Mio Cyclo
Napisano 14 sierpień 2014 - 07:56
Zmiana kontrastu jest, kiedys trafilem na to przypadkowo - chyba w momencie wlaczania, jak jest to logo z napisem gp-580p trzeba strzalkami gora-dol poklikac
A wie ktos moze, czy mozna jakos GPX'a zapodac do tego licznika czy tez jedyna mozliwosc nawigacji to wykilkanie trasy z poziomu tego programu GlobalSat'a ?
Napisano 14 sierpień 2014 - 08:28
Zmiana kontrastu jest, kiedys trafilem na to przypadkowo - chyba w momencie wlaczania, jak jest to logo z napisem gp-580p trzeba strzalkami gora-dol poklikac
A wie ktos moze, czy mozna jakos GPX'a zapodac do tego licznika czy tez jedyna mozliwosc nawigacji to wykilkanie trasy z poziomu tego programu GlobalSat'a ?
Faktycznie jest kontrast na FW GS - dzięki - tak jak pisałeś przyciski góra/dół po włączeniu Mio.
Napisano 14 sierpień 2014 - 08:35
Hm, używam Twojego programu do zgrywania treningów z Mio. Z FW GS. I 0 problemów.
Ja tam dostrzegłem problem przy pierwszym testowaniu (pokręciłem trochę kołem w domu i próbowałem to wczytać) - z tego co na szybko dostrzegłem, to nie pasują pola w których są zapisane indeksy gdzie zaczyna się i kończy każdy lap, same dane dla poszczególnych pomiarów są już ok - ale w/w wysypuje program. :-) Dziś robię prawdziwy trening i dorobię poprawną obsługę - może już dziś będzie działający program. Więc trochę mnie to dziwi, że akurat u Ciebie jest 0 problemów.
Napisano 14 sierpień 2014 - 14:18
Ja po wgraniu ostatniego firmware'u GS zrobilem juz dwie jazdy (55km i 30km) i tez nie mialem najmniejszych problemow z konwersja do tcx'a ...
Wczytałem 76km trasę i się nie wysypał, a przy wczorajszych testach z dwoma bardzo krótkimi domowymi treningami w domu program się sypał jak je pobierał.
Podsumowując - niepoprawnie generuje się jedynie sam opis LAP-ów (rekord dla każdego lapa jest teraz o 8 bajtów dłuższy i są pozmieniane niektóre pola w których zwracane są dane), LAP-y w TCX endomondo i tak ignoruje więc tego problemu nie widać. Nagłówek z treningu jest ok - tu się nic nie zmieniło, i same punkty z pomiarami też są ok.
Tak czy siak pracuję nad poprawną wersją. :-)
Napisano 14 sierpień 2014 - 18:35
Ok, nowa wersja gotowa http://www.citysat.c...SforWIN2_03.exe - trochę na szybko, ale myślę że nic nie spierdzieliłem przy okazji. :-)
Na chwilę obecną temperatura jest importowana i zapisywana jedynie w wewnętrznym formacie programu, jak znajdę informację czy się da i jak zapisać ją w TCX/GPX to dorobię.
Napisano 14 sierpień 2014 - 19:51
Gdy wyczytam treningi w Twoim programie to w podsumowaniu temperatura max/śr/min w każdym treningu jest taka sama. Z ostatniego pliku IMHO. ;-)
No to replay: http://www.citysat.c...SforWIN2_04.exe
Napisano 15 sierpień 2014 - 10:40
Będziesz potrzebował:
a) firmware globo dla GB-580P http://www.globalsat...ct_cnt_folder=4
Magellan desktop PC tool http://www.magellans...CYC11___670.htm
1) Odpalasz Magellan desktop PC tool,
2) przechodzisz do configuration następnie firmware update,
3) naciskasz browse i wskazujesz uwcześnie ściągniety plik z firmware globo - F-GGB-2O-1407041.GHX
4) w samym liczniku Mio Cyclo 105HC wybierasz w menu firmware update,
5) wciskasz w Update w Magellanie i czekasz,
Po aktualizacji firmware musisz w samym liczniku przywrócić ustawienia fabryczne i skonfigurować go od nowa, bo inaczej mogą się dziać dziwne rzeczy na ekranie. :-)
Mio Cyclo 105HC z firmware globo nie jest obsługiwany przez Magellan desjtop PC tool, ale jest taki sam program z globo - G-Sport Training Gym Pro. Bez problemu jak by co wrócisz do oryginalnego firmware Mio.
W moim miałem już firmware Magellana, Globo i Timexa (ten ostatni to o ile dobrze kojarzę).
Napisano 15 sierpień 2014 - 11:31
Poradziłem sobie dzięki Twojej pomocy, choć nie obyło się bez problemów ;-) Kilka prób i du..., nie mogłem zainstalować FW, ostatecznie udało się. Problem był banalny, na początku Mio pytało czy połączyć z PC, wystarczyło zaznaczyć, że nie a ja uparcie zaznaczałem TAK :oops:
Napisano 15 sierpień 2014 - 14:21
Napisano 15 sierpień 2014 - 19:01
Genialnie
...będzie źródełko na *nix'y?
Myślę że sobie dopiszesz, jak co to trza czekać, aż się trafią chęci u mnie.
Napisano 16 sierpień 2014 - 19:44
Wgrałem najnowszy FW od GS, obwód koła wklepałem 2094 dzisiaj wybrałem się na trning i po zgraniu z Mio danych programem (ostatnim) yarexa i wrzuciłem do Strava i doznałem szoku bo z zapisu wynika że przejechałem trasę ponad 6 tyś. km z Europy do Afryki :shock: Dodam że po instalacji nowego FW zresetowałem do ust fabr. Jakieś pomysły co do przyczyny?
Napisano 17 sierpień 2014 - 20:32
Pewnie zgubił się sygnał z GPS-u, albo ruszyłeś z treningiem gdy Mio jeszcze nie ustaliło pozycji GPS - myślałem kiedyś by się przed tym zabezpieczyć, ale jak do tej pory to nie miałem takiego problemu - zrobię poprawkę na taką ewentualność i zapodam poprawioną wersję.
Zapodaj ma e-maila trening, to zobaczę w którym miejscu są współrzędne zerowe - stawiam, że na początku treningu.