[2018] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Napisano 20 grudzień 2017 - 16:45
Panowie tak mnie nastraszyliście z tymi rozmiarami, że pojechałem do Krakowa sprawdzić czy wejdę w rozmiar M lub L. Na miejscu okazało się, że M jest tylko w "systemie", ale bez problemu zmieściłem się w rozmiar S. Mierzyłem czarną koszulkę z zamkiem z przodu. Trochę bardziej obcisła niż Vitesse ultimate rozm. 3, ale można było swobodnie się poruszać i oddychać . Jak dla mnie o 2 cm za krótka a rękawy za długie.
Rozmiar L był dużo luźniejszy, miejscami odstawał od ciała a rękawy miałem po same łokcie
Kupiłem na miejscu bluzę M z długim rękawem i jest w sam raz.
Na lato zamówiłem rozmiar M z krótszymi rękawami. To samo ze spodenkami.
Wymiary to:klatka/talia/biodra 97/84/88.
Wzrost 173, waga 69 kg.
Mam nadzieję, że materiał będzie zbliżony do tej czarnej koszulki
Napisano 20 grudzień 2017 - 17:12
Uraz, czy jest opcja zamówienia całych czarnych spodenek?
Tak, bezpośrednio w Raso za 390 zł (pewnie do negocjacji)
Uraz mierzyłem Raso te z taśmą i z siatką... taśma bardziej przylega i jest bardziej elastyczna... i wyglądaa duuużo lepiej od marketowej siatki...
Wezmę to pod uwagę.
Uraz ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie długości spodenek w rozmiarze L. Jak one mają się do długości spodenek vintesse w rozmiarze 4? Czy są dużo dłuższe? Bo nie wiem czy na 178cm wzrostu wybrać opcję -3cm czy też nie.
Wg. mnie są porównywalne. Na pewno nie są o 3 cm dłuższe niż Vitesse bo na mnie pasują jedne i drugie.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 20 grudzień 2017 - 18:25
Również skłaniałbym się ku wyborowi taśmy.
Ciężko było z wyborem rozmiaru, bo mam wrażenie, że każdy ma inny odbiór kiedy ciuch jest "dobry" a kiedy już zbyt obcisły. Ostatecznie porównując z koszulką i spodenkami Santini zdecydowałem się na rozmiar mniejsze z Raso i skróconymi nogawkami.
Napisano 20 grudzień 2017 - 18:27
Panowie tak mnie nastraszyliście z tymi rozmiarami, że pojechałem do Krakowa sprawdzić czy wejdę w rozmiar M lub L. Na miejscu okazało się, że M jest tylko w "systemie", ale bez problemu zmieściłem się w rozmiar S. Mierzyłem czarną koszulkę z zamkiem z przodu. Trochę bardziej obcisła niż Vitesse ultimate rozm. 3, ale można było swobodnie się poruszać i oddychać . Jak dla mnie o 2 cm za krótka a rękawy za długie.
Rozmiar L był dużo luźniejszy, miejscami odstawał od ciała a rękawy miałem po same łokcie
Wzrost 173, waga 69 kg.
to mierzliśmy te same egzemplarze...
J/w moje wymiary są trochę w dół ... a w tej czarnej nie mogłem oddychać... to pokazuje jak różne są czucia...
Wolly a dał byś się namówić na przesłanie Twojej fotki w tej czarnej M z długim na maila???
I jaką zamawiasz tutaj ?
Napisano 20 grudzień 2017 - 20:53
Uraz nie można wybrać rozmiaru rękawiczek. Nie widzę takiej opcji.
Powinno się dać. Spróbuj odświeżyć stronę przez wciśnięcie Ctrl+F5 (jeśli masz komputer z windowsem).
to wiem, tylko cena 2 razy większa...myślałem, ze może da się połączyć z naszym zamówieniem
Może przy następnej okazji. W tym roku jest jak jest - uroki głosowań
ma ktoś spodenki raso w rozm. L? Interesuje mnie długość wewn. nogawki po szwie od środka wkładki - wymiar A na grafice @uraza.
Na pewno jest w połowie między rozmiarem M i XL czyli okolice 28,5 cm.
Również skłaniałbym się ku wyborowi taśmy.
Kwestia $$$. Zobaczymy co da się zrobić.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 20 grudzień 2017 - 21:00
J/w moje wymiary są trochę w dół ... a w tej czarnej nie mogłem oddychać... to pokazuje jak różne są czucia...
Wolly a dał byś się namówić na przesłanie Twojej fotki w tej czarnej M z długim na maila???
I jaką zamawiasz tutaj ?
Wzrost 173, waga 69 kg.
No mówiłem i pisałem to mnie nie słuchaliście....teraz wszyscy co zamawiali koszulki w wersji training w rozmiarach L i większych to będą im się pampersy i rękawy w łańcuch wkręcać hahahahahahaha ....ja zawsze zamawiam za małe i potem się do rozmiaru odpowiednio cieniuje....żeby nie wyglądać jak żagiel i trzepak miesiąca )))
Napisano 20 grudzień 2017 - 21:13
I jaką zamawiasz tutaj ?
Mogę podesłać po zakupie zdjęcie. Wziąłem M z rękawem -3 cm. Poniżej wycięta fotka w tym rozmiarze S. Jak widać mam krótkie ręce i nawet w tym rozmiarze rękawy są 3 cm od łokci ;P. Pod spodem miałem jeszcze ubraną potówkę.