Długo szła ta przesyłka ?
Mio Cyclo
Napisano 31 styczeń 2015 - 05:31
Posiadam Mio Cyclo 505 z mapami EU zachodniej i niestety nie znalazłem sposobu, żeby wgrać mapy PL. Przeczytałem, że mapy są wgrane w system Mio i pozostaje tylko czekać, aż Mio wypuści jakiś sposób na to.
to jest jakiś kosmos jest tylko mapa FR do zakupu..
Napisano 31 styczeń 2015 - 17:15
Witam, czy moze ktos polecic jaki i ew. gdzie qpic uchwyt na nadgarstek do mio cyclo 105?
Jakby co to pasuje pasek od Garmina 910XT :
http://eazymut.pl/ma...nner-910xt.html
w komplecie dwa uchwyty na rower
Napisano 31 styczeń 2015 - 20:05
To wg mnie tylko dowodzi na to, że się da wgrać inne mapy. Jedynie trzeba znaleźć sposób jak
najpierw to wypadało by te mapy mieć
Ponawiam pytanie MA KTOŚ MIO CYCLO 3XX ?? najlepiej 315
Druga sprawa, gxp zapisuje mi się normalnie, kadencja, prędkość tętno i ślad gps - po przerzuceniu do endomondo czy stravy wszystko pięknie..Problem zaczyna się na gdy ćwiczę w domu, plik fit zapisuje się z datą sprzed dokładnie tygodnia.. O ile w endomondo łatwo można to zmienić, to w stravie ni huhu. Dane z czujników się zgadzają, tylko data nie.. Gdy wrzucam plik gxp z treningu - niema odległości etc.. :/ jest tylko max tętno max kadencja i czas ruchu..
Napisano 01 luty 2015 - 14:59
Masz na urządzeniu plik TCX? Spróbuj go zaimportować. Jeśli nie masz to może przekonwertuj gdzieś na format TCX. Gdzieś czytałem, że Strava lepiej rozpoznaje ten format i na taki problem może pomóc.
wszystkie treningi z automatu zapisuje w 3 wersjach: .bin .fit .gxp
konwersja na tcx nie pomaga
edit:
spróbowałem też świeżego zalogowania na gps - wybyłem na balkon, urządzenie złapało sygnał, w urządzeniu trening zapisany z poprawną datą, na mio share poprawna data - na strava i endomondo mam datę 1/24/15 :/ a jest 2/01/15
Napisano 03 luty 2015 - 10:09
Dzwoniłem na infolinie MIO - i na tą chwilę "pracują nad możliwością zamiany europy zachodniej na pełną europę lub europę wschodnią i usługa taka będzie dodatkowo płatna". Rozmówca nie potrafił sprecyzować ramek czasowych w jakich należy się czegoś takiego spodziewać, oznajmił że problem jest im znany bo nie ja pierwszy o to pytam i że pracują nad tym.
Reasumując na tą chwilę nie ma możliwości wgrania innych map niż Francja [99Euro], no chyba że samodzielnie zgra się katalog system z urządzenia które ma docelową mapę i samodzielnie "sflashuje" się urządzenie [co kolwiek to znaczy :) ].
Dopłacajcie do GARMINÓW bo to jest jakiś bareizm..
Napisano 06 luty 2015 - 14:09
Gdzie można kupić 105 może być goła bo czujnik kadencji ant mam. Czy cyclo 100 ogarnua ant?
tutaj kupisz najtaniej http://www.ebay.pl/i...771d6c#shpCntId
jest jeszcze TIMEX
http://www.ebay.pl/i...984.m1439.l2649
podobno system mocowania jest kiepski ale za to w cenie jest opaska HR.
I w jednym i drugim przypadku trzeba się liczyć z dodatkowymi opłatami jak cło i vat
Napisano 08 luty 2015 - 17:55
Problemów z Mio 315HC ciąg dalszy - po wgraniu przez CycloAgent najnowszego softu - strava zaczeła widzieć poprawną datę, pojawiła się nowa opcja na shimanowskie Di2 [poziom bateri jakie biegi etc]
ale urządzenie nie wykrywa czujnika tętna..
Co zrobić z tym fantem?
edit:
Już wiem - należy zresetować nadajnik 30 sekund bez bateri lub założyć na 3 sekundy baterię odwrotnie załatwia temat. Później tylko zeskanować urządzeniem i działa póki co stabilnie
Problem daty rozwiązany - teraz tylko czekać na możliwość wgraia mapy
Napisano 09 luty 2015 - 11:00
Czy orientuje się ktoś czy do 105 jest już oryginalny soft umożliwiający jazdę po zapisanym/wgranym śladzie np. z jakiegoś maratonu. Czy używa ktoś Timexa, bo nie ma o nim opinii, a skoro wszystkie 3 tj gb-580, mio-105, timex cycle trainer są bardzo podobne to chyba powinna decydować cena. Jestem w dość dużej kropce. Nie potrzebuję nawigacji turystycznej, bo taką już mam, ale o urządzenie z hr i podstawowym nawigowaniem po trasie. Z tego co do tej pory wyczytałem to mio 105 plus soft z gb, chyba ze mio już coś zaktualizowało i jest to możliwe na ich sofcie.