Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...

1447 odpowiedzi w tym temacie

#381 admsk

admsk
  • Użytkownik
  • 389 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 20:23

Zrozumienie pewnych rzeczy przychodzi z wiekiem. Wcześniej się tego nie da "ogarnąć".

Nie wszystko da się policzyć, zmierzyć i zbadać.
Kochacie swoje żony, dziewczyny? Jak to zmierzyć i udowodnić? Podaj konkretny dzień powstania uczucia. Absolutna miłość i oddanie dla swoich dzieci? Jakim wzorem to opisać? Nie ma na to badań, jednak nikt nie zaprzecza istnieniu miłości, zazdrości, oddania. Jak wytłumaczyć fakt, że człowiek zrobi wszytko dla bliskich łącznie z przysłowiowym skokiem w ogień?

Jeśli ktoś nie zna i nie czuje tych niepoliczalnych pojęć, to szczerze współczuję.

Więcej zrozumienia z obu stron! Warto rozmawiać.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

#382 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 14 styczeń 2019 - 20:31

Nie ma oczym. A Twoje argumenty są tak żałosne że brak słów

Tak boli że to tylko hormony i wyładowania w mózgu, że uczucia itd są tylko po to żeby przedłużyć gatunek(nie. Nie ma w tym celu innego niż przedłużenie gatunku). Podobnie wskakiwanie w ogień za bliskimi itd czysto zwierzęce instynkty ewolucyjne. Nie ma to NIC powtarzam NIC wspólnego z jakimś mitycznym bytem. Jesteś zwykłym ssakiem. Zrozum to.

Nic nie ogarnąłeś wyobrażenie o świecie masz jak 5 latek. Uczucia miłość kochajacy pan bóg. Ludzie trzymajcie mnie. Chemia hormony instynkt w celu przedłużenia gatunku. Koniec kropka.

Takich bredni bym sie nie spodziewał na forum kolarskim, gdzie wydawałoby sie powinni siedzieć konkretni ludzie a nie wierzacy w kradnale i latajace wróżki

#383 admsk

admsk
  • Użytkownik
  • 389 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 20:45

Dziękuję za cenne komentarze oraz Twoją opinię. Każdy ma prawo do swojej, "koniec i kropka".

Typowa internetowa dyskusja, kiedy tylko jedna strona ma licencję na prawdę!

😁

#384 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 14 styczeń 2019 - 20:48

Po prostu nie ma w tym żadnej logiki. Skoro nie potrafisz udowodnić miłości jak sam napisałeś, to skąd wiesz że jest ona cokolwiek warta poza myślami w Twojej głowie? Sam sie własna logiką wkopałeś.

Skoro nie da się zmierzyć przywiazania to czemu o nim piszesz? To tylko twoje subiektywne myśli i odczucia czyli układ nerwowy - a więc nauka.

#385 admsk

admsk
  • Użytkownik
  • 389 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 20:59

Wybacz szkoda mojego czasu, idę uwalniać hormony i związki chemiczne spędzając czas z rodziną (która jest tylko zlepkiem komórek).

Dodam, że człowieka inteligentnego poznaje się po tym, że jest w stanie wysłuchać z szacunkiem i porozmawiać o innym światopoglądzie pomimo różnic.

Miłego wieczoru.

#386 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 14 styczeń 2019 - 21:03

Jesz? Pijesz? Śpisz? Masz narzady rozrodcze? Wątrobę? Płuca? Krew? Umrzesz?
No to do cholery jesteś zwierzęciem, ssakiem. Z jajka się chyba nie wyklułeś.

Ale nie. Ty myślisz że jesteś inny. Boską istotą zbawioną przez boga, nie myślisz układem nerwowym, za twoje emocje nie odpowiadaja neuroprzekaaniki i hormony. Gdzie tam. To przeciez byloby dla takiego kogoś ja ja zbyt uwłaczajace. Ja jako zwierzę? Jestem esencją boga na tej ziemi. Nie mam mózgu mam duszę. Nie mam hormonów. To siła boga.

Cóż. Współczuję megalomanii.

PS. No zlepkiem atomów które nie różnią się od tych w materii nieorganicznej.

#387 admsk

admsk
  • Użytkownik
  • 389 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 21:11

Pociesznie jest patrzeć jak sam ze sobą dyskutujesz 😁

Lekcewarzysz interlokutorów przypisując im fikcyjne wypowiedzi. To jest niegrzeczne.

Sprawdź proszę jeszcze w słowniku pojęcie "megaloman" bo wydaje mi się, że błędnie go używasz.

Właściwie to doskonałe określenie wszechwiedzy, którą się z nami dzielisz 👍🏻

#388 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 14 styczeń 2019 - 21:26

Dziękuję za cenne komentarze oraz Twoją opinię. Każdy ma prawo do swojej, "koniec i kropka".

Typowa internetowa dyskusja, kiedy tylko jedna strona ma licencję na prawdę!

😁

Brawo :) wiara nigdy nie musi się bronić ,wiara wygrywa .Ateizm tworzy image :)
Zapytałem jednego pana czemu ateiści najbardziej aktywni są w chrześcijanstwie,czemu nie np w krajach islamskich.Usłyszałem tylko tyle że w niektórych krajach karzą śmiercią za atak na wiarę i to tylko świadczy o żalosności religii .
Zapytałem zatem,skąd ta teza o ataku,przecież ja pytałem tylko o aktywność,więc skąd to słowo atak,przecież powołujecie się na naukę a nie atak , więc czy przypadkiem to nie podświadomość wygadała się o co tutaj chodzi...o atak na wiarę :) no i tyle

Obłudę można wykryć łatwo .Tacy są świetni i chcą brylować,więc świat jest duży.Z jakichś powodów nie potrafią ,tu jest cieplutko ,tu mają pole do popisu :D

#389 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 14 styczeń 2019 - 21:38

Jeśli rozumiesz naturę pewnych religii to zrozumiesz dlaczego inne opcje nie są zbyt aktywne. Z tego samego powodu dlaczego w państwach chrześcijańskich w średniowieczu brak wiary nie był dobrą opcją by przetrwać - dosłownie przeżyć.

Różnica między wtedy a teraz jest taka że obecnie za wiarę lub jej brak raczej nie stracisz głowy. Niestety, w pewnych wspólnotach, nadal jej brak jest źle widziany, czego przykładów w Polsce jest wiele. A im mniejsza wspólnota i im bardziej wiejska tym zdarza się to częściej. 

Ja tego dobrze nie wspominam. 

• Pirx lubi to

#390 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3255 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 styczeń 2019 - 22:23

Jesz? Pijesz? Śpisz? Masz narzady rozrodcze? Wątrobę? Płuca? Krew? Umrzesz?
No to do cholery jesteś zwierzęciem, ssakiem. Z jajka się chyba nie wyklułeś.

Ale nie. Ty myślisz że jesteś inny. Boską istotą zbawioną przez boga, nie myślisz układem nerwowym, za twoje emocje nie odpowiadaja neuroprzekaaniki i hormony. Gdzie tam. To przeciez byloby dla takiego kogoś ja ja zbyt uwłaczajace. Ja jako zwierzę? Jestem esencją boga na tej ziemi. Nie mam mózgu mam duszę. Nie mam hormonów. To siła boga.

Cóż. Współczuję megalomanii.

PS. No zlepkiem atomów które nie różnią się od tych w materii nieorganicznej.

Tak tylko że cała teoria twojego istnienia to jeden wielki wywód filozoficzny. Nie ma żadnego fizycznego chemicznego dowodu na to że istniejesz. :)
Twoja wiedza z fizyki jest na poziomie szkoły podstawowej. Kiedy studiowałem fizykę ludzie niewierzący stanowili tam margines, a co ciekawe to właśnie tam na kierunku który nie wróżył żadnej wielkiej przyszłości byli ludzie z pasja wiedzą i talentem jakiego gdzie indziej nie spotkałem. Naukowcy przynajmniej wiedzą jak mało wiedzą. Atomy- kiedyś człowiek to była całość, potem coraz drobniej, komórki, potem właśnie atomy, ale to już przeszłość, atomy to żadna podstawa one dzielą się na mniejsze i nikt nie gwarantuję że to koniec. Co gorsza dyskutujesz tylko na podstawie jedynej znanej Ci religii, ja to raczej mam problemy która i dlaczego. Ale cóż, Ty osoba niewrząca koniecznie próbujesz tu coś udowadniać, po co ? Czy Ty naprawdę zdajesz sobie sprawę z tego jak mało wiesz, że Twoje wypowiedzi brzmią jak z jakiegoś forum o teoriach spiskowych i to jeszcze dl małoletnich. Wielu naukowców zaprzątało sobie głowę problemem wiary istnienia, Ty zamiast przestudiować dogłębnie temat ignorujesz prace pokoleń. Kiedy ktoś Ci tłumaczy, że wiara to wiara, jak jakiś napaleniec wypisujesz dajcie mi dowody fizyczne.
Najzabawniejsze są te przykłady co Bóg (napisze wielka literą bo i tak ograniczasz się do jednej religii jeszcze jak bym się zagłębił to pewnie tylko do wyznania KK) myśli o człowieku. Twoja wizja bóstwa jest strasznie ograniczona do tu i teraz, traktujesz ją jak współrozmówców na forum Ty wiesz co ono ma myśleć.

Nie zmieniaj swoich przekonań tylko dorośnij, a potem dyskutuj.
To nie forum onetu.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#391 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3255 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 styczeń 2019 - 22:26

Jeśli rozumiesz naturę pewnych religii to zrozumiesz dlaczego inne opcje nie są zbyt aktywne. Z tego samego powodu dlaczego w państwach chrześcijańskich w średniowieczu brak wiary nie był dobrą opcją by przetrwać - dosłownie przeżyć.

Różnica między wtedy a teraz jest taka że obecnie za wiarę lub jej brak raczej nie stracisz głowy. Niestety, w pewnych wspólnotach, nadal jej brak jest źle widziany, czego przykładów w Polsce jest wiele. A im mniejsza wspólnota i im bardziej wiejska tym zdarza się to częściej. 
Ja tego dobrze nie wspominam.

No tylko dopóki oni Ci krzywdy nie robią to mają prawo do swojego poglądu. Jeżeli nie pasuje Ci dana społeczność to ją zmieniasz.

#392 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 14 styczeń 2019 - 22:32

Jak zwykle lanie wody, ale ja nie jestem od tego żeby dorosłych facetów leczyć z naiwnej wiary w latające wróżki. Nie będę sie z boskimi istotami w dyskusję wdawał. Kupę pewnie robicie jakaś eteryczna substancją?

"jak mało wiesz" - no cóż, choćbym miał całą wiedzę i dorobek naukowy swiata w glowie, to nic by to nie zmienilo, bo nie da sie wiedzieć albo nie wiedzieć o bogu którego nie potraficie przedstawić.

Jak już sie powolujecie ciagle na autorytety co jest absurdalne to ja też powiem że Howking był ateistą.

#393 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 14 styczeń 2019 - 22:44

Jedynej znanej ci religii? Przynajmniej 10 razy pisałem, że odnoszę sie do wszystkich religii i samej idei boga. Naucz sie czytać. Najwięcej pisze o chrzescijanstwie bo nimi jesteście.

Argument "dorosnij" to poziom szamba i onetu, więc z kimś takim nie bede dyskutowal o smarowaniu lancucha.

#394 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 14 styczeń 2019 - 22:54

Tak dajcie mi dowody. Oczywiście że wiara istnieje, ale czy ta wiara ma sens i obiekt w którego się wierzy istnieje to druga sprawa :) zdaje sie, ze nawet sam nie wiesz o czym w ogóle piszesz.

Sama idea boga jest absurdalna. Niezależnie od religii.
Pogodz sie z tym ze troche bardziej rozwiniety uklad nerwowy to cecha fizyczna wyksztalcona droga ewolucji, tak samo jak skrzydla trąba czy kopyta. Niestety powoduje zwiększoną świadomość i myslenie zd skoro mam świadomość to jestem boski. Tak absurdalne że aż smutne że ludzie sa na takim poziomie, gorzej niż w jaskiniach.

Powiedz czy czym sie różni wiara chrzescijanska od wiary w zeusa. Czy w tej pierwszej jest wjecej dowodów? Jest bardziej logiczna? Nie. Nie rozni sie niczym

#395 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 14 styczeń 2019 - 23:05

Udowodniłeś że jesteś idiotą. Oczywiście że jest dowód że istnieje. Skladam sie z materii która można badać i analizować na tysiace sposobów. Jesteś absurdalny, jednak niektórzy nawet tego układu nerwowego nie mają rozwinietego, ślepe zauki ewolucji chyba.

Można zbadać mi dokładnie płyny ustrojowe, można mnie przeswietlic promieniami rentgena, można mnie zważyć, zmierzyć, dotknąć, zrobić mi zdjęcie, zbadać fragmenty mojego ciała pod mikroskopem. A z Twoim bogiem też tak można?

#396 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3255 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 styczeń 2019 - 23:10

No czytam i nie ma tam o innych religiach. Bo co z tymi gdzie człowiek nie jest jedyny wybrany,co z religiami naturalnymi co z politeizmem, to nie pasuje do Twoich teorii.
Argument dorośnij/dojrzyj rozumie się kiedy się kiedy wie się kim jest człowiek dojrzały, mi na przykład wiele jeszcze brak do pełni dojrzałości ale poziom dyskutowania już jako tako ogarniam:)

Mam takie pytanie, Twoi rodzice, dziadkowie to hodowlane nawozu? Tak ich postrzegasz?
I jaki jest dowód że składasz się z materii?

#397 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 14 styczeń 2019 - 23:31

Politeizm to przecież wiara w wielu bogów, co to za różnica, a naturalizm to czczenie przyrody z braku wiedzy o niej. Ja to rozumiem, sam bym myślał że pioruny to boska siła żyjąc w jakimś plemieniu w Amazonii tysiac lat temu, ale my wiemy że tak nie jest.

Nie uważam tak, tak jest po śmierć, ale nasze ciało składa sie z tej materii co jedzenie z którego organizm rośnie i sie odbudowywuje. Skoro to nie jest uwłaczajace to i nawożenie ziemi po śmierci też nie.

#398 admsk

admsk
  • Użytkownik
  • 389 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 23:32

Proszy wybaczyć OT, jak się banuje / wycisza w tapatalk? Szukam i nie mogę znaleźć. 🤔

#399 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 14 styczeń 2019 - 23:37

Udowodniłeś że jesteś idiotą. Oczywiście że jest dowód że istnieje. Skladam sie z materii która można badać i analizować na tysiace sposobów. Jesteś absurdalny, jednak niektórzy nawet tego układu nerwowego nie mają rozwinietego, ślepe zauki ewolucji chyba.

Można zbadać mi dokładnie płyny ustrojowe, można mnie przeswietlic promieniami rentgena, można mnie zważyć, zmierzyć, dotknąć, zrobić mi zdjęcie, zbadać fragmenty mojego ciała pod mikroskopem. A z Twoim bogiem też tak można?

Do tej pory czytałem to co piszesz, momentami z zainteresowaniem. Nie jestem wierzący.

Ale w tym przypadku pokazujesz że jesteś chamem.
Może ślepy jestem ale jak do tej pory nie obrzucano Cię epitetami. Ty to robisz.

#400 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3255 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 styczeń 2019 - 23:43

Politeizm to przecież wiara w wielu bogów, co to za różnica, a naturalizm to czczenie przyrody z braku wiedzy o niej. Ja to rozumiem, sam bym myślał że pioruny to boska siła żyjąc w jakimś plemieniu w Amazonii tysiac lat temu, ale my wiemy że tak nie jest.

Nie uważam tak, tak jest po śmierć, ale nasze ciało składa sie z tej materii co jedzenie z którego organizm rośnie i sie odbudowywuje. Skoro to nie jest uwłaczajace to i nawożenie ziemi po śmierci też nie.

Nic nie zrozumiałem. Co po śmierci to tak, ale ja napisałem hodowle i tu dostałem odpowiedź że będą nawozem, to dlaczego nie są hodowlami.

Ja tam uznaje, że pioruny to siła boska fizyka mi w tym nie przeszkadza.

To co z tym dowodem na to że składasz się z materii?

Dodaj odpowiedź