Jump to content

Photo

Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...

1447 replies to this topic

#841 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 31 July 2019 - 12:44

Rzecz w tym, że marvelo bezrefleksyjnie wierzy w doktrynę chrześcijańską, a jedną z wytycznych u nich zawsze było, że Saracen to świnia i trzeba go zatłuc. 

A możesz wskazać, gdzie w Biblii (ja wyznaję zasadę "sola scriptura") są takie wytyczne? Czy mówił o tym Jezus? A może któryś z apostołów? Historyczna działalność instytucji kościoła rzymskokatolickiego mnie nie interesuje, gdyż ona nie definiuje doktryny chrześcijańskiej. Doktryna jest w Biblii. 

#842 ortogonalny

ortogonalny
  • Użytkownik
  • 228 posts

Posted 31 July 2019 - 15:37

Rzecz w tym, że marvelo bezrefleksyjnie wierzy w doktrynę chrześcijańską, a jedną z wytycznych u nich zawsze było, że Saracen to świnia i trzeba go zatłuc. No i tłuką się od ponad tysiąca lat - raz jeden drugiego i vice-versa.

Z bezwarunkowo wierzącym człowiekiem nie ma dialogu, zarówno z takim, co wierzy w dosłowność treści Biblii, jak i takim, który wierzy, że jest Napoleonem. Trzeba zaakceptować ten stan i robić swoje. 

To nie ślepa wiara w jakąkolwiek doktrynę, IMHO, tylko skłonność do wiary w teorie spiskowe. Jedno z drugim, moim zdaniem, nie ma wiele wspólnego. To, że akurat ta konkretna teoria przypadła mu do gustu, jest kwestią wyłącznie "trafienia". Trafił na te swoje filmiki o Muzułmanach, nie trafił na te o porwaniach przez UFO. A szkoda - byłoby zabawniej. Ja pozwolę sobie podsunąć, może chwyci, będą jaja ;) https://www.youtube....h?v=zjSf_I1U6sA

#843 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 31 July 2019 - 15:43

Kolejny tchórz, który boi się rozmowy o faktach.

Co z tymi radami szariackimi w UK? Podzielisz się własnymi doświadczeniami, "światowcu"?

Niby światowiec, ale i tak cham. 

Po co tu w ogóle wchodzisz?

Masz coś konkretnego do przekazania, czy tylko zamierzasz drwić z innych?

#844 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 31 July 2019 - 16:16

Ale ci katolicy nieuprzejmi. No ale czenu się dziwić, skoro wystarczy, że powiedzą, że żałują i obiecują poprawę i cyk, tabula rasa, bóg wybacza.

Hmm, doktryna jest w biblii, tak..? Marvelo, czy jesteś kreacjonistą i uważasz, że świat istnieje jedynie kilka tysięcy lat..?

Pójdę dalej - czy Ziemia jest okrągła..?
  • ojcie_c likes this

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#845 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 31 July 2019 - 17:29

Kolejny tchórz, który boi się rozmowy o faktach.
Co z tymi radami szariackimi w UK? Podzielisz się własnymi doświadczeniami, "światowcu"?

Niby światowiec, ale i tak cham.

Po co tu w ogóle wchodzisz?
Masz coś konkretnego do przekazania, czy tylko zamierzasz drwić z innych?

Faktem jest że obstajesz przy czymś czego nie wspierasz żadnym własnym doświadczeniem. Zero. Null. Takie są fakty w twoim wydaniu. I nie masz najmniejszej ochoty by jotuba zweryfikować w jakikolwiek sposób. Wszyscy Muzułmanie chcą cię zabić.
Od trzech lat nie było mi dane.

Dzieciak był w szkole gdzie 90 procent dzieci było tego wyznania. Ani razu nie powiedział że spotkał się ze złym potraktowaniem. Ba, nawet nikt na niego krzywo nie popatrzył.
Po zmianie szkoły na w 80 procentach angielską miał nieprzyjemnych sytuacji kilka.
Gdyby nie odległość od poprzedniej szkoły I trudność uzyskania (bądź odzyskania) miejsca to bez zastanowienia wróciłby- z chęcią - do poprzedniej szkoły.
Mógłbyś z nim pogadać I uświadomić go że "gupi" jest i na pewno nie wie co myśli. Film z jutuba byś mu puścił i pogadał uświadsmiająco. O "wycinku wiedzy na temat konfrontacji z Islamem".

Z pewnością twoja niechęć do konfrontacji z jakąkolwoek formą Islamu, nawet w europejskim wydaniu to ostrożność. Nie tchórzostwo :)

#846 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 31 July 2019 - 23:03

Daruj sobie takie przykłady. Czy to jest Twoje osobiste doświadczenie? Siedziałeś z tym dzieckiem w klasie przez cały pobyt w szkole?  Kto to jest ten "dzieciak"? Jeśli już coś piszesz, to pisz po ludzku, podając jakieś szczegóły (twój syn, córka, dziecko znajomego?). Dla mnie jest to tylko jakiś dzieciak, w jakiejś szkole, w jakimś mieście. Tak samo jak Ty jesteś jakimś typem, z jakiegoś miasta (rzekomo jednego z najbardziej zislamizowanych), gdzieś w UK - tyle raczyłeś ujawnić. Nikt nie jest w stanie tego zweryfikować.

I zdefiniuj może, co to jest ten "jutub". I co to jest "karmienie się jutubem".

Wszytko może być "jutubem" (przynajmniej przez krótka chwilę - nawet bestialskie zbrodnie islamistów, np. obcinanie głów skandynawskim studentkom w Maroku). 

To tak, jakbyś komuś zarzucał, że zdobywa wiedzę poprzez kontakt ze słowem pisanym. Przecież różne rzeczy się zapisuje.

To tylko narzędzia, sposób archiwizowania informacji i zapisu rzeczywistości.

#847 ortogonalny

ortogonalny
  • Użytkownik
  • 228 posts

Posted 31 July 2019 - 23:32

Marvelo,

Miałem w ogóle nie odpowiadać, ale wypada uzasadnić.

Otóż najzwyczajniej w świecie Twoje wpisy i wklejane przez Ciebie jutubowe filmiki dyskwalifikują Cię w moich oczach jako osobę, z którą można prowadzić jakąkolwiek dyskusję. To zaś, że problematykę znasz wyłącznie dzięki tym wklejanym przez Ciebie jutubowym tworom, produkowanym przez jednostki znające zagadnienie tak samo "dogłębnie" jak Ty, lub, co gorsza, z premedytacją podsycające nienawiść na tle rasowym bądź wyznaniowym, jedynie utwierdza mnie w słuszności niedyskutowania z Tobą. 

Swoją obecność w tym wątku zaznaczyłem tylko w jednym celu - otóż obojętność wg mnie oznacza przyzwolenie. Dałem najzwyczajniej wyraz swojego braku akceptacji tego, co robisz. I tyle.

#848 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 31 July 2019 - 23:44

Ciekawe, cham który mówi, że coś wypada.

Ale jaki elokwentny!

Oczywiście mam zakładać, że wszystkie materiały zamieszczone przeze mnie w tym wątku dogłębnie przestudiowałeś i  przeanalizowałeś (w ciągu ledwie paru dni, od kiedy, jak pisałeś, po raz pierwszy tu zajrzałeś), by tak je oceniać, a także przewyższasz swoją wiedzą i doświadczeniem autorów ich wszystkich razem wziętych?

Nie dość, że cham, to jeszcze kłamca.

Autorzy wklejanych przeze mnie tu filmów to np. Nabeel Quereshi (niestety, zmarły kilka lat temu).

Do którego worka go wrzucisz, ortogonalny?

Do tych znających zagadnienie islamu "tak samo dogłębnie jak ja", czy tych "z premedytacją podsycających nienawiść na tle rasowym czy wyznaniowym"? 

Odpowiedzi na to pytanie oczekuję nie wcześniej niż za 51 minut i 18 sekund, chyba że będziesz odtwarzał w przyspieszonym tempie.

#849 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 01 August 2019 - 10:08

Chory czlowiek niczym sie nie różni od plaskoziemców. Oni też wklejają filmy z YT że ziemia jest podttzymywana na wielkim zolwiu

#850 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 01 August 2019 - 10:57

Daruj sobie takie przykłady. Czy to jest Twoje osobiste doświadczenie? Siedziałeś z tym dzieckiem w klasie przez cały pobyt w szkole? Kto to jest ten "dzieciak"? Jeśli już coś piszesz, to pisz po ludzku, podając jakieś szczegóły (twój syn, córka, dziecko znajomego?). Dla mnie jest to tylko jakiś dzieciak, w jakiejś szkole, w jakimś mieście. Tak samo jak Ty jesteś jakimś typem, z jakiegoś miasta (rzekomo jednego z najbardziej zislamizowanych), gdzieś w UK - tyle raczyłeś ujawnić. Nikt nie jest w stanie tego zweryfikować.

I zdefiniuj może, co to jest ten "jutub". I co to jest "karmienie się jutubem".
Wszytko może być "jutubem" (przynajmniej przez krótka chwilę - nawet bestialskie zbrodnie islamistów, np. obcinanie głów skandynawskim studentkom w Maroku).
To tak, jakbyś komuś zarzucał, że zdobywa wiedzę poprzez kontakt ze słowem pisanym. Przecież różne rzeczy się zapisuje.
To tylko narzędzia, sposób archiwizowania informacji i zapisu rzeczywistości.

To jest syn mojej żony.
Jeśli dzieje mu się krzywda- mówi o tym.

Mówi gdy angielskie dzieci nie są zbyt miłe, nie mówił że pakistañskie były niemiłe. Mam poddać dogłębnej psychoanalizie jego niechęć do obecnej szkoły i kolegów i mylną ocenę jego podejscia do poprzednich? :)
Zdobył swoje DOŚWIADCZENIE przez 3 lata kontaktu z innymi dzieciakami.

Mógłbym skontaktować go z tobą żebyś pokazał mu Prawdę i wyprowadził go z błędu.
Przyjechał bez uprzedzeń I złych doświadczeń i nadal ich nie ma. Na pewno koledzy w poprzedniej szkole chcieli go zabić- wszyscy. Powiem mu że to ostrzeżenie przekazuję mu od Polaka, który nigdy się nie zetknął z problemem, o którym pisze. Który nie ma żadnego osobistego negatywnego doświadczenia, który też nigdy nie zetknął się z tymi ludzmi, nie rozmawiał z nimi więc nie ma ŻADNEGO doświadczenia w tej kwestii.

Który też ma mizerne szanse by takiego doświadczenia nabrać bo Polska jest na piździesiątym miejscu w hierarchii zainteresowania muzułmańskich zdobywców.

Który spędza godziny przed ekranem kompa i telefonu karmiąc się filmami z jutuba I obgryzając przy tym paznokcie do krwi.

Moje współczucie dla ciebie niezmiennie rośnie.

#851 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 01 August 2019 - 11:55

Pewnie na kebaba nie chodzi jak sprzedane nie polak zacofany prowincjonalny rasista

#852 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 01 August 2019 - 16:54

O, Krzepuś wrócił! W swojej najlepszej formie.

Ty, ale jakiś przecinek i kropkę mógłbyś postawić. No i nazwy narodowości piszemy wielką literą, w przeciwieństwie do wyznawców religii (bo ktoś (tobo?) już tu pisał "Muzułmanie" - to może już taka hiperpoprawność, by czasem nie urazić islamistów).

Krytyczny stosunek do islamu nie ma nic wspólnego z rasizmem.

Nabeel Quereshi miał pochodzenie pakistańskie i był to bardzo uroczy i pogodny człowiek. Nie było mi dane poznać go osobiście, ale dzięki filmom zarejestrowanym na Youtube mogłem go zobaczyć i posłuchać (ale dla tobo to nic nie znaczy. "Zero, null".)

Przy okazji chciałem wspomnieć, że Nabeel Quereshi był jednym z najlepszych przyjaciół jednego z tych "z premedytacją podsycających nienawiść na tle rasowym czy wyznaniowym", Davida Wood'a (to ten kolo z misiami na półce, ulubieniec Siary_iwj). Wspomina o tym w wywiadzie.

Sylwetkę tego ostatniego też chciałbym przybliżyć. Ortogonalny pewnie już wie (bo pewnie jako jedyny oglądał w całości wszystkie filmy wklejane tu przeze mnie), ale przypomnę, że człowiek ten, przed swoim nawróceniem, chciał zabić własnego ojca młotkiem. Ojciec przeżył, ale David za usiłowanie zabójstwa i spowodowanie ciężkiego uszczerbku na zdrowiu spędził w więzieniu kilka lat.  

Dzięki mocy Ewangelii, stał się nowym człowiekiem. Uwierzył w zbawienie w Jezusie Chrystusie i w przebaczenie grzechów dla tych, którzy do Niego przyjdą i przyjmą Go jako Pana i Zbawiciela.

Obecnie, zdaniem takich wszechwiedzących "ortogonalnych" i innych "tobo", jest piewcą nienawiści rasowej i wyznaniowej, nie robiącym nic innego jak nagrywanie filmów na "jutuba", by "karmić" takich łatwowiernych jak marvelo.

David Wood musi robić to chyba z dużym poświęceniem swojego osobistego życia i wolnego czasu, którego jako mąż i ojciec czwórki synów, w tym dwóch z poważnymi problemami medycznymi, na pewno nie ma za wiele. Za swoją działalność grożono mu już nieraz śmiercią (jego rodzinie również, włącznie ze zgwałceniem matki). Oczywiście groźby były ze strony muzułmanów, których "uczucia religijne" zostały urażone jego filmami.

#853 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 02 August 2019 - 17:55

Jeszcze raz wrócę do rad szariackich w UK, które są według ortogonalnego tylko "legendą z jutuba". 

Wciąż oczekuję przeprowadzenia dowodu ich nieistnienia od człowieka, który zjeździł całą Europę wzdłuż i wszerz.  No dawaj, ortogonalny, czekamy.

#854 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 02 August 2019 - 20:26

Czekamy na przedstawienie twoich doświadczeń.
Tak jak podzieliłeś się doświadczeniami np z jazdy szosą na platformach.
Albo innymi.
To jacy oni są ci ludzie? Ci których spotkałeś?

#855 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 03 August 2019 - 09:09

Zaraz zaraz, w Biblii nie ma mowy o nienawiści do muzułmanów, a marvelo cały czas tylko o tym. Czyżbyś uważał, że Biblia i wytyczne w niej podane nie są kompletne i wymagają uzupełnień, które ty wprowadzasz? Z radością przyznam, że taki akt pychy z twojej strony zaskakuje mnie, ale i nie dziwi. Rzucać wyzwanie dogmatom to rzecz ludzka, brawo :)

#856 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 03 August 2019 - 17:00

Zohydzanie islamu to moja forma okazywania miłości muzułmanom.

Kto toleruje islam, ten w rzeczywistości nienawidzi muzułmanów i przyczynia się do ich zguby i wiecznego zatracenia.

#857 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 03 August 2019 - 17:02

Znajdź sobie kobiete.
  • ojcie_c likes this

#858 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 03 August 2019 - 17:10

To jacy oni są ci ludzie? Ci których spotkałeś?

Na przykład tacy:

To jest moje osobiste doświadczenie, z żywym człowiekiem (czy może będziesz twierdził, że to jakiś aktor albo animacja komputerowa?).

On nie jest dla mnie mniej rzeczywisty niż Ty, który produkujesz się na tym forum pod pseudonimem tobo.

Ciebie też nie spotkałem osobiście, a wiem kim jesteś.

Marvelo, wrzuć na luz. Ochrona danych osobowych to jest prawdziwe prawo, nie jakaś pierdoła jak "uczucia religijne", za to serio można beknąć. 

#859 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3,217 posts

Posted 03 August 2019 - 19:00

Mają barany czego chciały hehe: https://nczas.com/20...iewyplacalnosc/

#860 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 03 August 2019 - 19:11

Acha, portalik od UPR-u i wariata Mikkego. Seems legit. 

• ojcie_c likes this

Reply to this topic