 June 2010 - 18:19

Sflaczłe :-D leżały sobie na ladzie układaliśmy je prosto i mierzyliśmy. No tak żeby materiał był gładko.

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#103 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,219 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 June 2010 - 18:58

Ja bym się jednak uparł na czerwone spodenki :-P . Dla nich to żaden problem zrobić takie i takie bo to jest element bez napisów, a w czarnym w upalny dzień (np. taki jak mieliśmy wczoraj w Poznaniu) jest gorąco już czerwony lepszy. Co do różnicy odcieni to mam tak w komplecie fassa bortolo. Czarne faktycznie dobre są bo nie widać jak się obłocą w terenie :-)
Ale jak się uprzecie na jednakowe to ok. Piszę tu bo może ktoś jeszcze chciał by czerwone?

7602ede9d85aa0ebmed.png

logo_phpBB.gif

#104 fifin

fifin
  • Użytkownik
  • 25 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 June 2010 - 22:27

Ja mam spodenki nowatexu i jedyne co mogę doradzić to zmierzcie dobrze. U mnie całość leży idealnie, jednak szelki są za krótkie i piją w barki.

#105 p

p
  • Użytkownik
  • 56 posts
  • SkądWadowice

Posted 13 June 2010 - 13:21

Czy można się zmierzyć w pasie i na długość jak było w przypadku koszulek i podesłać dokładne wymiary, czy też da się korzystać przy zamawianiu jedynie ze standardowej rozmiarówki?

#106 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 June 2010 - 13:56

Byłem dziś w nowatexie i oto wymiary spodenek mierzone na żywo :-P
rozmiar dł. szer.
4/s 87 35
5/M 89 37
6/L 91 38
7/XL 94 40
8/XXL 97 41
dł.- to długość od samego dołu do końca szelek
szer.- to szerokość w pasie
Teraz niech sobie każdy porówna to z tym co ma w domu i będzie wiedział co wybrać. Mam nadzieję :mrgreen:

#107 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 13 June 2010 - 17:52

Podawajcie orientacyjny rozmiar, ale podajcie też obwód w pasie i wzrost. To powinno rozwiązać kłopot ewentualnym z doborem rozmiaru. Podawajcie też kolor, bo sądzę, że nie będzie problemu z robieniem obu wersji, bo jak ktoś zauważył tylko biały lampas będzie barwiony.

#108 p

p
  • Użytkownik
  • 56 posts
  • SkądWadowice

Posted 14 June 2010 - 08:57

Rafał, do kiedy zbierasz zamówienia przed wysłaniem ich do Nowatexu?

Czy cena spodenek bez szelek będzie inna niż tych z szelkami? Nie było chyba o tym wspomniane.

#109 Akademicki

Akademicki
  • Użytkownik
  • 61 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 14 June 2010 - 09:39

właśnie - jakie ceny

#110 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 14 June 2010 - 09:52

Cena na spodenki jest jedna: 85zł
Spodenki wersja czarna.
Proszę podawać dane: imię i nazwisko, adres, rozmiar spodenek, kolor, szelki/bez szelek, ewentualnie wzrost i obwód w pasie. Na prive'a.
Oczywiście cały czas zbieram tez zamówienia na koszulki.

#111 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 22 June 2010 - 15:37

Złożyłem zamówienie na spodenki i kolejną partię koszulek.
Przy okazji kilka info. Spodenki będziemy robili tylko w wersji czarnej! Robienie dwóch kolorów komplikuje produkcję. Nadal pozostaje wersja z szelkami i bez.
Po rozmowie z Panem Piotrem okazało się, że cenę można różnicować.
Zatem:
Cena spodenek z szelkami: 85zł.
Cena spodenek bez szelek, na gumie: 60zł

Można też zamówić spodenki bez wkładki: cena spodenek bez szelek i bez wkładki: 50zł.

Pan Piotr zrobi też przy okazji jedną czapeczkę "na spróbę" ;-) . Wzór i fotkę wstawię na forum, jak już będzie.
Zamówienie odbieram w czwartek. Proszę o wpłacanie kasy (łączny koszy plus 8zł na przesyłkę), kto ma dane (osoby spoza Poznania). Poznaniacy natomiast w systemie "z ręki do ręki" :mrgreen:

#112 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 25 June 2010 - 10:56

Hough!
Spodenki i koszulki spakowane i wysłane poleconymi priorytetami.
Zbieram już kolejne zamówienia.
Oczywiście Poznaniaków zapraszam do osobistego odbioru.
Dajcie znać jak wam się podobają spodenki.

#113 CycloOxy

CycloOxy
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 June 2010 - 17:00

Będę brał jedne spodenki ale muszę tam do nich jechać i się przymierzyć.

#114 sly1984

sly1984
  • Użytkownik
  • 36 posts
  • SkądKonin

Posted 28 June 2010 - 08:36

Właśnie listonosz przyniósł spodenki. Zaraz jadę je wypróbować. Starannie wykonane. Ciekawe jak wkładka będzie się spisywała.
Pozdrawiam
Sylwek

#115 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 June 2010 - 11:28

Ajjj, mnie nie było w domu, a po powrocie zastałem awizo - trzeba będzie test drive przełożyć na jutro ;-) Tak czy inaczej - dzięki irimi za sprawną wysyłkę - kolejny raz.

fs-userbar-blog-white.png

#116 pawel1983pl

pawel1983pl
  • Użytkownik
  • 103 posts
  • SkądJastrzębie-Zdrój

Posted 28 June 2010 - 13:37

Ja też już dostałem. Z wyglądu fajne. Wieczorem je przetestuje:-)
Dzięki.

#117 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 June 2010 - 22:41

Dajcie znać jak wam się podobają spodenki

No, dziś wreszcie odebrałem. No więc wizualnie podobają się i to bardzo - w końcu to jedno z moich ulubionych połączeń kolorów ;-) Jedyne, do czego można by się przyczepić to to, że białe paski na koszulce i na spodenkach są różnej szerokości. Ale to jest jak najbardziej do przeżycia i nie zwraca się na to potem uwagi ;-) Zakładam spodenki pierwszy raz i na wysokości ud niemiła niespodzianka, myślę sobie "kurde, za wąskie, trzeba będzie oddawać..." Ale chwilę później już zdecydowanie miła niespodzianka - spodenki są tak fajnie skrojone, że są nieco zwężone w talii i elegancko dopasowują się do sylwetki. Obawiałem się też trochę o długość szelek - na szczęście są w sam raz. Miło, że z siateczki. Kolejna sprawa - wkładka. Tu też zdecydowanie na plus. Porównując do mojej obecnej accentowej - jest super. Co prawda wróciłem dopiero przed chwilą z króciutkiej 20 km jazdy próbnej, więc o dłuższych dystansach się nie mogę wypowiedzieć, ale na razie mi pasuje. Nie jest za szeroka w kroku, przez co nie "zagina" się (jak to ma miejsce w tej Accenta) - to pewnie też zasługa fajnego wyprofilowania - boki są wygięte ku dołowi. Lycra, z której są wykonane spodenki też wg mnie na plus - w czasie jazdy praktycznie ich nie czuć (może to kwestia lepszego dopasowania niż moje obecne spodenki, ale jak dla mnie jest ok).

Podsumowując - kolejny plus dla BCMu i kolejny powód, aby być w Drużynie :!::-D

fs-userbar-blog-white.png

#118 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,219 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 June 2010 - 20:00

Spodenki mogły by mieć jeszcze tylko silikonowe paski zamiast gumek, a tak to całkiem ok.

7602ede9d85aa0ebmed.png

logo_phpBB.gif

#119 Magdu¶ka M.

Magdu¶ka M.
  • Użytkownik
  • 1 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 June 2010 - 22:27

:-o a ja nie mam spodenek, mam kuszulkę :-) Jest oki. Problem mały był z wykończeniem zamka pod szyją (ostre krawędzie), ale pomógł najzwyklejszy pilnik do paznokci :->

#120 MartaLa

MartaLa
  • Użytkownik
  • 16 posts
  • SkądMazury

Posted 05 July 2010 - 06:51

Spodenki przetestowane i są w porządku :-)

Reply to this topic