Jump to content

Photo

Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...

1447 replies to this topic

#1021 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 23 September 2019 - 11:16

Zawsze będzie jakiś zbawca. Sierp i młot w podrasowanym wydaniu.

#1022 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 23 September 2019 - 13:52

Ktoś się nabiera na te katastroficzne wizje?

No jak to kto? Marvelo!

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#1023 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 23 September 2019 - 14:11

#1024 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 23 September 2019 - 18:25

Kop schron.

Stara zasada: im więcej szitu oglądasz w tiwi tym gorszy staje się świat. W twoim mniemaniu. Tylko i wyłącznie.

#1025 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Posted 23 September 2019 - 18:43

Turcja, wbrem pozorom, jest niezwykle silnym państwem . Co prawda w pojedynkę, szans nie mają ale przy sojuszu z Rosją,albo Rosja z nimi, NATO mogłoby mieć problem

#1026 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 24 September 2019 - 14:08

Niestety Turcja jest w NATO, ale taki nielojalny partner nie jest tam w ogóle potrzebny.

#1027 Yar_Tur

Yar_Tur
  • Użytkownik
  • 96 posts

Posted 24 September 2019 - 22:34

@marvelo a deparchator już masz?
https://youtu.be/kTZ1EY5sgf4

#1028 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 25 September 2019 - 07:11

I on tak na poważnie? No to Marvelo ze swoimi teoriami spiskowymi to mały pikuś.

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#1029 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 25 September 2019 - 15:25

Kop schron.

Stara zasada: im więcej szitu oglądasz w tiwi tym gorszy staje się świat. W twoim mniemaniu. Tylko i wyłącznie.

Im więcej Twoich postów czytam, tym większą mam świadomość, że ten świat naprawdę jest upadły i idzie na zatracenie. To jest dopiero szambo. Poperfumowane tylko trochę humanizmem i gadkami o miłości bliźniego.

#1030 clavdivs

clavdivs
  • Użytkownik
  • 392 posts
  • SkądGarwolin

Posted 25 September 2019 - 16:21

Turcja, wbrem pozorom, jest niezwykle silnym państwem . Co prawda w pojedynkę, szans nie mają ale przy sojuszu z Rosją,albo Rosja z nimi, NATO mogłoby mieć problem

Papierowy Tygrys.

https://www.defence2...-f-35-komentarz

Bez Nato wojsko w Turcji skazane jest na dzidy.

• Biniu likes this

#1031 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 25 September 2019 - 16:55

Im więcej Twoich postów czytam, tym większą mam świadomość, że ten świat naprawdę jest upadły i idzie na zatracenie. To jest dopiero szambo. Poperfumowane tylko trochę humanizmem i gadkami o miłości bliźniego.

Siedzimy w tym samym szambie. Mam wrażenie że jednak moja głowa jest nad powierzchnią, twoja nie.
Jak czytam co piszesz to zdecydowanie pewne rejony Polski, z dokładnością do pewnego domostwa już zostały zatracone.
Choć jeśli pospieszysz się to może zdołasz wykopać schronienie, przed islamskim najazdem.

#1032 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 25 September 2019 - 21:53

To marvelo nie będzie walczył jak lew, kiedy saracen zapuka do drzwi..?

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#1033 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 26 September 2019 - 05:46

Nie. Będzie zajęty szukaniem i wklejaniem filmów.
Kopiuj- wklej to też działanie.

Będzie ciężko.
Gdy przyjdą to sprawdzą kto jest chrześcijańskim fanatykiem i zajmą się ich tropieniem, w pierwszej kolejności.
Gdybyś chociaż odbył służbę wojskową, jak kiedyś robili prawdziwi mężczyźni, może miałbyś szansę stawić czoła.
A tak, hopeless...

#1034 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 26 September 2019 - 12:33

Tobo, to co Ty nazywasz pogardliwie "paszą z jutuba" może być źródłem wiedzy, ale nie dla takich ignorantów jak Ty.

Jeśli myślisz, że zachłyśnięci zachodnim dobrobytem muzułmanie reprezentuję prawdziwy islam to jesteś w wielkim błędzie. Jeśli islam przejmie całkowicie kontrolę to będzie to wyglądać raczej tak:

#1035 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 26 September 2019 - 16:57

Tak długo jak oprócz suplementu- paszy z jutuba - "karmisz się" osobistym doświadczeniem- jest ok. Tylko to jest niewykonalne bo jesteś karmiącym się uprzedzeniami tchórzem.
Żeby poznać świat- trzeba mieć jaja. Do tego nie trzeba być samcem alfa. Wystarczy być mężczyzną.
Chrystus żył bez uprzedzeń. Nakłaniał do uwolnienia umysłu. Do tego nie trzeba być wierzącym. Wystarczy być otwartym i mądrym życiowo.
  • hank likes this

#1036 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 27 September 2019 - 19:22

Jeszcze raz - jak krowie na rowie: nie wątpię że na świecie jest wielu islamskich ekstremistów bez wahania zabijających innych i siebie. N8e wątpię że wielu ludzi z tego kręgu nie toleruje i ma wrogie nastawienie to ludzi o odmiennych światopoglądach.
Twierdzę natomiast że pakowanie do jednej szuflady wszystkich tylko dlatego że naoglądałeś się filmów, bez zetknięcia się osobiście z jakimkolwiek aspektem i elementem tego świata, jest żałosne.

Tobo, ekstremista to nie jest ktoś, kto wykracza poza ramy, wyznaczone przez doktrynę islamu, ale po prostu ktoś wiernie wypełniający jej nakazy.

12 Twój Pan objawił aniołom:
"Oto Ja jestem z wami!
Umocnijcie więc tych, którzy wierzą!
Ja wrzucę strach w serca niewiernych.
Bijcie ich więc po karkach!

Bijcie ich po wszystkich palcach!"

https://www.facebook...77288815688770/

Tobo, mam też dla Ciebie trochę "jutubowej paszy" dotyczącej aspektów kultury świata islamu. Pojedź do tych krajów (np. Jemenu, Somalii), zdobądź osobiste doświadczenie w tej kwestii i wtedy zaprzeczaj rzeczywistości.  Życzę przyjemniej konfrontacji.

Tobo, to nie jest fikcja, to rzeczywistość, wręcz codzienność. I taki porządek świata ma w planach islam. Podpisujesz się pod tym?

Ja nie potępiam muzułmanów, bo oni są także ofiarami islamu, ja potępiam islam. 

Oczywiście nie każę nikomu tego oglądać, ale jednak nie da się nie zauważyć, że świat islamski diametralnie inaczej traktuje ludzkie życie. Nawet jeśli chodzi o życie przestępcy, w kulturze chrześcijańskiej ma on jednak zapewnione minimum godności. Islam pozbawia jej całkowicie. 

Publiczne egzekucje, bezczeszczenie zwłok i wiwatujący tłum mówią wiele.

https://www.youtube....pctr=1568660386

https://www.youtube....nXtvNtLKMqqen-t

#1037 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 28 September 2019 - 00:14

Chciałem coś odpisać. Ale mi się odechciało.
Fanatyzm i wiara w słowa/przekaz Chrystusa to dwie rzeczy z przeciwnych biegunów.
Dobrze że nie wszyscy chrześcijanie są jak ty.

Jak doświadczysz ich w jakikolwiek REALNY sposób - to będzie można się zastanowić nad sensem gadania z tobą na ten temat.

#1038 FOBOS

FOBOS
  • Użytkownik
  • 401 posts
  • SkądReykjavík

Posted 28 September 2019 - 01:14

https://www.facebook...22556874788789/

#1039 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 28 September 2019 - 11:38

Bardzo ciekawy film bardzo dobrego autora. Otwarty umysł.

Ten też jest dobry. Autor także godny oglądania.
  • Prozor likes this

#1040 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 29 September 2019 - 00:16

Tobo, ojciec Adam Szustak może i jest "cool" i "spoko gościu". Te jego filmiki to taki chrześcijański fast-food i coś tam jest z chrześcijaństwa, ale gdy docieramy do sedna to okazuje się, że on po prostu nie zna Biblii, bo głosi czasem jawne herezje i to w najistotniejszych kwestiach.

Tak naprawdę te jego filmy można nazwać właśnie typową "paszą z jutuba". Jak chcesz, to się tym karm.

http://www.pbartosik...gach-sobor.html

Reply to this topic