Jump to content

Photo

Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...

1447 replies to this topic

#1301 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 27 October 2019 - 14:10

To pracuj nad tym. Moc masz.

#1302 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 27 October 2019 - 14:34

A gdzie tam, pod górę ledwo kręcę.

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#1303 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 27 October 2019 - 17:28

Zamiast wypisywania tu różnych pierdół dobrze byłoby, gdyby szanowny pan moderator zaczął w końcu robić porządek na FS i zbanował trola, który ewidentnie tworzy nowe konta podszywając się pod innych userów, także w tym, kloacznym wątku. Jak to jest, że taki cwany, wyszczekany gość tak sobie daje robić koło pióra młodocianemu bubkowi?

Kiedy czytam te hejtujące farmazony gości typu tobo, siara czy złotoustego, a przy tym mocno śliskiego Pozora, nie mówiąc o jego protegowanym trolu, to  jakoś tak zawsze mi się przypomina piosenka Kazika Staszewskiego:

Sam piszesz pierdoły. I niezgodnie z zasadami cytowania wrzucasz całą moją wypowiedź, co zasługuje na ostrzeżenie. Następnym razem bez zastanowienia dostaniesz takowy. 

W dalszym ciągu nie ma od Ciebie żadnego zgłoszenia o żadnym hipotetycznym trolu. Chyba, że piszesz o sobie, ale to nie trzyma się kupy, bo żadnym moim protegowanym nie jesteś. Zresztą jak nikt inny.

gdy było pogaństwo nie było Polski, tylko rozproszone plemiona

dopiero Mieszko i jego następcy zbudowali państwo, a jednym z jego fundamentów było przyjęcie jednej wiary

Bzdura, Litwa poradziła sobie równouprawniając wiele religii i była potężnym państwem. Ugięła się przed chrześcijańskim toporem, bo i innym przypadku bez wątpienia wpadłaby w jakiś wir wojen zmuszających ją do jedynej słusznej wiary.

525px-LithuanianHistory-PL.svg.png

Tak, Wielkie Księstwo Litweskie ok. XV w było państwem "pogańskim", a właściwie wielowyznaniowym, tolerującym wszelkie wyznania religijne. Ale z uwagi na jego bogactwo, "krzyżowcy" mieli na nie wielką chrapkę...

Obecny Papież, głowa kościoła Rzymskokatolickiego stwierdził, że najbardziej niebezpieczną postawą chrześcijanina jest pycha. I niestety to prawda, co widać po najbardziej gorliwych wyznawcach. Papież Franciszek mówił, że "ludzie, którzy uważają się za doskonałych, krytykują innych, są pyszni; a nikt z nas nie jest dokonały, nikt". Zauważył, że są grzechy, które widać i te ukryte. "Są grzechy spektakularne, które powodują hałas, ale i grzechy podstępne, które zagnieżdżają się w sercu, a my nie zdajemy sobie nawet z tego sprawy. Najgorszym z nich jest pycha i wyniosłość" - ocenił.

Franciszek dodał, że w XVII-XVIII wieku był klasztor sióstr, które były doskonałe i o których mówiono, że "są czyste jak anioły, ale zarozumiałe jak diabły". Taką postawę określił jako "grzech wymierzony w braterstwo", gdyż sądzi się, że jest się lepszym od innych.

Niestety, widać to również i tutaj, wśród najbardziej "gorliwych" wyznawców. Szkoda.

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#1304 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Posted 27 October 2019 - 17:49

Jako moderator tolerujesz nieustanne naruszenia regulaminu, wyjątkowo bezczelnie udając, że ich nie zauważasz. Trol, twój koleżka otwarcie ci się nawet przyznał, że założył podwójne konto i prowadził dialog sam ze sobą. Robisz sobie jaja? Po kiego mam ci cokolwiek zgłaszać, skoro ,,obiektywnie'' już wielokrotnie dawałeś dowody tego, że tam gdzie naruszenia regulaminu są dokonywane przez twoich koleżków - naruszeń ,,obiektywnie'' nie ma. Zgłaszanie czegokolwiek byłoby też pomocą dla ciebie, a ja nie mam zamiaru w czymkolwiek pomagać komuś takiemu jak ty.

Mam prośbę: nie wypowiadaj się na tematy historyczne, w których się kompromitujesz. Historia to nauka a nie ideologia, czy propaganda, nie można nią manipulować w celu udowodnienia rzekomej wyższości swoich przekonań nad innymi. Inaczej arogancja wobec faktów historycznych przykrywa braki w edukacji. Co ta mapa ma przedstawiać? Litwa zagarnęła  potężny szmat ziem rusińskich, które wcześniej zostały wypalone do gruntu przez Tatarów, a ich pierwotna ludność wymordowana lub zabrana przez Mongołów na wschód. Litwa stworzyła tak ,,potężne państwo'', że zbierała nieustanne baty od Moskwy i Zakonu krzyżackiego, a w końcu zdecydowała się na Unię z Koroną, bez której długo by nie przetrwała.

Jaka tolerancja, jakie bogactwo? Był to praktycznie goły step, poza Kijowem bez większych miast, które mogły by stawić Litwinom opór. Rusini się im poddali bo po najeździe tatarskim poddali by się każdemu, kto gwarantował im pokój. A Litwini jako poganie bywali wyjątkowo okrutni, co im ułatwiło podbój przetrzebionych, chrześcijańskich Rusinów. Litwini byli mocni na zmaltretowanych Rusinów, ale w starciu z Zakonem, Moskwą i Koroną ich pogańskie, zapóźnione pod każdym względem państwo, kawałek po kawałku zostałoby rozjechane. Właściwie tolerancji i kultury Litwini uczyli się od podbitych przez siebie prawosławnych Rusinów. Gdyby nie pomoc Korony Zakon i Moskwa zrobiłyby z Litwą to, co wcześniej zrobiono z Prusami. Wbrew bredniom, które pisałeś wcześniej, a na co już mi się nawet nie chciało odpisywać, plemiona pruskie i jaćwięskie nie zostały ,,eksterminowane''. Potomkowie ludzi należący do tej grupy etnicznej żyją tam do dzisiaj, tyle że nie mają własnego państwa. Nieprzypadkowo przez wieki ich tereny dzieliły się na Prusy Królewskie i Prusy Książęce. PRUSY -  albo inaczej niemieckie BORUSSIA. Teza jaką próbujesz uskuteczniać, czyli że Chrześcijanie bywali okrutni, a poganie to były chodzące anioły, i okrucieństwo było pochodną chrześcijaństwa jest oczywistą brednią. Krzyżacy ( w dużej mierze Niemcy, bo ważne stanowisko mogli w zakonie pełnić tylko ludzie mający potwierdzone niemieckie pochodzenie do trzech pokoleń wstecz ) mordowali innych chrześcijan - Polaków i później Litwinów. Przed bitwą pod Grunwaldem wojsko polsko - litewskie - jak najbardziej chrześcijańskie - wymordowało jedną ze wsi krzyżackich złożoną z chrześcijańskich osadników niemieckich. Pogańscy Prusowie i Litwini mordowali chrześcijan - Polaków i Rusinów oraz pogańskich Tatarów. Wiara chrześcijańska, pogaństwo czy ateizm tu nie ma nic do rzeczy. Wojny dawniej toczono o bogactwa i władzę, a od XVIII w., a ściślej od tzw. ,,rewolucji'' francuskiej doszedł jeszcze fanatyzm  ( a właściwie obłęd ) ideologiczny, którego jesteś doskonałym, klasycznym wręcz przykładem.

Kolejne stulecia pokazały, że Litwa bez zaangażowania Korony - jeszcze szybciej niż się to stało ostatecznie - miałaby obszar jaki zajmuje obecnie.

,,Tolerancyjne pogaństwo'' szczególnie wyróżniało się w rodzie panujących Litwinów: nawet jak na standardy średniowieczne brak chrześcijańskich zasad powodował w tym rodzie - do momentu przyjęcia chrześcijaństwa, ale i jakiś czas potem - zdradzanie swoich najbliższych, bratanie się ze śmiertelnymi wrogami Litwy, porwania, wsadzanie do lochu i wzajemne, potajemne mordowanie się. Zapoznaj się łaskawie z historią Olgierda, Kiejstuta, Jagiełły, Witolda, Świdrygiełły i ich krewnych. Nie jest to historia tolerancji i miłości bliźniego. Jest to historia wzajemnych zdrad i brutalnej walki o władzę. Do momentu przyjęcia chrześcijaństwa na Litwie nie było żadnej tolerancji: na wzór wschodni podbita ludność była krótko trzymana za pysk. Tak samo zresztą było w państwie pierwszych Polan, którzy żelazem i ogniem podbijali innych pogan między Odrą a Bugiem.

Wśród 7 grzechów głównych nie znajduje się bezdenna głupota, którą - oprócz zdziecinnienia - reprezentuje tu kilku ateistycznych fanatyków. Wobec powszechności tej przypadłości nie byłoby sensu uznawać jej za grzech, z tej prostej przyczyny, że piekło by was nie pomieściło.

#1305 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3,217 posts

Posted 27 October 2019 - 18:29

Islamska "kultura" hehe: https://wprawo.pl/20...eniem-dlaczego/

#1306 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 27 October 2019 - 20:10

Ech, co się dzieje na tym świecie, kamraci. 

Człowiek wystawia coś na ebayu, jak byk napisane w opcjach wysyłki, że wysyłam wyłącznie na terenie UK, ale nieee, jakiś Litwin wygrywa mi aukcję i co mu zrobisz..?

Teraz muszę czekać dwa dni żeby to anulować i od nowa cała zabawa :/

Post na temat, bo to się wydarzyło na świecie, a moja reakcja brzmiała "Ech". 

#1307 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,972 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 October 2019 - 21:02

tam teraz macie przechlapane z tym Brexitem, czy to nie od tego zależy? bo widziałem już że sklepy netowe zaprzestają wysyłek poza EU

#1308 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 27 October 2019 - 21:08

Brexit to najlepszy kabaret od wielu lat, mam niemały ubaw czytając gazety, bo tradycyjnie prasa brytyjska nie owija w bawełnę kiedy pisze o politykach. 

Jeśli chodzi o ebaya i mój przypadek to pomimo zaznaczenia w opcjach, że nie wysyłam za granicę i, że nie daję możliwości licytowania ludziom zza granicy to ten koleś z Litwy jakimś cudem dał radę zalicytować. Teraz muszę czekać dwa dni podczas których nie będzie mógł i tak zapłacić z powodu tych opcji i potem otworzyć spór z wnioskiem o unieważnienie aukcji i anulowanie kosztów. Cała sytuacja to raczej wina ebaya niż wpływ brexitu.

#1309 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,972 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 October 2019 - 21:20

w Polsce jedyne gazety jadące po politykach ze wszystkich opcji to Rzeczpospolita i Wprost. Cała reszta robi to bardzo wybiórczo i stronniczo. 

#1310 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Posted 27 October 2019 - 21:31

W Polsce nie jest pod tym względem źle: można sobie wyrobić w miarę obiektywny pogląd czytając gazety/portale reprezentujące różne opcje. Gorzej jest w takich Niemczech, gdzie wszystkie ważniejsze media spętanie polit-poprawnością piszą zgodnie to samo.

Odnośnie Rzepy to trudno tu mówić o obiektywizmie. W swoim czasie gazetę kupił pewien polski biznesmen za cenę dużo niższą od tej, którą oferowało konsorcjum brytyjskie. Wywalono wówczas sporą część dziennikarzy, którzy nie pasowali do koncepcji nowego właściciela. Od tego czasu pismo zmieniło profil i prezentowane poglądy o 180 stopni, ale z pewnością nie jadą równo po wszystkich.

#1311 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,972 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 October 2019 - 21:40

Czytam Rzepę regularnie kilka razy w tygodniu i takie właśnie mam zdanie w porównaniu do GW, Newsweeka, Gazety Polskiej, wSieci czy nawet Polityki (rety myślałem, że to poważna gazeta, a tam po wyborach takie rzeczy piszą że nie wiem czy się śmiać z nich czy płakać, czy im współczuć). Poziom hejtu i propagandy po obu stronach jest bardzo wyrównany. Lis np. nie pisze o niczym innym tylko o PiSie. Mam nawet wrażenie, że jak Kaczor wreszcie odejdzie do brata a PIS się rozleci to Lis straci sens życia. Z kolei odjazdów GP ciężko nawet komentować. 

#1312 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Posted 27 October 2019 - 21:43

Wszystko to prawda, z tym że w Rzepie pewna część osób- nazwijmy ich dziennikarzami - zajmujących się działem polityki pracuje także w Onecie i taki też jest ich poziom obiektywizmu.

#1313 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,972 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 October 2019 - 21:54

No ale onet to jest przeciez drugi pomponik

#1314 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Posted 27 October 2019 - 21:56

No właśnie...

#1315 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 27 October 2019 - 23:20

Dla Bulleta, to wyznacznikiem prawdy objawionej jest pewno Gazeta Polska, Radio Maryja i TV Trwam. 

Historię Litwy też chyba z tych źródeł poznawał. 

Jako moderator tolerujesz nieustanne naruszenia regulaminu, wyjątkowo bezczelnie udając, że ich nie zauważasz. Trol, twój koleżka otwarcie ci się nawet przyznał, że założył podwójne konto i prowadził dialog sam ze sobą. Robisz sobie jaja? Po kiego mam ci cokolwiek zgłaszać, skoro ,,obiektywnie'' już wielokrotnie dawałeś dowody tego, że tam gdzie naruszenia regulaminu są dokonywane przez twoich koleżków - naruszeń ,,obiektywnie'' nie ma. Zgłaszanie czegokolwiek byłoby też pomocą dla ciebie, a ja nie mam zamiaru w czymkolwiek pomagać komuś takiemu jak ty.

Paranoję masz. Jaki koleżka? Leków zabrakło?

Spostrzegawczość widzę kiepska, jeśli nie widzisz, że Adaś dostał regulaminową karę na którą składało się również przyznanie, że niby założył konto "Pawełek", choć jak się później okazało, to akurat było konto nie jego, a pewno jego koleżki. Jego czy koleżki - założone tylko w celu dyskutowania w jednym określonym wątku i to nie związanym z tematyką forum, jako takie zostało usunięte. Zgadnij przez kogo. 

I zasady języka polskiego obligują do pisania z szacunkiem: Ciebie/Ty. Widać szacunek masz głęboko w takim poważaniu, jak resztę swojego poziomu. Myślałem, że sięgnęłaś już dna. A tu się okazuje, że przebiłeś muł i zaryłeś grubo poniżej poziomu mułu.

Wśród 7 grzechów głównych nie znajduje się bezdenna głupota, którą - oprócz zdziecinnienia - reprezentuje tu kilku ateistycznych fanatyków. Wobec powszechności tej przypadłości nie byłoby sensu uznawać jej za grzech, z tej prostej przyczyny, że piekło by was nie pomieściło.

A to o Tobie Papież wspominał, że grzechem głównym Tobie podobnym jest pycha i traktowanie innych jak gorszych i śmieci tylko dlatego, że w Twoim mniemaniu będąc pozmazańcem Bożym jako "przykładny" katolik jesteś ponad innymi ludźmi i możesz nimi bezgranicznie gardzić. Gratuluję bezgranicznej głupoty i debilizmu przez Ciebie przemawiającego. Żal mi Ciebie, bo w tym "piekle" z pewnością się znajdziesz. Na nic innego nie zasługujesz, co najwyżej na specjalną dokładkę ognia piekielnego, żebyś wygrzał się porządnie.

To o takich jak Ty Papież Franciszek dziś wypowiadał się: "gdy wierzący uważają się za lepszych, stają się cynicznymi kpiarzami"

Tacy ludzie zapominają nie tylko o Bogu, ale także o swoich bliźnich, którymi gardzą i nazywają ich "resztkami" - wskazał papież. "Ileż razy widzimy tę dynamikę w życiu i w historii. Ile razy ten, kto staje z przodu, wznosi mury, by powiększać dystanse, czyniąc innych jeszcze bardziej odrzuconymi" - podkreślił.

"Wielu tych, którzy uważają się za katolików, zapomniało, że są chrześcijanami, że są ludźmi. Zapominają, że prawdziwa cześć Boga obejmuje miłość bliźniego. Także ci chrześcijanie, którzy modlą się i chodzą na Mszę św. w niedzielę, są sługami tej religii własnego ja. Możemy spojrzeć w swoje wnętrze i zobaczyć, czy również my nie uważamy kogoś za gorszego, za zasługującego na odrzucenie, choćby tylko słowami"

Franciszek skrytykował postawę pogardy dla tradycji innych ludzi, których uważa się za "zacofanych i niewiele wartych". To prowadzi do tego, że przekreśla się ich historię, zajmuje się ich terytoria i uzurpuje się ich dobra, dopuszczając się ucisku i wyzysku - zauważył.

Papież powiedział, że ten, kto jest świetny, ale zarozumiały, przegrywa; natomiast ten, kto popełnia błędy, ale jest pokorny, zostaje "wywyższony przez Boga".

Sugeruję donos na Papieża Franciszka, że obraził Twoje uczucia religijne. A nie. Nie ma takiej możliwości, bo nie spełnia to Art. 196. Obrażanie uczuć religijnych innych osób Dz.U.2019.0.1950 t.j. - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny
Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

To, że ktoś ma inne zdanie o religii, a nawet twierdzi, że w to co kto inny wierzy to stek legend, bajek czy baśni, to nie jest obraza uczuć religijnych. Katolik może stwierdzić, że wiara w boga pioruna to bzdura opierająca się na legendach. Wyznawca Peruna może to samo twierdzić o katolikach. No chyba, że znieważy publicznie przedmiot czci religijnej itd. Czyli ten katolik spali totem/obelisk (czy jak to zwał) Peruna. To wtedy faktycznie podpada pod obrazę przedmiotu czci religijnej. Nieważne, że dla tego co spalił, to była obraza jego jedynego boga (i dlatego spalił), ważne, że przez swój czyn znieważył publicznie przedmiot czci religijnej kogoś innego. To, że jakiś podrzędny ludek czuje się obrażony, bo ktoś ma inne zdanie o religii niż on, obrazą uczuć religijnych nie jest i nigdy nie będzie. 

#1316 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Posted 28 October 2019 - 09:35

Znowu naruszasz Regulamin FS posługując się wobec mnie insynuacjami i inwektywami, choć te mocniejsze wykreśliłeś edytując post, bo jeszcze wczorajsza wersja zawierała mocniejsze określenia. Zgłaszam ci to jako moderatorowi. Dasz sobie bana albo chociaż ostrzeżenie? No właśnie. To co nas różni, to fakt że mnie nie obchodzi ani co czytasz ( myślę, że nic, albo niewiele - może instrukcje do gadżetów rowerowych typu Garmin ), ani w co wierzysz, dopóki ze swoimi ateistyczno - fanatycznymi fobiami nie próbujesz mi ich narzucać, obrażając przy tym moje poglądy. Nie będę komentował twojego wpisu, każdy kto go przeczyta sam sobie wyrobi o tobie zdanie. Historię - nie tylko Litwy - w przeciwieństwie do ciebie znam z trochę poważniejszych źródeł, aczkolwiek te które podałeś i tak mogą być lepsze niż najprawdopodobniej praktykowane przez ciebie szybkie przejrzenie wikipedii.

#1317 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 28 October 2019 - 09:50

Znowu sugeruję zgłoszenie donosu/zażalenia/skargi na mnie do Administracji.
To taki przycisk na dole "Zgłoś". No chyba, że przekracza to Twoje zdolności percepcyjne i manualne i tylko jęzorem potrafisz mielić.
Twoje poglądy nie są prawem chronione i dopóki ktoś nie łamie postanowień regulaminu w tym punkcie:
§3. Użytkownikowi zabrania się:
1. Używania słów powszechnie uznanych za wulgarne, obrażać, ubliżać i znieważać innych użytkowników.
2. Obrażania innych narodowości, ras ludzkich, poglądów politycznych i religii.
dopóty każdy może pisać co chce. I żeby było jasne: jeśli ktoś stwierdzi, że dla niego wierzenie religijne to banialuki oparte na zbiorze legend, bajek i przekazów ustnych, to nie jest obraza religii. Na pewno nie w rozumieniu KK. Co najwyżej można się obawiać, że niejaki Bullet obrazi się, zafochuje i będzie groził apokalipsą lub donosami. Śmiało.

Człowiek wystawia coś na ebayu, jak byk napisane w opcjach wysyłki, że wysyłam wyłącznie na terenie UK, ale nieee, jakiś Litwin wygrywa mi aukcję i co mu zrobisz..?

Dyskryminujesz obywateli UE w dostępie do dóbr luksusowych second hand! Jak tak można! Normalnie wstyd ;)

#1318 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 28 October 2019 - 15:23

I nie mów, że moje życie nie ma wpływu na Twoje. Ma ogromne.
Wystukanie przeze mnie na klawiaturze kilku zdań prawdy i zamieszczenie jakiegoś filmu powoduje, że demony się w tobie burzą. Tylko czekasz, by wyskoczyć z jakąś elokwentną ripostą (w Twoim mniemaniu) a tak naprawdę toczysz z ust (a raczej z pyska) tylko demoniczną pianę i bełkoczesz. Diabeł się Tobą bawi jak zabawką, a myślisz że jesteś panem swojego życia. Nie jesteś.
I możesz nie traktować tego personalnie. Moja konfrontacja z Tobą to w istocie konfrontacja z siłami ciemności, którym służysz.
http://www.biblia-in.../Efez/6/12.html
To jest moja analiza Twojej osobowości. Podziękujesz mi później, ale żadnego honorarium nie oczekuję.
Ta prawda może Cię wyzwolić, niewolniku tobo, nie musisz żyć w ciągłym piekle ziania jadem w kierunku mnie i innych chrześcijan, możesz też pojednać się z Bogiem (którego obecnie nazywasz rzeźnikiem i oprawcą, a poprzez krzyż Jezusa Chrystusa możesz zacząć nazywać Ojcem). Ale nie ma drogi na skróty. To będzie bolało, Twoje monstrualne ego ucierpi.

Tak wyglądał mój post skierowany do tobo.

A poniżej komentarze:

Marvelo, nie odpowiadam za wizje świata i ludzi które tworzą się w twojej głowie 😁
Cofam moją sugestię że mieszkanie w twojej okolicy prawdopodobnie również nie miałoby wpływu na moje życie.
Jednak prawdopodobnie miałoby, nasłałbyś na mnie komando egzorcystyczne. Żeby wyciągnęło mnie z paszczy Złego.

Ten ostatni wpis (w przeciwieństwie do wielu wcześniejszych, które były zabawne) pokazuje w jak ciężkim stanie niedomagania psychicznego jesteś. Pozostaje mieć nadzieję że nie jesteś zagrożeniem dla nikogo innego z wyjątkiem siebie samego.
Widzę że ten wątek i dyskusja w nim wyzwala z ciebie pokłady głębokiego niezrównoważenia którego prawdopodobnie nie pokazujesz swojemu otoczeniu gdyż ściągnęłoby to na ciebie ryzyko skierowania do specjalisty o którym sugestię umieścił Prozor.

Szaleństwo przez Ciebie przemawia, czy tylko się naćpałeś? Idź z tym tekstem do specjalisty, może okazać się, że masz jakiś guz mózgu, a może tylko manię prześladowczą. Tak czy inaczej to trzeba zdiagnozować i leczyć.

Specjalistą nie jestem (jak nasz kolega specjalistą od muzułmańskiej autentyczności) ale może dałoby się ten przypadek podciągnąć pod nawet kilka z przedstawionych opcji.
Choć to zwyczajnie może być "nawiedzenie".

Autorom tych komentarzy polecam pod rozwagę poniższe wydarzenie z życia Jezusa i sposób, w jaki zwraca się do Piotra.

Czy według Was Jezus, mówiąc do Piotra te słowa (http://bibliepolskie...erse=23&tlid=29), okazywał mu w ten sposób nienawiść?

W słowach kierowanych do tobo wyraźnie zaznaczyłem, by nie traktował tego osobiście i że "nie walczymy z ciałem i krwią".
To walka duchowa jaką prowadził na co dzień Jezus i o jakiej jest mowa w Liście do Efezjan (i która to jest powinnością wszystkich chrześcijan tu na ziemi) i jeśli ktokolwiek postrzega to jako powód do skierowania mnie do psychiatry, to powinien tam skierować wszystkich naśladowców Jezusa z Nim samym włącznie.
https://www.youtube.com/watch?v=GoFCKEI-8uo

Takie sugestie ze strony "neutralnego" moderatora Prozora i zaciekłego wroga chrześcijaństwa tobo są zapewne wyrazem szacunku wobec poglądów innych użytkowników forum, w trosce o miłą atmosferę na tym forum i są wyrazem propagowania miłości wśród rowerowej braci.

Ale ja chcę być głównym złym :(

Naprawdę chcesz?

Diabeł tylko czeka na zaproszenie. On nie bierze takich deklaracji lekko, ale wykorzysta każdą sytuację i zanim się zorientujesz, będziesz zbierał tego owoce, którymi są kłamstwo, śmierć i zniszczenie.
On może da ci na krótką chwilę poczucie siły i władzy, ale ostatecznie ukąsi i Cię zniszczy.

Tak naprawdę ta ostra atmosfera w tym wątku bierze się stąd, że poruszamy tu ważne tematy, dotyczące życia i śmierci.
Tu się właśnie rozgrywa duchowa walka.
https://www.youtube.com/watch?v=Ro_cFT7T2yU

#1319 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,972 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 October 2019 - 20:21

Obejrzałem dziś Jokera. Jakiś czas temu widziałem Parasite. Dwa znakomite filmy społeczne, psychologiczne. Czy to jest jakiś znak naszych czasów, takie obrazy społeczeństwa podzielonych na elity i dół, jakaś zapowiedź rewolucji?.. who knows.. 

#1320 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 28 October 2019 - 20:29

Oczywiście że chce.
Ja też.
Od kiedy pamietam proszę złego żeby przyszedł. Zapraszam go w słowach i czynach.
I nie przyszedł do tej pory. Kompletnie głuchy na zaproszenie.

Dopiero gdy zacząłem czytać ten wątek i twoje wpisy poczułem czym jest ten Zły i zło które próbuje zaoferować.

I przyszedł bez zaproszenia. Ot, sam.

A tak poważnie...
Nie wiem czy to takie trudne ale masz DIABELNIE sztywne podejście i traktujesz ŚMIERTELNIE poważnie to co jest tu napisane. :)
To jest naprawdę niezdrowe i szkodzi stabilności emocjonalnej.
Siara cię wkręca, ja również. To tylko wątek na forum, bez przełożenia na realia. Noo chyba że przenosisz go na realia.

Ja niczego tu nie traktuje na poważnie ani osobiście, nie mam żadnej misji do wykonania ani żadnej potrzeby przekonania kogokolwiek.
Bo to niemozliwe.
Cokolwiek by tu przedstawić to i tak NICZEGO nie zmieni w twoim sposobie myślenia o przedmiocie tego wątku czy o którymkolwiek z dyskutujących.

Reply to this topic