Ale ja mam 505 i tam jest tylko jeden przycisk
Mio Cyclo
Napisano 07 czerwiec 2017 - 19:19
Też mam tego timexa, fakt można oddalić lub przybliżyć ale tylko na początku zanim ruszymy, później cały czas wyświetla trasę na największym przybliżeniu co mnie drażni bo jak jadę szybko to zanim poinformuje mnie o zmianie kierunku to już przejechałem i muszę zawracać, a tak to miałbym podgląd trasy.
Napisano 09 czerwiec 2017 - 12:09
Byłem zdecydowany kupić MIO Cyclo 105 HC, ale że jestem w tym temacie na razie laikiem, więc muszę o coś zapytać. Mam Treka Emondę SL8 koloru białego i chodzi mi o estetykę. Te dwa czarne czujniki z kabelkiem na widelcu chyba by mnie denerwowały.
1. Myślę żeby kupić MIO Cyclo 105 bez czujników i dokupić czujniki Bontragera. Będzie to działało?
W zielonej Emonda to działa, ale z białą to nie wiem :-D
Napisano 14 czerwiec 2017 - 20:39
Używa ktoś uchwytu dedykowanego dla Garmina? Da się jakoś zamontować Mio w tym?
#1049 Gosc_Gregory34_*
Napisano 15 czerwiec 2017 - 16:03
Napisano 16 czerwiec 2017 - 05:39
Mam ten uchwyt, ale bez dodatkowych mocowań na kamerkę itd. Chyba zapłaciłem trochę mniej. Ma wiele końcówek do mocowania liczników. Na 100% da się coś dobrać. Mio nie jest jakimś nietypowym sprzętem. Jedyny minusik to krótki obrót (około 45°). W oryginalnym Mio na opaski jest około 135°.
Napisano 16 czerwiec 2017 - 14:36
Mio "wydał" kolejną odsłonę topowego sprzętu Mio Cyclo 605. Miałem w ręku ten sprzęt który zwiększył wymiary ekranu w stosunku do poprzednika z 3,5" na 4". Waga również wzorsła ale i znacznie wzroły wymiary urządzenia.
Mio-cyclo-605-vs-Mio-Cyclo-505.jpg 38,73 KB 30 Ilość pobrań
Sprzęt przypomina bardziej telefon komórkowy niż komputerek rowerowy.
Ukazał się również nowy komputerek Mio Cyclo 405
Napisano 17 czerwiec 2017 - 15:03
Tak dla starszych komputerków będzie aktualizacja wyglądu - w Castoramie młotek i przecinak, tymi narzędziami zmieni się wygląd radykalnie. Ale na poważnie, Czaruss co byś chciał zmienić w wyglądzie? Wygląd oprogramowania - kafelek w nowych urządzeniach nie zmienił się zbytnio w stosunku do starych urządzeń. Więc co tu zmieniać?
Napisano 17 czerwiec 2017 - 16:58
Tu nie tylko kafelek się zmienił, chodzi mi o cały nowy interfejs
Napisano 18 czerwiec 2017 - 11:03
witam. Mam mio 105 HC. licznik nie jest na gwarancji.mam problem z gps-em. tzn. szuka cały czas sygnału, w ustawieniach gps-u pokazuje, że jest słaby sygnał i na dodatek data cofnęła się na rok produkcji 2013rok. Na czujnikach pracuje super ale co z tego jak przerzucam trening na platformie mio to trening jest z datą z 2013. z serwisu mio dostałem odpowiedź że jakiekolwiek naprawy mio 105 są wstrzymane do odwołania .Możecie polecić mi jakiś serwis który byłby w stanie naprawić moje mio? dziękuję i pozdrawiam
Napisano 22 czerwiec 2017 - 19:57
Po zakupie Mio Cyclo 315 przywitała mnie informacja, że nie mogę go podłączyć do Windowsa 10. Błąd generuje ostatni patch 1703. Sprawa znana przez Mio co najmniej od maja i jak na razie, wciąż klops :/
Dokładnie tak jest. Patch 1703 powoduje problem z "widocznością" urządzenia Mio Cyclo (w moim przypadku 505). Dobrze że mam drugi komp, którego nie aktualizowałem i mam możliwość podłaczenia urządzenia. Podłączenia to za dużo powiedziane ponieważ moje urządzenie uległo uszkodzeniu (nieprawidłowo działający ekran) i podróżuje pomiędzy moim miejscem zamieszkania a firmą FIXIT z Krosna. FIXIT raz już mi "naprawił" urządzenie. Zainstalowano ponownie oprogramowanie systemowe i to w takiej samej wersji jakiej już było zainstalowane. Ale to jakby inny temat.