Czyli weszło Ci cło antydumpingowe z tego co widze
Chińskie ramy karbonowe
Napisano 30 październik 2014 - 13:25
Przebu - to łącznie ile zapłaciłeś za wszystko??? od kogo zamawiałeś bo skoro przyjechała rama to można powiedzieć że zaufane źródło...,jak dogadać się się z chińczyczką żeby zapłacić jak najmniej???
Trafiłem na ten temat przypadkowo , chciałbym zamówić sobię ramę z hong fu o taką
http://www.aliexpres...1597590644.html
Napisano 30 październik 2014 - 17:57
Nikpol83,
takimi pomyslami to psujesz i tak waskie gardlo prywatnego importu z minimalizowaniem oplat celno fiskalnych.
takie rzeczy robi sie osobno by nie zaburzyć cienkiej rownowagi tego co na wlasny użytek a co na handel.
GRUPOWO to najlepiej wychodzi sex a nie zabawy z UC.
- macomac lubi to
Napisano 30 październik 2014 - 19:02
Panowie to jest forum czy pociskanie sobie.
Po co do cholery te głupie uwagi.
Jeżeli chcecie pomóc to napiszcie żeby zamawiać osobno żeby nie było problemu z cłem itp.
Nikopol83 może Panowie mają rację i lepie zamawiać pojedyńczo.
Mój kolega też chce od nich rame i pytałem się czy wyślą dwie, powiedzieli że nie ma sprawy, ale sam się zastanawiałem czy nie potraktują tego jako na handel.
Może bardziej doświadczeni koledzy się wypowiedzą - tylko bez docinek.
Napisano 04 listopad 2014 - 09:11
Koledzy, wg Rozporzadz. Unijnego na ramy jest naliczane 4,7% podstawowego cla, 23% Vat oraz clo rozszerzone- czyli antydumpingowe 48,5%.No właśnie ciężko stwierdzić.
48.5% z $160 to byłoby mniej więcej 250 zł, ale od tego powinni jeszcze wtedy naliczyć normalne cło 4,7 % i VAT 23%.
Mozna uciec przed clem antydumpingowym, bo one naliczane jest do paczek powyzej 150 Euro i dlatego wg mnie kolega mial naliczone tylko clo podstawowe i vat + oplaty celno-podatkowe co dalo sumaryczna kwote 250zl.
Napisano 06 listopad 2014 - 22:43
Napisano 10 listopad 2014 - 21:37
też jestem w trakcie rozmów z Chińczykami
będę zamawiać na http://www.e-hongfu-bikes.com
zamierzam na początek zainwestować ok 1100$ w dużo sprzętu...
ktoś zamawiał bezpośrednio od nich z tego sklepu? Na co trzeba zwrócić uwage przy zamawianiu? Jakich niespodzianek należy się wystrzegać? Korespondencję mailową prowadzę z Jenny Zeng i Jack Hu.
A graty wycenili mi tak:
Z przesyłką wychodzi mi ok 1100$, a jakich dodatkowych kwot należy się spodziewać?
Napisano 10 listopad 2014 - 22:48
Mam Wam to wytłumaczyć? Może zacznę od zamknięcia tematu...
Kolego, czytajac watek, nie rozumiem twojej napinki. Moze faktycznie, co poniektorych ponioslo, ale zwrociles uwage i wystarczy... wszystko wrocilo do normy, acty dalej swoje..., jesli jestes zbyt nerwowy to w takim razie dzialaj i wypowiadaj sie sam do siebie, w innym przypadku zniechecisz tylko do pozostania na tym forum wsrod innych uzytkownikow. Zasady zasadami, ale jakies granice zachowane takze musza byc, takie przynajmniej odnosze wrazenie po przeczytaniu watku.