Zastanawia mnie jedna rzecz, wnioskując z Waszych postów rower był od początku źle skonfigurowany ze względu na to, że ktoś go chciał wydłużyć. Zastanawia mnie czy w związku z tym takie a nie inne ustawienie manetek może być związane z tym, że mają one przycisk (w jedną strone biegi zmienia się przesuwając dźwignię, w drugą przyciskiem) i było to wygodniejsze dla poprzedniego użytkownika.
Jeszcze raz podsumowując:
1) Klamkomanetki są ustawione źle. Trzeba zdjąc owijkę, ustawić je poprawnie i założyć owijkę. Nigdy tego nie robiłem. Owijkę można wykorzystywać kilka razy czy ma jednorazowe elementy przylepne? Jeżeli są jednorazowe to muszę kupić coś w stylu?: https://www.dobrerow...uBoCAHgQAvD_BwE
2) Kierownica powinna być zmieniona na kompaktową niezależnie od tego czy zmiana mostka na + poprawi geometrię na bardziej "przystępną"
3) Zmiana mostka to ostateczność, jeżeli powyższe kroki nic nie zmienią.
To się dobraliście - Twój rower 61 to pewno masz coś koło 2m (no, prawie), ona prawie pół metra niższa - przynajmniej jadąc za Tobą (nie puszczaj jej przodem!) będzie miała doskonałą osłonę aero, drafting pierwsza klasa
Pierwsze 200 km pokazało, że masz rację