Skocz do zawartości

Zdjęcie

bloki look

23 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Napisano 15 listopad 2008 - 11:35

Od pewnego poziomu jakości, różnice zacierają się i przy wyborze kierujemy się przede wszystkim osobistymi odczuciami. Przykładem może być Mercedes i BMW. Nie istnieje odpowiedź na pytanie "który lepszy ?". W przypadku producentów takich jak Look czy Time, sytuacja jest analogiczna. Mamy gwarancję bardzo dobrych produktów, więc każdy wybór będzie trafny, ale i tak trzeba wypróbować na własnych nogach.

#22 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 15 listopad 2008 - 12:04

Co prawda nie jeździłem jeszcze na zatrzaskach i myślałem o pedałkach sps-sl 105 z żółtymi blokami. Teraz przeczytałem że w look-ach jest jeszcze jeszcze ten boczny luz i zmieniłem zdanie tyle że są droższe od spd-sl.

A nie pomyliło Ci się z timeami?
Looki nie maja dodatkowego luzu roboczego/bocznego.

#23 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 15 listopad 2008 - 15:48

Malik, Może tak nie wiem ale coś tam o tych kątach czarne 0 szare 4,5 i czerwone 9,5stopnia.

#24 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 18 listopad 2008 - 10:22

Podobnie jest w shimano tyle że u nich są tylko dwie opcje: czerwone bez luzu, żółte z luzem.

W chwili obecnej używam looki keo carbon z szarymi blokami oraz shimanowskie 540ki z żółtymi blokami.

Zdecydowanie lepiej jeździ mi się w lookach. W lookach łatwiej się wpina pomimo mocno skręconych sprężyn, a z kolei w shimano z wpinaniem już nie jest tak kolorowo.

IMO shimano wygrywa tylko w trzech kwestiach:
- trwałość bloków
- dzięki żółtym wypustkom lepiej się chodzi (stabilniej)
- cena.

Dodaj odpowiedź