Jump to content

Photo

[2018] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

855 replies to this topic

#621 zann85

zann85
  • Użytkownik
  • 61 posts

Posted 18 December 2017 - 22:54

M na bank będzie za małe. Ja mam podobne wymiary i L jest obcisłe

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

#622 zann85

zann85
  • Użytkownik
  • 61 posts

Posted 18 December 2017 - 22:57

Tylko że ja mam krój racecut

#623 wierzba

wierzba
  • Użytkownik
  • 83 posts

Posted 18 December 2017 - 22:58

to, że nogawki spodenek długie to już wiemy a jak wygląda temat rękawków koszulkach ?
Czy można edytować zamówienie ? Czy nie opłacać i wygenerować kolejne?
Jeśli przegapiłem to nie bijcie, ale znana jest finalna wersja projektu - mam na myśli odcienie kolorów ?

#624 renton

renton
  • Użytkownik
  • 439 posts

Posted 18 December 2017 - 23:07

M na bank będzie za małe. Ja mam podobne wymiary i L jest obcisłe

A jak wygląda u Ciebie  sprawa ze spodenkami?

Celować w M czy L ( minus 3 cm) ?

#625 zann85

zann85
  • Użytkownik
  • 61 posts

Posted 18 December 2017 - 23:11

NSpodenki sobie zamówiłem do testów xl i były za duże. W tych xl długość nogawki była po same kolana :)

• renton likes this

#626 renton

renton
  • Użytkownik
  • 439 posts

Posted 18 December 2017 - 23:21

NSpodenki sobie zamówiłem do testów xl i były za duże. W tych xl długość nogawki była po same kolana :)

A w jakie rozmiary celujesz w forumowym zamówieniu  koszulka L i spodenki leż L ?

#627 zann85

zann85
  • Użytkownik
  • 61 posts

Posted 18 December 2017 - 23:22

Koszulka L ale trening a spodenki L

#628 renton

renton
  • Użytkownik
  • 439 posts

Posted 18 December 2017 - 23:27

Jak możesz napisz mi na PW swe wymiary.

Porównam i może wreszcie ogarnę to zamówienie ;)

#629 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 18 December 2017 - 23:28

Mam podobne wymiary do waszych i z podanych wymiarów i porównaniu z posiadanymi ciuchami  m.in. Santini to chyba najlepszy wybór. 

Standardowe nogawki przy rozmiarze L i tym wzroście będą faktycznie prawie po kolana ;)

#630 renton

renton
  • Użytkownik
  • 439 posts

Posted 18 December 2017 - 23:39

Mam podobne wymiary do waszych i z podanych wymiarów i porównaniu z posiadanymi ciuchami  m.in. Santini to chyba najlepszy wybór. 

Standardowe nogawki przy rozmiarze L i tym wzroście będą faktycznie prawie po kolana ;)

Raz się żyje ;)

koszulka Training  - rozm L

spodenki L  (-3 Cm)

Zawsze mam problem z ciuchami : bez mierzenia to ch... nie zakupy ! :P

Nawet z "cywilkami" mam zawsze takie kombinacje M czy L , L czy M.

szkoda gadać ;)

• wierzba likes this

#631 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 19 December 2017 - 01:11

Mam podobnie, ale wydaje mi się, że do podanych wymiarów dobrze wybrałeś. Zresztą ja chyba wezmę to samo, więc jakby co, to wtopa będzie podwójna ;)

#632 mzo

mzo
  • Użytkownik
  • 71 posts
  • SkądWarszawa - Żoliborz

Posted 19 December 2017 - 08:13

Czy można złożone zamówienie zmodyfikować? Jeszcze nie opłaciłem.

Waga ciężka: 185cm; 100kg; 84cm długość nogi; 108cm w klatce. Wziąłem XXL koszulkę CUT i spodenki. Teraz się waham czy nie powinienem spodni -3cm wziąć..

#633 SZYMSZEL

SZYMSZEL
  • Użytkownik
  • 186 posts

Posted 19 December 2017 - 12:32

Dziś odwiedziłem Velo... i dobrze ... bo gdybym zamówił zgodnie ze swoją garderobą to koszulkę musiałbym oddać synkowi...
Do wykorzystania przez jeszcze niezdecydowanych...
Moje:
64kg
Klatka 93
Talia 77
Biodra 87
...i tak... koszulka S zdecydowanie za mała...i M mam nadzieję, że nie będzie za bardzo upięta... na długość OK
Bib... L delikatnie tylko luźne w okolicach pampersa... Ale długość 1cm na rzepce !!
A więc wezmę M -3cm

Dla pewności jeszcze pytanie do Was... czy te modele koszulek ze strony RASO to CUT ?

https://rasowear.com...rsey,20,88.html
https://rasowear.com...rsey,20,56.html

mam zbliżone wymiary tylko ważę o 8kg więcej (174cm wzoristu) i biorę S koszulkę i S spodenki - krój CUT - w takich jeżdżę od wiosny i jest wszystko super są to najlepiej dobrane ciuchy ...chyba nawet lepiej w nich się czuję niż w Santni.....w rozmiarze M wyglądałem jak żagiel....a spodenki latały by mi na dupie tak bym sobie tyłek do krwi poobcierał ....przemyśl swój wybór

#634 SZYMSZEL

SZYMSZEL
  • Użytkownik
  • 186 posts

Posted 19 December 2017 - 12:34

Podpowie ktoś:

Koszulka Training

Moje:

Klata -102

Biodra -97

Talia - 91

Wzrost 177 , waga 79 kg

Mam dylemat czy zamawiać rozmiar M czy L ???

Te krótkie spodenki z Raso rzeczywiście są takie długie??? że trzeba brać -3 cm???

M w L będziesz wyglądał jak w worku....chyba że lubisz tracić waty na wietrze

#635 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 19 December 2017 - 13:19

Podpowie ktoś:

Koszulka Training

Moje:

Klata -102

Biodra -97

Talia - 91

Wzrost 177 , waga 79 kg

Mam dylemat czy zamawiać rozmiar M czy L ???

Te krótkie spodenki z Raso rzeczywiście są takie długie??? że trzeba brać -3 cm???

Z kolei moje wymiary są praktycznie identyczne, tylko biodra 100 i wzrost 175. Mam koszulkę Santini i Verge, która pod pachami ma 45 cm na dole 40 cm co odpowiada podanym wymiarom pomiedzy L a XL w Raso i przylega tak, że praktycznie nie ma gdzie palca włożyć ;) Zresztą musi się naciągnąć po 10 cm na obwodzie, więc chyba logiczne, że będzie dopasowana ;) 

Zresztą Raso też sugeruje minimum rozmiar L, do tego jeśli nie chce się wyglądać jak ściśnięta serdelka czy parówa, można wziąść krój Training.

Ale mogę się mylić, ciuchów nie mierzyłem, sugeruję się podanymi wymiarami i porównaniem do ciuchów które mam ;)

#636 Gosc_TeQuila_*

Gosc_TeQuila_*
  • Gość

Posted 19 December 2017 - 13:33

Z kolei moje wymiary są praktycznie identyczne, tylko biodra 100 i wzrost 175. Mam koszulkę Santini i Verge, która pod pachami ma 45 cm na dole 40 cm co odpowiada podanym wymiarom pomiedzy L a XL w Raso i przylega tak, że praktycznie nie ma gdzie palca włożyć ;) Zresztą musi się naciągnąć po 10 cm na obwodzie, więc chyba logiczne, że będzie dopasowana ;)

Zresztą Raso też sugeruje minimum rozmiar L, do tego jeśli nie chce się wyglądać jak ściśnięta serdelka czy parówa, można wziąść krój Training.

Ale mogę się mylić, ciuchów nie mierzyłem, sugeruję się podanymi wymiarami i porównaniem do ciuchów które mam ;)

mam Raso tę koszulkę:

https://rasowear.com...rsey,20,56.html

klatka 102

wzrost 176

talia 84

rozmiar L jest opięty jak cholera, szczególnie właśnie w najszerszym miejscu klatki

T.

• Gregory92 likes this

#637 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 19 December 2017 - 13:42

I chyba wszystko w temacie...

M...

Przy powyższych wymiarach... powodzenia, no ale...co kto lubi :P

#638 Siecky

Siecky
  • Użytkownik
  • 240 posts

Posted 19 December 2017 - 14:17

mam zbliżone wymiary tylko ważę o 8kg więcej (174cm wzoristu) i biorę S koszulkę i S spodenki - krój CUT - w takich jeżdżę od wiosny i jest wszystko super są to najlepiej dobrane ciuchy ...chyba nawet lepiej w nich się czuję niż w Santni.....w rozmiarze M wyglądałem jak żagiel....a spodenki latały by mi na dupie tak bym sobie tyłek do krwi poobcierał ....przemyśl swój wybór

a możesz tu albo na prv podać dokładne Twoje wymiary ?

ja mam 175cm

#639 SZYMSZEL

SZYMSZEL
  • Użytkownik
  • 186 posts

Posted 19 December 2017 - 14:42

a możesz tu albo na prv podać dokładne Twoje wymiary ?

ja mam 175cm

174cm wzrostu

70kg w sezonie

klata 97 cm

pas 82cm ale jestem po operacji i 2 miesiącach w łóżku...w sezonie pewnie poniżej 80

talia 90cm ale j.w...w sezonie pewnie mniej

co do spodenek to nie ukrywam że ja lubię mieć mocno dopasowane (nawet coś w stylu kompresji) bo jak mam luz to zaraz tyłek obtarty

dlatego może spodenki S są u mnie wynaturzeniem....

Koszulkę (mam tą Aero biały rękaw i taki szarawy korpus już chyba wycofana z oferty) M mierzyłem w veloarcie i już zaczynała się marszczyć i zaginać na brzuchu...jedyne do czego mogę się przyczepić to mogła by koszulka być minimalnie o 1-2cm dłuzsza....ale wtedy u mnie już by mocno zachodziła na tyłek

i jeszcze jedno odczuwam minimalny dyskomfort na bicepsach (ale ja mam raczej bicepsy nie kolarskie tylko łobuzerskie)

#640 Siecky

Siecky
  • Użytkownik
  • 240 posts

Posted 19 December 2017 - 14:58

Koszulkę (mam tą Aero biały rękaw i taki szarawy korpus już chyba wycofana z oferty) M mierzyłem w veloarcie i już zaczynała się marszczyć i zaginać na brzuchu...jedyne do czego mogę się przyczepić to mogła by koszulka być minimalnie o 1-2cm dłuzsza....ale wtedy u mnie już by mocno zachodziła na tyłek

i jeszcze jedno odczuwam minimalny dyskomfort na bicepsach (ale ja mam raczej bicepsy nie kolarskie tylko łobuzerskie)

No to ciekawostka...

Ja mierzyłem wczoraj w Velo koszulkę Clasic Black Jersey w rozmiarze S oraz Vintage Jersey w rozmiarze L... innych nie było...

S... dramat.... a lubię obcisłe... a L-ka była za lużna....

Jednak dalej nie rozumiem  do końca wersji CUT i TRAINING... bo jak kupujesz z ich stronki to jest to rozdzielone ? czy wersja CUT jest podstawową wersją .... wg mnie opisy są identyczne... czy tylko przy zamówieniach "zbiorowych" szyją dwie wersje...

... ktoś z Was to ogrania ?

Reply to this topic