bloki look
Napisano 09 styczeń 2008 - 18:33
Od zawsze jeździłem na tajmach ostatnio na RXE ale po trzech sezonach jazdy pedały zaczęły się odłupywać w przedniej części aż się całkiem rozleciały i w związku z tym chciałbym przejść na looki ale nie wiem z jakich bloków skorzystać czy z szarych czy z czerwonych. Pedały time posiadaję bardzo duże luzy i jestem do nich przyswyczajony w związku z tym boję się o swoje kolana przy zmianie systemu.
Proszę o waszą opinie i pozdrawiam
Napisano 09 styczeń 2008 - 19:52
tak samo jak Ty mialem pedaly time'a rxe i bylem z nich srednio zadowolony, luz byl w nich zdecydowanie za duzy. standartowo w lookach keo itp. sa szare bloki czyli te z lekkim luzem i te proponuje wziac, a o swoje kolana mozesz byc spokojny nic im nie bedzie ;-)
Gosc_Arek_*
Napisano 14 styczeń 2008 - 21:19
Napisano 18 styczeń 2008 - 13:50
Może trochę OT, ale nic tak nie męczy kolan jak źle ustawione SPD.
a systemu looka/timea/etc juz to nie dotyczy? ;-)
Ja na rowerze mam lekko czubki palców skierowane do wewnątrz... bałbym się czarnych bloków.
to czemu masz tak ustawione? jakies problemy ze stawami?
podstawa to odpowiednie ustawienie blokow, jesli beda idealnie tak jak byc powinny to nie ma znaczenia czy to beda bloki z mega wielkim luzem czy tez tego luzu w ogole nie bedzie.
IMO bole stawow biora sie przede wszystkim od zle dobranej pozycji i od nieumiejetnego dobierania kadencji. kolana moga tez bolec od przetrenowania, zlego odzywiania sie, braku ochrony w okresie jesienno-zimowym.
dla tych co maja problemy ze stawami polecam odnovit(lek dostepny bez recepty).
(i info dla tych co uzywaja, a nie wiedza jak uzywac - sam jeszcze niedawno robilem ten blad - leki typy odnovit, i wszystko co zawiera glukozamine nalezy stosowac przez gora 1,5 do 2 miesiecy po czym nalezy zrobic przerwe ok 3-4 miesiecy. inaczej cala kuracja traci sens i jedynie mozna sobie zaszkodzic.
Napisano 29 październik 2008 - 17:14
Np. te http://www.centrumro...d=1&skid=1&l=pl
pzdr
Gosc_Stas_*
Napisano 31 październik 2008 - 19:23
Stas
Gosc_kot szosowiec_*
Napisano 14 listopad 2008 - 22:37
(i info dla tych co uzywaja, a nie wiedza jak uzywac - sam jeszcze niedawno robilem ten blad - leki typy odnovit, i wszystko co zawiera glukozamine nalezy stosowac przez gora 1,5 do 2 miesiecy po czym nalezy zrobic przerwe ok 3-4 miesiecy. inaczej cala kuracja traci sens i jedynie mozna sobie zaszkodzic.
WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE - po raz pierwszy zabieram "głos" na forum :-)
Maliku, zaskoczyłeś mnie tą informacją o glukozaminie. Wcinam ją zadowolony od 3 miesięcy, a tu taka bomba. "Oni" nawet na opakowaniu piszą, żeby łykać to CO NAJMNIEJ przez 6-8 tyg., a Ty piszesz, że najwyżej przez 6-8 tyg.
Skąd masz tę wiedzę ?
Napisano 14 listopad 2008 - 22:53
http://allegro.pl/it...k_keo_easy.html