Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...
Gosc_tobo_*
Napisano 03 sierpień 2019 - 21:36
Ty znowu napchałeś sobie głowę filmem.
Ja wybyłem z domu, byłem w kilku miejscach. Pogadałem choć chwilę z kilkunastoma osobami. Część z nich - wg ciebie - z pewnością chciała mnie zabić.
Zastanawiam się po co zabójcy I terroryści pojawili się w takim miejscu.
Warunki były idealne- odludne miejsce- w górach. Dziś tylko oni I ja.
Ja jednak zamiast zastanawiać się co myślą patrzyłem jak robią zdjęcia. Miejsce rewelacyjne.
Pogadaliśmy o rowerach.
Mogłem tak przy okazji zapytać czy mnie nienawidzą.
Czy poddajesz moje dane personalne z jakiegoś specjalnego powodu? Mają jakieś znaczenie? Czy moje personalia uświadomiły ci kim jestem?
Gosc_tobo_*
Napisano 03 sierpień 2019 - 21:42
Na przykład tacy:
To jest moje osobiste doświadczenie, z żywym człowiekiem (czy może będziesz twierdził, że to jakiś aktor albo animacja komputerowa?).
On nie jest dla mnie mniej rzeczywisty niż Ty, który produkujesz się na tym forum pod pseudonimem tobo.
Ciebie też nie spotkałem osobiście, a wiem kim jesteś.
Ja nie chciałbym cię spotkać.
Pozostałe mieć nadzieję że żaden wyznawca Allaha nie będzie miał nieszczęścia na ciebie wpaść.
Ciekawe jak swoją wiarę, z pełnią jej przesłania (np miłuj bliźniego, nadstaw policzek) łączysz z "niechęcią" (celowo tak łagodne słowo) wobec tych ludzi.
Napisano 04 sierpień 2019 - 13:27
"Trochę" późno przejrzeli na oczy: https://nczas.com/20...racyjna-merkel/
Gosc_marvelo_*
Napisano 04 sierpień 2019 - 21:05
Ciekawe jak swoją wiarę, z pełnią jej przesłania (np miłuj bliźniego, nadstaw policzek) łączysz z "niechęcią" (celowo tak łagodne słowo) wobec tych ludzi.
Tobo, Ty nie masz zielonego pojęcia ani o islamie, ani o chrześcijaństwie, więc nigdy tego nie zrozumiesz. Przynajmniej dopóki będziesz twierdził, że wierzymy (tzn, chrześcijanie) w tego samego Boga, co muzułmanie.
A jeśli po 44 stronach tego wątku dalej nie rozumiesz tej różnicy, to albo jesteś wyjątkowo tępy, albo wyjątkowo leniwy, zarozumiały i nie wykazujesz najmniejszej nawet chęci, by skorzystać z możliwości, jakie Ci tu stwarzam.
Gosc_marvelo_*
Napisano 07 sierpień 2019 - 01:21
Ja nie chciałbym cię spotkać.
Pozostałe mieć nadzieję że żaden wyznawca Allaha nie będzie miał nieszczęścia na ciebie wpaść.
Bo?
Co niby insynuujesz?
Tak się troszczysz o bezpieczeństwo tych wyznawców Allaha, to może pomyśl też o prześladowanych przez nich wyznawcach Chrystusa (czy innych "niewiernych"), np. w takim Pakistanie. Ale nie tylko tam, bo już nawet na Facebook'u, gdzie też powoli wkrada się szariat.
Ponieważ Twoja znajomość islamu to nic więcej jak smaczny kebab, bogaty muzułmanin w Mercedesie AMG i siedzące cicho (zastraszone?) islamskie dzieci w szkole, przybliżę Ci trochę temat.
https://www.amnesty....2016ENGLISH.PDF
Gosc_tobo_*
Napisano 07 sierpień 2019 - 10:49
Człowiek o dużej wrażliwości wyczuje cię natychmiast.
Wczoraj w czasie jazdy zrobiłem sobie postój żeby coś sprawdzić przy rowerze. Mijało mnie sporo osób, w tym kilku Pakistańczyków, wiek 50-60 lat. Dwóch z nich zatrzymało się i zapytało czy mi pomóc.
Zapewne mieli ukryty zamiar zrobić mi krzywdę.
Gosc_marvelo_*
Napisano 07 sierpień 2019 - 11:45
Ponieważ twoja (skrywana) wrogość nie jest bezpieczna w kontaktach z innymi ludźmi, którym z automatu przypisujesz złe intencje.
Człowiek o dużej wrażliwości wyczuje cię natychmiast.
Opierasz to stwierdzenie na jakichś faktach?
Spotkałeś osobiście osoby, którym zrobiłem jakąś krzywdę?
I nie mów za innych.
Po prostu to Ty, nadęty do granic możliwości bufon, nie możesz mnie strawić (i czuję to od samego początku kontaktów forumowych z Tobą już w innych tematach), bo śmiem podważać Twój obraz świata.
Ty masz czelność pouczać mnie o sposobach traktowania innych? Ty, który jasno tu ogłosiłeś, że "gardzisz takimi jak ja". Czyli nie tylko mną, ale całą grupą ludzi, których na jakiejś podstawie klasyfikujesz i wrzucasz do worka z napisem "fanatycy".
A Twoje doświadczenia można porównać do doświadczeń kogoś, kto mówi, że papierosy nie szkodzą, bo jego dziadek palił dwie paczki dziennie i dożył dziewięćdziesiątki. Albo do przekonywania bywalca burdeli, że nie ma czegoś takiego jak HIV, bo on od dawna korzysta, bez prezerwatywy i nic takiego nie złapał. AIDS to bujda.
Tobo, Twoja prawda to nie cała prawda.
Świat z Twojej perspektywy być może tak wygląda, ale odrzucanie wszystkich innych perspektyw to po prostu oznaka bycia głupcem, i to zatwardziałym.
I jeszcze jedno - nie jesteś tu od robienia podsumowań. Każdy ma własny rozum i wyciągnie swoje wnioski.
Napisano 07 sierpień 2019 - 13:10
Pakistańczycy o "dużej wrażliwości" hehe:
https://www.pch24.pl...li,25058,i.html
https://www.polityka...-rotherham.read
Gosc_tobo_*
Napisano 07 sierpień 2019 - 13:15
Nawklejałeś filmów żeby ostrzegać albo odstraszyć. Nie zauważyłem żebyś kogoś kto się tu udzielał obudził.
Krzywdzisz wszystkich których wrzucasz do jednego wora z fanatykami i mordercami.
Nie napisałem nigdzie że mój punkt widzenia to jedyny punkt widzenia. Nie podważam tego że wielu z nich nie pała miłością do innowierców czy ludzi chociażby odmiennego światopoglądu na życie.
Ale żałosne, prymitywne i ograniczone jest wsadzać w jeden worek wszystkich ludzi danego wyznania. Nie mając w najmniejszym stopniu styczności z którymkolwiek z nich.
Napisano 08 sierpień 2019 - 07:52
https://www.rp.pl/Po...-Szantazyk.html
Temat znów w mediach od poniedziałku, a do dziś nie ma jakiejkolwiek oficjalnej reakcji premiera/prezydenta na ten temat. Nie ma konferencji, nie ma ustawy. W myśl powiedzenia, że milczenie oznacza zgodę, mam przekonanie graniczące z pewnością, że nasi wszyscy święci w Sejmie/Senacie/Pałacu nie reprezentują naszego kraju.
Gosc_Nikt Ważny_*
Napisano 08 sierpień 2019 - 08:40
Jesteśmy przed wizytą prezydenta USA w Polsce i być może przed kluczowymi decyzjami, w sprawie zwiększonej obecności żołnierzy amerykańskich w naszym kraju. Sprawa zwrotu mienia ofiarom Holokaustu, jest w tych okolicznościach bardzo dla nas niewygodna, dlatego właśnie pojawiła się w przestrzeni publicznej. Uważam, że taktyczne jej przemilczenie, jest ze wszech miar słuszne...
Gosc_grzesiek32_*
Napisano 08 sierpień 2019 - 12:49
- astronom lubi to