Chińskie ramy karbonowe
Posted 11 November 2014 - 00:26
- 4% - cło podstawowe
- 48% - cło antydumpingowe
- 23% - VAT
Nalicza się je po kolei, tj 1,23*1,48*1,04, razem niemal dwukrotność kwoty z faktury.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 11 November 2014 - 04:41
jadak,
kilka postow powyzej nijaki Nikopol83 dostal po lapach , nie za to ze chce sprowadzic rame z chin (bo to jest OK) tylko za to ze chce to zrobic z przegieciem (laczenie zamowienia z druga osoba).
Chlopie czy ty nie rozumiesz ze tym co chesz zrobic, to pierdykniesz sobie clo antydumpingowe( co mam gleboko w tyle bo to twoja kasa) , ale jednoczesnie zrobisz taki smród , ze inni nie beda mogli z korzystać z
"miękkiej" odprawy.
Ta swoje zabawki zamow w 2 oddzielnych turach z odstepem ca. 3-4 tygodni.
Czy naprawde to takie trudne by zaqmac o co tu chodzi?
Posted 11 November 2014 - 07:14
właśnie po to tu pisze, żeby zaqmac o co chodzi...
Po to nadałem temat, żeby się dowiedzieć, jak zrobić żeby było jak najtaniej, a nie po to żeby zapłacić 100% więcej $$ niż przewiduje. Spokojnie mogę zamówić to w 2 różnych paczkach: najpierw rama z widelcem, a potem reszta gratów. Mogę to zrobić w odstępie czasowym 1 mieś, albo też 2 paczkę zamówić na kogoś z rodziny kto mieszka 100 km od Wawy. Jak bym miał zapłacić w sumie ok 6500zł za te carbonowe graty, i do tego dokupić dobry napęd ok. 3000zł + linki, pancerze, opony, dętki, owijki, siodło itp to wyszło by mi pewnie ok 11000zł, a za tę kasę można pewnie już wyhaczyć jakąś niezłą promocję czy przecenę z 14-15tyś zł. Wiem że w brytyjskich sklepach internetowych bywają takie promo. Przy kosztach dodatkowych +100% zamawianie z Chin i składanie roweru traci sens :/
Posted 11 November 2014 - 07:51
brawo, właśnie pojąłeś ideę cła antydumpingowegoPrzy kosztach dodatkowych +100% zamawianie z Chin i składanie roweru traci sens :/
Posted 11 November 2014 - 10:28
jadak, tematu nie założyłeś, bo jesteśmy na (bagatela) 57 stronie, wszystko miałeś wyjaśnione stronę wcześniej, a tobie nie chce się wziąć w łapki kalkulatora i sobie skalkulować biznes. Pomysłów i prób (udanych w sensie finansowym i nieudanych) sprowadzenia ram z Chin, w tym temacie jest opisanych już sporo, a ty wpadasz i znów to wszystko wałkujemy od nowa - przez twoje lenistwo.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Posted 11 November 2014 - 17:11
Ja kupiłem ramę z shenzen z polskim logo rodex czyli rdx x-b10 http://www.forumrowe...-b10-urban-jet/
2 lata temu za 1465pln plus okazyjnie widelec full carbon za 320 pln czyli set za 1785pln , jeżeli mam sprowadzić sobie set za 480$(1584pln) to mija się to z celem bo naliczą mi takie cło że będzie to nie opłacalne co już realnie występuje, dodatkowo mam 2 lata gwarancji na ramę w rodex.... eldorado się skończyło , ale i tak podejmę próbę zamówienia setu z chin ale dopiero w czerwcu kiedy sztormy ustaną żeby ramki mi nie połamało
Posted 23 November 2014 - 12:29
Witam,
temat rozmasowany został w tym wątku b. dokładnie ale jak to bywa w naszym wspaniałym narodzie 70% to spory i brednie rodzące się podczas emocjonalnych dyskusji o to czy białe jest białe czy już trochę czarne. Szkoda bo przez to trudno się w tych wszystkich informacjach połapać.
Propozycja - może niech - admin lub ktoś kto dobrze ma temat obcykany, podsumuje wszytko - kogo polecacie, jak powinny wyglądać płatności aby ominąć cła, polecane modele ram...
Planuję sprowadzenie ramy FM098 (http://goo.gl/7p2e6J), która jest stosowana przez speca w linii venge. Mam więc do Was pytania - czy ktoś już ma taką ramę? Jak się sprawuje?
Z góry dziękuję za informację.
Posted 23 November 2014 - 13:00
#1136 Gosc_tobo_*
Posted 23 November 2014 - 17:23
Witam,
temat rozmasowany został w tym wątku b. dokładnie ale jak to bywa w naszym wspaniałym narodzie 70% to spory i brednie rodzące się podczas emocjonalnych dyskusji o to czy białe jest białe czy już trochę czarne. Szkoda bo przez to trudno się w tych wszystkich informacjach połapać.
Propozycja - może niech - admin lub ktoś kto dobrze ma temat obcykany, podsumuje wszytko - kogo polecacie, jak powinny wyglądać płatności aby ominąć cła, polecane modele ram...
Planuję sprowadzenie ramy FM098 (http://goo.gl/7p2e6J), która jest stosowana przez speca w linii venge. Mam więc do Was pytania - czy ktoś już ma taką ramę? Jak się sprawuje?
FM098 to z pewnością dobra kopia bo jak na chińską produkcję producent już uznany. Jednak nie liczyłbym że kupisz Speca HongFu
#1137 Gosc_kobrys_*
Posted 23 November 2014 - 17:58
Witam,
Nie widzę przeciwwskazań by użytkownik webface posumował temat...
Do do speca to weź mnie nie osłabiaj i zacznij od porównania konstrukcji główki ramy w Venge i główki w tym czymś. Potem możesz porównywać kolejne elementy ramy i bawić się w 'znajdź 10 różnic'. Kolejno widelec, a potem sztyca... miski łożysk też możesz porównać...
Na sam koniec porównaj geometrię...
Ja rozumiem to tak, że chcesz kupić coś co przypomina Venge i do w dodatku od jednego z lepszych producentów OEM, ale żeby poczuć się lepiej chciałeś powiedzieć ludziom, którzy nie są palcem robieni, że kupujesz prawie speca...
proszę - nie gadaj takich bredni bo ktoś zielony jak ty jeszcze w to uwierzy...
Posted 23 November 2014 - 19:46
Nie widzę przeciwwskazań by użytkownik webface posumował temat...
Oddaje ten zaszczyt komuś kto się naprawdę na tym zna.
Do do speca to weź mnie nie osłabiaj i zacznij od porównania konstrukcji główki ramy w Venge i główki w tym czymś. Potem możesz porównywać kolejne elementy ramy i bawić się w 'znajdź 10 różnic'. Kolejno widelec, a potem sztyca... miski łożysk też możesz porównać...
Na sam koniec porównaj geometrię...
Masz rację. Źle to napisałem choć swoją uwagą zwróciłeś moją uwagę na jeszcze kilka istotnych aspektów za co Ci serdecznie dziękuję.
Ja rozumiem to tak, że chcesz kupić coś co przypomina Venge i do w dodatku od jednego z lepszych producentów OEM, ale żeby poczuć się lepiej chciałeś powiedzieć ludziom, którzy nie są palcem robieni, że kupujesz prawie speca...
proszę - nie gadaj takich bredni bo ktoś zielony jak ty jeszcze w to uwierzy...
Oczywiście, że nie widzę w tym jakości speca czy samego speca od a do z. Chodzi mi tylko o linię, projekt, ogólny kształt ramy.
Moja ocena i decyzja na takie a nie inne rozwiązanie, to stanowisko mojego portfela - nic więcej. Szukałem czegoś podobnego do linii venge bo do takiego roweru się przymierzałem w sklepie i tyle.
To jak, znacie jakieś opinie na temat tej ramy?
#1139 Gosc_tobo_*
Posted 23 November 2014 - 21:42
Poniektórzy zrozumieli że to ten sam produkt, stąd też "poruszenie"
Co do Venge i tego czym jest - rower o mocno sportowym zacięciu więc jeśli tego też szukasz to warto porównać geometrie, żebyś się nie zdziwił.
Z chińczykami różnie bywa - mój mtb miał bardzo bardzo turystyczną geo i wówczas ciężko było znaleźć coś dla bardziej wymagającego w tym względzie.
Rower może zachowywać się odmiennie od pierwowzoru.