Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...

1447 odpowiedzi w tym temacie

#541 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 05 czerwiec 2019 - 09:19

A czy ja napisałem że masz mi ufać? Gdzie to napisałem? :)

Masz zabawne podejscie.
Nikt nie zmusza Cię do niczego.

Żyjesz w strachu, ja nie.

Cały czas Cię pytam czy jakiś Islamista zrobił Ci jakąkolwiek krzywdę, to jest ciekawe. Ani razu nie zahaczyłeś tych części moich postów.

Czy masz jakąkolwiek styczność z czymkolwiek z tego kręgu? Byłeś choćby w pakistańskiej restauracji? Jadłeś chociaż tureckiego kebaba? Ale zrobionego przez Turka? Jeśli jadłeś to czy miałeś chociaż jakąś rewolucję, która pozwoliłaby Ci wysnuć odważny wniosek, że zostałeś otruty?

Cokolwiek, coś, co w Twoich realiach (Ja piszę cały czas o moich) było REALNYM zagrożeniem, niebezpieczeństwem? Bo idąc tropem Twojego toku myślenia powinienem się bać dżumy albo tsunami.

Podaj jakiś konkret, krzywdę która Cię spotkała.
  • qzn lubi to

#542 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 05 czerwiec 2019 - 09:32

Jesteś prawdopodobnie ukrytą opcją islamską i knujesz spiski.

Jako ukryta opcja piekielna wnoszę o czarci pakt :D
  • qzn lubi to

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#543 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 05 czerwiec 2019 - 11:30

Tobo, jeśli Ty czerpiesz wiedzę o islamie na podstawie zjedzonego u Turka kebaba i jego wpływu na Twój układ pokarmowy to myślę, że dalsza nasza rozmowa nie ma sensu. A poza tym ten Turek może być takim samym muzułmaninem jak ja jestem według Ciebie katolikiem.

Nic nie wiesz o islamie, tak jak nic nie wiesz o chrześcijaństwie i nawet nie chcesz się dowiedzieć.

Jesteś totalnym ignorantem, oceniającym wszytko bardzo powierzchownie, bez analizy i wnikliwości, bez jakiegokolwiek duchowego wglądu.

Jako podsumowanie, zamieszczę jeszcze jeden film, po polsku.

#544 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 05 czerwiec 2019 - 14:45

O, robi się poważnie. Tytuł zaczyna się od "Prawda". 

#545 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 05 czerwiec 2019 - 15:07

Żyję między tymi ludźmi, pracuję z nimi, wynajmuję od nich mieszkania.

Twój kontakt z Islamem i jego wyznawcami jest zerowy. Ale i tak bardziej przekonujący i wiarygodny do wydawania osądów niż mój :)

W czasie swoich świąt niektórzy z nich przynoszą jedzenie sąsiadom. Jest bardzo dobre.
Ile razy Twój sąsiad przyniósł Ci posiłek w czasie Bożego Narodzenia?
Cnotą

Trzy razy byłem w meczecie. To poruszające i zaskakujące widzieć i czuć że to lepsze miejsce do kontaktu z bogiem (ten sam co Twój) - pusta przestrzeń bez grama spływającego po ścianach złota- niż jakakolwiek chrześcijańska świątynia.
Widziałeś na żywo jakkolwiek meczet- choćby z zewnątrz?

Twoje doświadczanie Islamu jest równe wielkiemu ZERU. Ale wypowiadasz się czym jest Islam choć nie doświadczyłeś go w żadnej formie.

Czerpię wiedzęna temat Islamu obcujac z tymi ludzmi. Pytanie o kebaba dotyczy Twoich doświadczeń. Miałeś choćby raz takie doświadczenie?

Współczuję :)

Jeszcze coś: czy tego chcesz czy nie jesteś gościem na Ziemi i niczego tu nie posiadasz- chwilowo korzystasz.
Przez setki lat Twoi przodkowie podbijali i byli podbijani. To że nie jesteś w chwili obecnej członkiem narodu zdobywców to urok kiepskiej polskiej mentalności. W innym przypadku z dużym prawdopodobieństwem, wychowany w poczuciu bycia panem świata, rozkminiałbyś opcję podboju, uznając je za coś oczywistego.
Powinieneś w pełni rozumieć muzułmańskie zapędy- oni poczuwają się na siłach do tego, czego Ty nie dopuszczasz jako możliwe.
Oni mają do ziem tego świata takie samo prawo jak i Ty. Należą do wszystkich i do nikogo jednocześnie.

#546 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 05 czerwiec 2019 - 18:39

Naprawdę nie idzie czytać tego wątku. Wy naprawdę nie macie co robić tylko wypisywać te pierdolety? Tobo, czy tobie jakiś Polak, a zwłaszcza katolik wyrządził jakąś straszliwą krzywdę? Co to jest ,,kiepska polska mentalność'', o czym Ty w ogóle piszesz? A w czym jest lepsza od polskiej mentalność np. niemiecka, turecka czy angielska? Piszesz o ,,chrześcijańskich świątyniach, w których ściany spływają od złota''. No i  co - to ma potwierdzać zły gust wierzących, ich bałwochwalstwo czy jak? Dla Twojej wiedzy - może i znasz się na mechanice rowerów, ale Twoja wiedza ogólna jest dość ograniczona - kościoły katolickie, zwłaszcza barokowe, historyczne, mają bogaty wystrój, a z zewnątrz wyglądają niezbyt imponująco. Filozofia Kościoła dawniej miała uczyć aby ci ludzie byli w pewnym sensie jak te Kościoły: na zewnątrz niczym się nie wyróżniający, ale bogaci duchowo, wewnętrznie. Taki też jest świat Chrześcijan ( tych rzeczywiście wierzących ): chodzi o przewagę , bogactwo, świata duchowego, nad zewnętrzną ,,powłoką'', która jest mniej istotna i może być uboga.

Te Twoje wynurzenia są strasznie ograniczone, by nie powiedzieć prymitywne.

#547 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 05 czerwiec 2019 - 21:08

Kiepska polska mentalność: donoszenie na współpracowników, konflikty prowadzące do zwolnień. Wyjątkowo przyjemna atmosfera do której nie przykładają swojego muzułmańskiego palca nasi wschodni koledzy. To w kontekście bełkotu marvelo który pisze o czymś co jedunie obejrzał na jutubie.

Do Twojej wiadomości Bullet/marvelo: porównujemy niebezpieczną mentalność muzułmańską z mentalnością chrześcijańską. Obronione złotem ściany w porównaniu do pustych ścian meczetów świadczą o wątpliwej jakości podejściu do wiary. Bogactwo może a wręcz powinno służyć czemuś innemu, świątynia służyć modlitwie.
Wyjdź sprzed kompa, skończ oglądać jutuba- zobacz jaki naprawdę jest świat którego tak się boisz.
Dla Twojej wiedzy: odwiedź kościół anglikański. We wszystkich, w których byłem wystrój jest bardzo skromny. To budzi szacunek. Wystawki w polskich czy innych katolickich- ani trochę.

Nie musisz się chować pod innym pseudo- na ulicy i tak nikt nie pokaże Cię palcem ani też żaden czytelnik Koranu nie że chce Cię uszkodzić.
Jesteś osobliwością i ważne żeby takim jak Ty dać żyć.

#548 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:21

Wiejska filozofia na poziomie piaskownicy. Nie ma o czym gadać. Tyle.

#549 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 06 czerwiec 2019 - 05:42

Rozumiem że przyszedłeś to oznajmić i odchodzisz?
We wszystkich tematach, również na innych forach, nawiedzeni użytkownicy wracają do nich jako goście. Ciekawe, że pojawiają się po raz pierwszy dokładnie w "swoich" tematach. :)

#550 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 06 czerwiec 2019 - 10:23

Tobo, jeśli dla Ciebie islamski Allah to ta sama osoba, co chrześcijański Bóg objawiony przez Jezusa Chrystusa, to nie dziwię się, że nie potrafisz odróżnić mojej osoby od zupełnie kogoś innego. Może cierpisz na paranoję, skoro wszędzie mnie widzisz? 

Ja się nie ukrywam, mieszkam w niewielkim mieście na wschodzie Polski (nazwę podałem), nie wstydzę się polskiej mentalności i nie pluję na nią, choć dostrzegam jej wady. Jestem Polakiem i Polska to moja ojczyzna. Nie zamierzam stąd wyjeżdżać.

Natomiast kto Ty jesteś?

Zostawiłeś biedną Polskę, by doić bogatsze kraje unijne?  Uciekłeś przed rzekomymi prześladowaniami religijnymi ze strony chrześcijan,  by w spokoju praktykować swój ateizm? Czy jeszcze z innych powodów? Wolisz islamistów, bo robią smaczne kebaby i budują ładne meczety i dlatego islam ma być dobry? 

#551 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 06 czerwiec 2019 - 10:56

Ja pracuję. Pracowałem w Polsce, w Norwegii, w Wlk. Brytanii. Za trochę lepsze pieniądze i spokój bycia, który jest walorem rozpoznawalnym dopiero na miejscu.

Widzę, że przemawia przez Ciebie właśnie ta "polska mendalność" (nie pomyliłem się, słowo pochodzące od "menda") - wyjazd z Polski kojarzy się takim jak Ty z wyciąganiem niezwykłych korzyści, często mało legalnie. Nie dziwi mnie to, częsty sposób myślenia u osób które żyją w Polsce a dysponują ograniczonym "horyzontem". I które nie przejawiają żadnej ochoty by ten spaczony światopogląd skorygować- albo im tak łatwiej, albo korzystają z (jakichś) dobrodziejstw w Polsce i uznają że inni też tak robią.
A być może to wynik braku osobistego doświadczenia czegoś, tak jak Twój brak realnej , doświadczalnie zdobytej wiedzy na temat Islamu.
Wiem - bo czytam co piszesz - że boisz się wyimaginowamych zagrożeń, również boisz się jakiejkolwiek konfrontacji swoich fobii rzeczywistością. Niektórzy ludzie boją się że rzeczywistość obali ich fantazje i poczuliby się zdruzgotami.

Co do paramoi- już niejednokrotnie tu ktoś dał Ci do zrozumienia, że cierpisz na jakąś jej formę i - jeśli takie sugestie pojawiają się wiele razy - z reguły warto te podpowiedzi rozpatrzyć. Wiem, że ciężko jest Ci to zrobić, bo akceptacja ułomności nie jest przyjemna, jednak brak akceptacji w żadnym przypadku Ci nie pomaga.
Jeśli kiedykolwiek zetkniesz się z islamskim światem i poznasz go choć odrobinę- daj znać. Proponuję wyjazd do Turcji która oferuje łagodną formę kontaktu, bez ryzyka że ktoś wyczuje Twój strach i pozbawi Cię życia.
Na ten moment jesteś tylko teoretykiem, który od siebie nic do zaoferowania nie ma.

#552 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 06 czerwiec 2019 - 12:12

Tobo, nie odwracaj kota ogonem - mówiłem o Twojej paranoi. 

Ja nie mam tutaj żadnego alter ego, to tylko Twoje urojenia. 

A jeśli chodzi o strach  - świadomość zagrożenia to jeszcze nie strach. A tym bardziej nie jest to fobia. Poczytaj sobie definicje tych słów.

Do Ciebie żadne argumenty nie docierają. Ja o niebie, Ty o chlebie (albo raczej kebabie). 

Turcja? Poważnie, z jej ortodoksyjnym muzułmańskim dyktatorem-szaleńcem Erdoganem, który nieustannie wywija tą swoją zakrzywiona szabelką w stronę zachodu, grożąc wojną półksiężyca z krzyżem?

https://www.pch24.pl...mu,61390,i.html

Który chce dyktować Nowej Zelandii prawodawstwo i przywracać tam karę śmierci? Który oburza się, że Austria zamyka meczety promujące polityczny islam i wydala zbyt radykalnych tureckich imamów? Który będzie odsyłał misjonarzy w trumnach, jeśli zechcą ich nawracać i zamieniać Istanbul w Konstatntynopol? Który twierdzi, że określenie "umiarkowany islam" jest obraźliwe?

the-term-moderate-islam-is-ugly-and-offe

Lubię chałwę, ale do Turcji się nie wybiorę. 

Ale jak chcesz to jedź, może przypadkiem trafisz do tureckiego więzienia (np. znajdą ci dwa listki marihuany w kieszeni spodni) i resztę życia spędzisz w tamtejszych luksusach (tureckie więzienia od lat z tego słyną - zob. film "Nocny Ekspres" Alana Parkera).

#553 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 06 czerwiec 2019 - 15:20

Wiem- do nikąd nie podjedziesz, zagrożenia czyhają.
To był eksperyment czy Twoja umysłowa sztywność jest jednak choć trochę elastyczna- nie jest.
Islam jest i będzie jedynie wizją z jutuba, przynajmniej nie podkopiesz jej konfrontacją z odmienną rzeczywistością. Tak bezpieczniej.
Wszyscy wyznawcy Islamu są potencjalnymi zabójcami.

Jak mówi teoria przyciągania - Twoja wiara w to jak nazywasz zagrożenie- i tak pewnie ściągnie na Ciebie nieszczęście- choćby alergiczną wysypkę po tureckim mydle.

Pozostaniesz teoretykiem - islamska fala przyjdzie raczej z Zachodu a Ty człowiek Wschodu. Jesteś poza zasiegiem.

Film widziałem. Podobnie jak widziałem masę turystów. Zapewne więzienia są ich pełne.
Kraj godny polecenia do zwiedzania, poznania ludzi, ich kultury- zdecydowanie nie dla paranoików.

Z Austrii w Twoje rejony to kawał drogi. Z Nowej Zelandii też. Jesteś poza zasiegiem.

#554 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 07 czerwiec 2019 - 22:15

Te Twoje wynurzenia są strasznie ograniczone, by nie powiedzieć prymitywne.

Wiejska filozofia na poziomie piaskownicy. Nie ma o czym gadać. Tyle.

Tobo, jesteś tak zadufany w sobie, że nie jesteś w stanie przyjąć do wiadomości faktu, że komuś innemu oprócz mnie Twoje wywody również mogą się wydać głupie, prymitywne i wręcz infantylne.

Twoja wiedza na temat islamu jest równa okrągłe zero, podobnie jak wartość Twojej pisaniny tutaj (jesteś tylko jakimś anonimowym gościem z internetu, który nawet nie chce podać swojego miejsca zamieszkania). Równie dobrze ja mogę napisać, że znam kodeks drogowy bo wynajmuję mieszkanie od policjanta z drogówki, jego żona parę razy przyniosła mi na święta smaczny placek, a ostatnio nawet jechałem trochę za szybko, przejechałem obok radiowozu i mnie nie zatrzymali. Innym razem widziałem, jak radiowóz przejechał na czerwonym bez włączonego koguta, to chyba tak można. Obcowanie z policjantami z drogówki to jedyny i niezawodny sposób na poznawanie kodeksu drogowego. Możesz żyć w takim przekonaniu, tylko żebyś następnym razem, gdy przejedziesz na czerwonym nie zdziwił się, że ten sam policjant, od którego wynajmujesz mieszkanie wlepi ci mandat. I zrobi to zgodnie z prawem, które reprezentuje.  

#555 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 07 czerwiec 2019 - 22:49

Ja mieszkam w jednym z najbardziej zislamizowanych regionów Wlk Brytanii.
Jeśli będziesz chciał mogę Ci podać stronę na której są oficjalne statystyki wykroczeń i przestępstw wszelkich typów. Bardzo konkretne, ilość, dzielnica ulica nr domu.
Chętnie się dowiem jakie realne niebezpieczeństwo mi grozi gdy zechcę odwiedzić miejsce X w ojczyźnie.

Poproszę o te statystyki.

I co, może jeszcze będzie podane pochodzenie etniczne i wyznanie sprawcy i ofiary?

Nie wiem jak jest w Wielkiej Brytanii, ale np. w Szwecji takie informacje są ukrywane - nie wolno, bo poprawność polityczna, ryzyko posądzenia o rasizm i islamofobię.

#556 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 08 czerwiec 2019 - 05:56

Tobo, jesteś tak zadufany w sobie, że nie jesteś w stanie przyjąć do wiadomości faktu, że komuś innemu oprócz mnie Twoje wywody również mogą się wydać głupie, prymitywne i wręcz infantylne.

Twoja wiedza na temat islamu jest równa okrągłe zero, podobnie jak wartość Twojej pisaniny tutaj (jesteś tylko jakimś anonimowym gościem z internetu, który nawet nie chce podać swojego miejsca zamieszkania). Równie dobrze ja mogę napisać, że znam kodeks drogowy bo wynajmuję mieszkanie od policjanta z drogówki, jego żona parę razy przyniosła mi na święta smaczny placek, a ostatnio nawet jechałem trochę za szybko, przejechałem obok radiowozu i mnie nie zatrzymali. Innym razem widziałem, jak radiowóz przejechał na czerwonym bez włączonego koguta, to chyba tak można. Obcowanie z policjantami z drogówki to jedyny i niezawodny sposób na poznawanie kodeksu drogowego. Możesz żyć w takim przekonaniu, tylko żebyś następnym razem, gdy przejedziesz na czerwonym nie zdziwił się, że ten sam policjant, od którego wynajmujesz mieszkanie wlepi ci mandat. I zrobi to zgodnie z prawem, które reprezentuje.

Ja żyję między tymi ludźmi, Ty karmisz swój mózg treściami z jutuba.
Osobiste doświadczenie kontra zero osobistego doświadczenia. Nie posiadasz takiego w najmniejszym stopniu.
Twoje wyobrażenie na ten temat to czyjeś wyobrażenie. Tak jak oglądać doświadczenia kogoś kto złapał chorobę tropikalną. Tobie to nie grozi ale bać się można.

Używając twojej przenośni- ty jedynie widziałeś radiowóz w książce albo w filmie. A widzenie samocgodu policyjnego daje Ci prawo do wypoeiedzi o caloksztalcie sluzb policyjnych, ludzi tam pracujących i sprzętu przez nich używanego. I przenosząc nactwnobszar Twoją islamską paranoję- policja to ZŁO.

Jesteś teoretykiem. Innych określeń, opisujących osobę, która na temat czegoś nie ma pojęcia ale twierdzi że je ma, nie wymienię.
Gadanie z Tobą o jakimkolwiek aspekcie Islamu czy jego świata to jak gadanie z księdzem o pożyciu seksualnym. Zakładając że to "prawdziwy" ksiądz który wszedł w życie pasterskie nie łamiąc zasad swojej wiary, czyli nie uprawiał seksu niemałżeńskiego ani małżeńskiego. Możns założyć że z jakąś dozą prawdopodobieństwa mógł uprawiać samogwałt jako nastolatek. O tym możnaby z nim pogadać ale reszta to teoria. Jednak niejednokrotnie ksiądz udziela porad jak radzić sobie z ludzkimi dylematami w tym względzie.

Z Tobą też da się pogadać o samogwałcie, czyli o tym co sobie robisz karmiąc się wyłącznie takimi filmami, bez żadnych form obcowania z ludźmi. Ale mimo tego wiesz jacy realnie oni są i co robią lub NA PEWNO zrobią.

#557 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 08 czerwiec 2019 - 07:30

Twoje zdanie jest też tylko opinią.
Zamiast mówić ogólnikami podaj w końcu te statystyki lub miejsce zamieszkania to sam sobie sprawdzę.
W dodatku to co Ty widzisz jest tylko wierzchołkiem góry lodowej. Skąd wiesz, co "ci ludzie" o Tobie myślą, czego nauczają ich w meczetach (i czy w ogóle tam chodzą, bo może to tylko nominalni muzułmanie, jak ci nominalni chrześcijanie, od których rzekomo doznajesz krzywd), czy czytają Koran? Rozmawiasz z nimi na poważne tematy, masz wśród nich bliskich przyjaciół, spędzasz z nimi wolny czas, obserwujesz ich zachowanie w domu, np. jak traktują swoje żony? Zapytaj ich kiedyś o szariat i które prawo jest dla nich ważniejsze - szariat czy prawo kraju, w którym mieszkają.
Czy pozostają w swoim wyznaniu z wyboru i świadome, czy wynika to z tradycji albo strachu przed posądzeniem o apostazję i jej konsekwencji? Jaki jest ich poziom zaangażowania w swoją wiarę?
Czy zachowywaliby się tak samo, gdyby byli w większości?

Poznawanie islamu i wyciąganie wniosków na jego temat poprzez obserwację ludzi podających się za muzułmanów lub klasyfikowanych tak na podstawie jakichś zewnętrznych atrybutów może być bardzo mylące, bo każdy jest inny i każdy różnie pojmuje doktrynę lub nawet jej nie zna dokładnie. Dużo ważniejsze są filary islamu stanowiące jego doktrynę, bo te są niezmienne. To one ustalają, czym islam jest.

Dostarczanie Ci jakichkolwiek danych nie ma sensu- bo wiesz lepiej jacy są tu ludzie.

Podawanie Ci statystyk nie ma żadnego sensu - zapytałem Cię czy w jakikolwiek sposób doznałeś uszczerbku z muzułmańskiej ręki i jak do tej pory zero potwierdzenia.
Zrozumiałbym gdyby któryś z nich choć krzywo popatrzył na Ciebie w sklepie- ale nie mógł, bo nawet okazjonalnie nie wpadłeś na ŻADNEGO.
Skoro pytasz o żony - dwóch z nich ma polskie żony. Obie też pracują w firmie gdzie ja pracuję. Moja żona spędza z nimi 8 godzin dziennie. Rozmawiają o wszystkim, jak to kobiety i w swoich doświadczeniach nie wyrażają nawet niezadowolenia, nie mówiąc o rozpaczy.
Idąc tropem Twojego myślenia - pewnie kłamią.

#558 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 09 czerwiec 2019 - 03:53

Jeśli chodzi o opinie muzułmanów na świecie na różne ważne tematy (na podstawie badań przeprowadzanych przez Pew Research Centre w krajach z dominującym islamem):

Albo jeśli wolisz w formie pisanej: https://drive.google...ExhBItXx2a/view

Oczywiście możesz chcieć to zanegować, ale może warto wyciągnąć wnioski. 

#559 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3217 postów

Napisano 09 czerwiec 2019 - 06:17

Tak się "modlą" w meczetach hehe: 

https://nczas.com/20...kiego-sledztwa/

#560 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 09 czerwiec 2019 - 07:13

Aż z nudów sprawdziłem.

Pew Research Centre ma powiązania z fundacją Johna Templetona - mocno prochrześcijańską organizacją o dziwnym posmaku jakiegoś kultu, próbującą przez stronnicze (i duże) granty wmieszać religijne bajki między zagadnienia naukowe, często przy okazji po cichu sugerując obdarowanym w którą stronę mają iść wyniki badań (podpowiadam - te słuszne wnioski to "Jezusek jest najlepsiejszy").

Próbuj dalej.

Dodaj odpowiedź