1415chris, dnia 09 Lip 2017 - 13:12, napisał: 
Keywiny maja float 6st lub 0st. Ustawia sie to zakladajac odpowiednie zatyczki na oske. Do tego, przy float 6st mozna regulowac sile potrzebna do obrocenia pedalu (cos co przy regulacji float poprzez dobor roznych blokow w innych systemach, jest niedostepne).
Nie bardzo rozumiem co masz na mysli piszac "mniejszy stopien regulacji". Nikt nie jezdzi machajac stopa w prawo i lewo. Jak ktos potrzebuje jakies ekstremalne ustawienia, bo mu tak stopa sie uklada, to robi sie to poprzez ustawienie bloku. W Keywinach dalej bedzie dostepny 6st float, gdzie jak stopa znajdzie swoja optymalna pozycje, tak pozostanie. Ja akurat jezdze na 0.
Troche dziwie sie, ze te pedaly sa nadal bardzo niszowe. Moze kosztuja 2-3 razy wiecej (Carbon chrome) niz tanie Looki ale posluza duzo dluzej, nie wspominajac o samych blokach, ktore w porownaniu do Lookow sa niezniszczalne.
Do tego te pedaly mozna kompletnie przebudowac, oski, korpus, lozyska, sytem zapiec, to wszystko mozna kupic osobno.
A propo , gdzie można kupić te części ? Bo ja szukałem i niestety w Polsce bardzo ciężko znaleźć.. Chciałem kupić nowe bloki i znalezłem jedynie http://kxbike.pl/pl/...YWIN-Carbon/377ale i tak nie mają i nie będą mieć ponoć już części.
Tak więc co z tego że dobre , fajne (ale drogie) bloki skoro problem z częściami ? )
Poza blokami myślałem o innej ośi ale również ciężko ją znaleźć. I tak btw ma ktoś jakiś poradnik jaka dobrać odpowiednią długość osi? Zależy ona od odległości od ostatnich kości śródstopia?
Czyli z tego co rozumiem lepiej wstawić luz 6 stopni aniżeli 0? Bo odkąt nabyłem te bloki to zacząłem odczuwać te bóle. Minimalna regulacja i jest lepiej lub gorzej. Do tej pory miałem wstawione 0 , zamienię na 6 powinno być lepiej ?
I tak jeszcze apropo regulacji bloków.
- Czy kwestia zwrotu buta do środka lub na zewnątrz zależy od układu naszych stóp jedynie?
- Czy można regulować ustawienie bloków góra - dół (ja w prawym bucie dałem blok trochę "niżej" i od razu poczułem różnice , kolano chyba mnie "ósemkuje"
tylko teraz mam wrażenie że z kolei lewe zaczyna ósemkować .. Ah jest z tym zabawa i to sporo. Ale jednak taka zabawa może słono kosztować..
Przychodzi mi głowy jeszcze jedna sprawa. Że ustawienie bloku to jedno. Ale może po prostu czasami trzeba pewien ból przetrzymać , tylko jak rozpoznać który ból jest ok a który nie? Mam na myśli to że może po prostu nasze ciało musi się przyzwyczaić do nowego ustawienia bo skoro od lat jeździliśmy nie poprawnie to nie ma lekko..