Koszulki, spodenki i inne czyli stroje Drużyny
Started By
Mike93_KMI
, 12 Apr 2010 18:39
333 replies to this topic
Posted 12 June 2010 - 18:58
Ja bym się jednak uparł na czerwone spodenki :-P . Dla nich to żaden problem zrobić takie i takie bo to jest element bez napisów, a w czarnym w upalny dzień (np. taki jak mieliśmy wczoraj w Poznaniu) jest gorąco już czerwony lepszy. Co do różnicy odcieni to mam tak w komplecie fassa bortolo. Czarne faktycznie dobre są bo nie widać jak się obłocą w terenie :-)
Ale jak się uprzecie na jednakowe to ok. Piszę tu bo może ktoś jeszcze chciał by czerwone?
Ale jak się uprzecie na jednakowe to ok. Piszę tu bo może ktoś jeszcze chciał by czerwone?
Posted 13 June 2010 - 13:56
Byłem dziś w nowatexie i oto wymiary spodenek mierzone na żywo :-P
rozmiar dł. szer.
4/s 87 35
5/M 89 37
6/L 91 38
7/XL 94 40
8/XXL 97 41
dł.- to długość od samego dołu do końca szelek
szer.- to szerokość w pasie
Teraz niech sobie każdy porówna to z tym co ma w domu i będzie wiedział co wybrać. Mam nadzieję :mrgreen:
Posted 13 June 2010 - 17:52
Podawajcie orientacyjny rozmiar, ale podajcie też obwód w pasie i wzrost. To powinno rozwiązać kłopot ewentualnym z doborem rozmiaru. Podawajcie też kolor, bo sądzę, że nie będzie problemu z robieniem obu wersji, bo jak ktoś zauważył tylko biały lampas będzie barwiony.
Posted 22 June 2010 - 15:37
Złożyłem zamówienie na spodenki i kolejną partię koszulek.
Przy okazji kilka info. Spodenki będziemy robili tylko w wersji czarnej! Robienie dwóch kolorów komplikuje produkcję. Nadal pozostaje wersja z szelkami i bez.
Po rozmowie z Panem Piotrem okazało się, że cenę można różnicować.
Zatem:
Cena spodenek z szelkami: 85zł.
Cena spodenek bez szelek, na gumie: 60zł
Można też zamówić spodenki bez wkładki: cena spodenek bez szelek i bez wkładki: 50zł.
Pan Piotr zrobi też przy okazji jedną czapeczkę "na spróbę" ;-) . Wzór i fotkę wstawię na forum, jak już będzie.
Zamówienie odbieram w czwartek. Proszę o wpłacanie kasy (łączny koszy plus 8zł na przesyłkę), kto ma dane (osoby spoza Poznania). Poznaniacy natomiast w systemie "z ręki do ręki" :mrgreen:
Przy okazji kilka info. Spodenki będziemy robili tylko w wersji czarnej! Robienie dwóch kolorów komplikuje produkcję. Nadal pozostaje wersja z szelkami i bez.
Po rozmowie z Panem Piotrem okazało się, że cenę można różnicować.
Zatem:
Cena spodenek z szelkami: 85zł.
Cena spodenek bez szelek, na gumie: 60zł
Można też zamówić spodenki bez wkładki: cena spodenek bez szelek i bez wkładki: 50zł.
Pan Piotr zrobi też przy okazji jedną czapeczkę "na spróbę" ;-) . Wzór i fotkę wstawię na forum, jak już będzie.
Zamówienie odbieram w czwartek. Proszę o wpłacanie kasy (łączny koszy plus 8zł na przesyłkę), kto ma dane (osoby spoza Poznania). Poznaniacy natomiast w systemie "z ręki do ręki" :mrgreen:
Posted 29 June 2010 - 22:41
No, dziś wreszcie odebrałem. No więc wizualnie podobają się i to bardzo - w końcu to jedno z moich ulubionych połączeń kolorów ;-) Jedyne, do czego można by się przyczepić to to, że białe paski na koszulce i na spodenkach są różnej szerokości. Ale to jest jak najbardziej do przeżycia i nie zwraca się na to potem uwagi ;-) Zakładam spodenki pierwszy raz i na wysokości ud niemiła niespodzianka, myślę sobie "kurde, za wąskie, trzeba będzie oddawać..." Ale chwilę później już zdecydowanie miła niespodzianka - spodenki są tak fajnie skrojone, że są nieco zwężone w talii i elegancko dopasowują się do sylwetki. Obawiałem się też trochę o długość szelek - na szczęście są w sam raz. Miło, że z siateczki. Kolejna sprawa - wkładka. Tu też zdecydowanie na plus. Porównując do mojej obecnej accentowej - jest super. Co prawda wróciłem dopiero przed chwilą z króciutkiej 20 km jazdy próbnej, więc o dłuższych dystansach się nie mogę wypowiedzieć, ale na razie mi pasuje. Nie jest za szeroka w kroku, przez co nie "zagina" się (jak to ma miejsce w tej Accenta) - to pewnie też zasługa fajnego wyprofilowania - boki są wygięte ku dołowi. Lycra, z której są wykonane spodenki też wg mnie na plus - w czasie jazdy praktycznie ich nie czuć (może to kwestia lepszego dopasowania niż moje obecne spodenki, ale jak dla mnie jest ok).Dajcie znać jak wam się podobają spodenki
Podsumowując - kolejny plus dla BCMu i kolejny powód, aby być w Drużynie :!::-D