Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mio Cyclo

1162 odpowiedzi w tym temacie

#461 pozdrower

pozdrower
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 11 styczeń 2015 - 20:34

Przyszła i pasuje, nie pisałem bo specjalnego zainteresowania nie było.

attachicon.gifzdjęcie.JPG

Długo szła ta przesyłka ?

#462 R32

R32
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 styczeń 2015 - 23:15

mam mio cyclo 315 hc z mapami europy zachodniej..ale bez mapy polski :/

miałby ktoś mapkę polski?

#463 mitm

mitm
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądKatowice

Napisano 31 styczeń 2015 - 00:38

Ja posiadam Mio Cyclo 505 z mapami EU centralnej.

#464 R32

R32
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 styczeń 2015 - 05:31

Posiadam Mio Cyclo 505 z mapami EU zachodniej i niestety nie znalazłem sposobu, żeby wgrać mapy PL. Przeczytałem, że mapy są wgrane w system Mio i pozostaje tylko czekać, aż Mio wypuści jakiś sposób na to.

to jest jakiś kosmos :) jest tylko mapa FR do zakupu..

#465 mitm

mitm
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądKatowice

Napisano 31 styczeń 2015 - 11:54

To wg mnie tylko dowodzi na to, że się da wgrać inne mapy. Jedynie trzeba znaleźć sposób jak :P

#466 placki

placki
  • Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 31 styczeń 2015 - 17:15

Witam, czy moze ktos polecic jaki i ew. gdzie qpic uchwyt na nadgarstek do mio cyclo 105?

Jakby co to pasuje pasek od Garmina 910XT : 

http://eazymut.pl/ma...nner-910xt.html

w komplecie dwa uchwyty na rower ;)

#467 R32

R32
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 styczeń 2015 - 20:05

To wg mnie tylko dowodzi na to, że się da wgrać inne mapy. Jedynie trzeba znaleźć sposób jak :P

najpierw to wypadało by te mapy mieć :P

Ponawiam pytanie MA KTOŚ MIO CYCLO 3XX ?? najlepiej 315

Druga sprawa, gxp zapisuje mi się normalnie, kadencja, prędkość tętno i ślad gps - po przerzuceniu do endomondo czy stravy wszystko pięknie..Problem zaczyna się na gdy ćwiczę w domu, plik fit zapisuje się z datą sprzed dokładnie tygodnia.. O ile w endomondo łatwo można to zmienić, to w stravie ni huhu. Dane z czujników się zgadzają, tylko data nie.. Gdy wrzucam plik gxp z treningu - niema odległości etc.. :/ jest tylko max tętno max kadencja i czas ruchu..

#468 mitm

mitm
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądKatowice

Napisano 01 luty 2015 - 11:04

Masz na urządzeniu plik TCX? Spróbuj go zaimportować. Jeśli nie masz to może przekonwertuj gdzieś na format TCX. Gdzieś czytałem, że Strava lepiej rozpoznaje ten format i na taki problem może pomóc.

#469 R32

R32
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 luty 2015 - 14:59

Masz na urządzeniu plik TCX? Spróbuj go zaimportować. Jeśli nie masz to może przekonwertuj gdzieś na format TCX. Gdzieś czytałem, że Strava lepiej rozpoznaje ten format i na taki problem może pomóc.

wszystkie treningi z automatu zapisuje w 3 wersjach: .bin .fit .gxp

konwersja na tcx nie pomaga

edit:

spróbowałem też świeżego zalogowania na gps - wybyłem na balkon, urządzenie złapało sygnał, w urządzeniu trening zapisany z poprawną datą, na mio share poprawna data - na strava i endomondo mam datę 1/24/15 :/ a jest 2/01/15

#470 major

major
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 luty 2015 - 11:35

Gdzie można kupić 105 może być goła bo czujnik kadencji ant mam. Czy cyclo 100 ogarnua ant?

#471 major

major
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 luty 2015 - 11:35

Gdzie można kupić 105 może być goła bo czujnik kadencji ant mam. Czy cyclo 100 ogarnua ant?

#472 R32

R32
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 luty 2015 - 10:09

Dzwoniłem na infolinie MIO - i na tą chwilę "pracują nad możliwością zamiany europy zachodniej na pełną europę lub europę wschodnią i usługa taka będzie dodatkowo płatna". Rozmówca nie potrafił sprecyzować ramek czasowych w jakich należy się czegoś takiego spodziewać, oznajmił że problem jest im znany bo nie ja pierwszy o to pytam i że pracują nad tym.

Reasumując na tą chwilę nie ma możliwości wgrania innych map niż Francja [99Euro], no chyba że samodzielnie zgra się katalog system z urządzenia które ma docelową mapę i samodzielnie "sflashuje" się urządzenie [co kolwiek to znaczy :) ].

Dopłacajcie do GARMINÓW bo to jest jakiś bareizm..

#473 cky

cky
  • Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 06 luty 2015 - 14:09

tutaj kupisz najtaniej http://www.ebay.pl/i...771d6c#shpCntId

jest jeszcze TIMEX 

http://www.ebay.pl/i...984.m1439.l2649

podobno system mocowania jest kiepski ale za to w cenie jest opaska HR.

I w jednym i drugim przypadku trzeba się liczyć z dodatkowymi opłatami jak cło i vat

#474 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 postów

Napisano 06 luty 2015 - 20:38

Tak z ciekawosci pytam, czy byl jakis upgrade strony Mioshare i jak wyglada ona obecnie w stosunku do Garmin Connect? Zauwazylem, ze komputerki Mio sa bardzo podobne do garminowskich.
Using Tapatalk

#475 czach

czach
  • Użytkownik
  • 527 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 luty 2015 - 20:43

ehlo,

Są bardzo podobne i oferują podobne funkcje ;-)  - kwestia firmware i oprogramowania. ;-)

Ale czy ktoś używa MioShare? Nie wiem.

-- 

Marcin Trzaska

#476 Gosc_krystianzach_*

Gosc_krystianzach_*
  • Gość

Napisano 06 luty 2015 - 21:14

Timex to identyk jak globalsat.

#477 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 postów

Napisano 06 luty 2015 - 21:15

A czego w takim razie uzywaja Mio-owcy? 😊 Tak przegladalem forum i czy faktycznie problem jest z wgrywaniem map do modeli mapowych oraz ze zgrywaniem treningow na inne portale treningowe?
Using Tapatalk

#478 czach

czach
  • Użytkownik
  • 527 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 luty 2015 - 21:18

firmware GS.

-- 

Marcin Trzaska

#479 R32

R32
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 luty 2015 - 17:55

Problemów z Mio 315HC ciąg dalszy - po wgraniu przez CycloAgent najnowszego softu - strava zaczeła widzieć poprawną datę, pojawiła się nowa opcja na shimanowskie Di2 [poziom bateri jakie biegi etc]
ale urządzenie nie wykrywa czujnika tętna..

Co zrobić z tym fantem?

edit:

Już wiem - należy zresetować nadajnik :) 30 sekund bez bateri lub założyć na 3 sekundy baterię odwrotnie załatwia temat. Później tylko zeskanować urządzeniem i działa póki co stabilnie :)

Problem daty rozwiązany - teraz tylko czekać na możliwość wgraia mapy

#480 jeson

jeson
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 09 luty 2015 - 11:00

Czy orientuje się ktoś czy do 105 jest już oryginalny soft umożliwiający jazdę po zapisanym/wgranym śladzie np. z jakiegoś maratonu. Czy używa ktoś Timexa, bo nie ma o nim opinii, a skoro wszystkie 3 tj gb-580, mio-105, timex cycle trainer są bardzo podobne to chyba powinna decydować cena. Jestem w dość dużej kropce. Nie potrzebuję nawigacji turystycznej, bo taką już mam, ale o urządzenie z hr i podstawowym nawigowaniem po trasie. Z tego co do tej pory wyczytałem to mio 105 plus soft z gb, chyba ze mio już coś zaktualizowało i  jest to możliwe na ich sofcie.

Dodaj odpowiedź