[2018] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Posted 18 December 2017 - 22:58
Czy można edytować zamówienie ? Czy nie opłacać i wygenerować kolejne?
Jeśli przegapiłem to nie bijcie, ale znana jest finalna wersja projektu - mam na myśli odcienie kolorów ?
Posted 18 December 2017 - 23:39
Mam podobne wymiary do waszych i z podanych wymiarów i porównaniu z posiadanymi ciuchami m.in. Santini to chyba najlepszy wybór.
Standardowe nogawki przy rozmiarze L i tym wzroście będą faktycznie prawie po kolana
Raz się żyje
koszulka Training - rozm L
spodenki L (-3 Cm)
Zawsze mam problem z ciuchami : bez mierzenia to ch... nie zakupy !
Nawet z "cywilkami" mam zawsze takie kombinacje M czy L , L czy M.
szkoda gadać
- wierzba likes this
Posted 19 December 2017 - 12:32
Dziś odwiedziłem Velo... i dobrze ... bo gdybym zamówił zgodnie ze swoją garderobą to koszulkę musiałbym oddać synkowi...
Do wykorzystania przez jeszcze niezdecydowanych...
Moje:
64kg
Klatka 93
Talia 77
Biodra 87
...i tak... koszulka S zdecydowanie za mała...i M mam nadzieję, że nie będzie za bardzo upięta... na długość OK
Bib... L delikatnie tylko luźne w okolicach pampersa... Ale długość 1cm na rzepce !!
A więc wezmę M -3cm
Dla pewności jeszcze pytanie do Was... czy te modele koszulek ze strony RASO to CUT ?
https://rasowear.com...rsey,20,88.html
https://rasowear.com...rsey,20,56.html
mam zbliżone wymiary tylko ważę o 8kg więcej (174cm wzoristu) i biorę S koszulkę i S spodenki - krój CUT - w takich jeżdżę od wiosny i jest wszystko super są to najlepiej dobrane ciuchy ...chyba nawet lepiej w nich się czuję niż w Santni.....w rozmiarze M wyglądałem jak żagiel....a spodenki latały by mi na dupie tak bym sobie tyłek do krwi poobcierał ....przemyśl swój wybór
Posted 19 December 2017 - 12:34
Podpowie ktoś:
Koszulka Training
Moje:
Klata -102
Biodra -97
Talia - 91
Wzrost 177 , waga 79 kg
Mam dylemat czy zamawiać rozmiar M czy L ???
Te krótkie spodenki z Raso rzeczywiście są takie długie??? że trzeba brać -3 cm???
M w L będziesz wyglądał jak w worku....chyba że lubisz tracić waty na wietrze
Posted 19 December 2017 - 13:19
Podpowie ktoś:
Koszulka Training
Moje:
Klata -102
Biodra -97
Talia - 91
Wzrost 177 , waga 79 kg
Mam dylemat czy zamawiać rozmiar M czy L ???
Te krótkie spodenki z Raso rzeczywiście są takie długie??? że trzeba brać -3 cm???
Z kolei moje wymiary są praktycznie identyczne, tylko biodra 100 i wzrost 175. Mam koszulkę Santini i Verge, która pod pachami ma 45 cm na dole 40 cm co odpowiada podanym wymiarom pomiedzy L a XL w Raso i przylega tak, że praktycznie nie ma gdzie palca włożyć Zresztą musi się naciągnąć po 10 cm na obwodzie, więc chyba logiczne, że będzie dopasowana
Zresztą Raso też sugeruje minimum rozmiar L, do tego jeśli nie chce się wyglądać jak ściśnięta serdelka czy parówa, można wziąść krój Training.
Ale mogę się mylić, ciuchów nie mierzyłem, sugeruję się podanymi wymiarami i porównaniem do ciuchów które mam
#636 Gosc_TeQuila_*
Posted 19 December 2017 - 13:33
Z kolei moje wymiary są praktycznie identyczne, tylko biodra 100 i wzrost 175. Mam koszulkę Santini i Verge, która pod pachami ma 45 cm na dole 40 cm co odpowiada podanym wymiarom pomiedzy L a XL w Raso i przylega tak, że praktycznie nie ma gdzie palca włożyć Zresztą musi się naciągnąć po 10 cm na obwodzie, więc chyba logiczne, że będzie dopasowana
Zresztą Raso też sugeruje minimum rozmiar L, do tego jeśli nie chce się wyglądać jak ściśnięta serdelka czy parówa, można wziąść krój Training.
Ale mogę się mylić, ciuchów nie mierzyłem, sugeruję się podanymi wymiarami i porównaniem do ciuchów które mam
mam Raso tę koszulkę:
https://rasowear.com...rsey,20,56.html
klatka 102
wzrost 176
talia 84
rozmiar L jest opięty jak cholera, szczególnie właśnie w najszerszym miejscu klatki
T.
- Gregory92 likes this
Posted 19 December 2017 - 14:17
mam zbliżone wymiary tylko ważę o 8kg więcej (174cm wzoristu) i biorę S koszulkę i S spodenki - krój CUT - w takich jeżdżę od wiosny i jest wszystko super są to najlepiej dobrane ciuchy ...chyba nawet lepiej w nich się czuję niż w Santni.....w rozmiarze M wyglądałem jak żagiel....a spodenki latały by mi na dupie tak bym sobie tyłek do krwi poobcierał ....przemyśl swój wybór
a możesz tu albo na prv podać dokładne Twoje wymiary ?
ja mam 175cm
Posted 19 December 2017 - 14:42
a możesz tu albo na prv podać dokładne Twoje wymiary ?
ja mam 175cm
174cm wzrostu
70kg w sezonie
klata 97 cm
pas 82cm ale jestem po operacji i 2 miesiącach w łóżku...w sezonie pewnie poniżej 80
talia 90cm ale j.w...w sezonie pewnie mniej
co do spodenek to nie ukrywam że ja lubię mieć mocno dopasowane (nawet coś w stylu kompresji) bo jak mam luz to zaraz tyłek obtarty
dlatego może spodenki S są u mnie wynaturzeniem....
Koszulkę (mam tą Aero biały rękaw i taki szarawy korpus już chyba wycofana z oferty) M mierzyłem w veloarcie i już zaczynała się marszczyć i zaginać na brzuchu...jedyne do czego mogę się przyczepić to mogła by koszulka być minimalnie o 1-2cm dłuzsza....ale wtedy u mnie już by mocno zachodziła na tyłek
i jeszcze jedno odczuwam minimalny dyskomfort na bicepsach (ale ja mam raczej bicepsy nie kolarskie tylko łobuzerskie)
Posted 19 December 2017 - 14:58
Koszulkę (mam tą Aero biały rękaw i taki szarawy korpus już chyba wycofana z oferty) M mierzyłem w veloarcie i już zaczynała się marszczyć i zaginać na brzuchu...jedyne do czego mogę się przyczepić to mogła by koszulka być minimalnie o 1-2cm dłuzsza....ale wtedy u mnie już by mocno zachodziła na tyłek
i jeszcze jedno odczuwam minimalny dyskomfort na bicepsach (ale ja mam raczej bicepsy nie kolarskie tylko łobuzerskie)
No to ciekawostka...
Ja mierzyłem wczoraj w Velo koszulkę Clasic Black Jersey w rozmiarze S oraz Vintage Jersey w rozmiarze L... innych nie było...
S... dramat.... a lubię obcisłe... a L-ka była za lużna....
Jednak dalej nie rozumiem do końca wersji CUT i TRAINING... bo jak kupujesz z ich stronki to jest to rozdzielone ? czy wersja CUT jest podstawową wersją .... wg mnie opisy są identyczne... czy tylko przy zamówieniach "zbiorowych" szyją dwie wersje...
... ktoś z Was to ogrania ?