Mam już ubrania z Raso tylko jeszcze nie miałem czasu ich zmierzyć. Zajmę się tym w weekend.
Niestety nie mam wszystkich rozmiarów o które prosiłem i co najgorsze nie mam ani jednej koszulki o luźniejszym kroju. Także na pewno czeka mnie jeszcze rozmowa telefoniczna.
Zasadniczo ubrania są niezłe. Zdecydowanie bardziej przypominają santini sleek niż vitesse proline, zarówno w kwestii kroju jak i materiałów. Wkładki w spodenkach nie testowałem ale na oko mogę powiedzieć że chyba będzie to mój nowy faworyt. Rękawiczki też są bardzo fajne także jak ktoś potrzebuje to można będzie sobie zamówić.
Co do rozmiarów to koszulki raczej są zgodne z tabelą na stronie Raso tylko problemem może być to że sporo osób nie będzie zgodna z tą tabelą. Na mnie pasuje L z Raso, XL z Santini, 4 Ultimate z Vitesse lub 3 Proline z Vitesse. Z tego co wywnioskowałem spodenki można brać w tym samym rozmiarze co koszulka. Rozmiary rękawiczek idealnie pokrywają się z tabelą na stronie Raso.
Kamizelka (niestety mam tylko 1 rozmiar) w rozmiarze M jest na mnie dobra ale nie wiem czy np. L nie była by lepsza. Przód z jakiegoś windstopperu, tył z siateczki. Lekka, da się ją wsadzić w kieszonkę koszulki. Tył trochę przedłużony. Niestety suwak nie jest niczym podszyty od środka więc będzie przez niego wiało.
Bluza aquazero w rozmiarze M (niestety mam tylko 1 rozmiar) jest na mnie odrobinę za ciasna (chociaż dobra na długość) więc prawdopodobnie musiał bym brać rozmiar taki sam jak koszulki z krótkim rękawem. Bardzo przypomina bluzę Santini. Super przylegająca, ten sam materiał nieprzepuszczający wody. Nieco gorsza jakość wykonania.
Potówki są z dobrego jakościowo materiału. Nieco grubsze niż te od Vitesse i standardowo bez rękawów.