Jump to content

Photo

Alternatywa Dla Garmin Edge 1000

5 replies to this topic

#1 Chikushou

Chikushou
  • Użytkownik
  • 893 posts
  • SkądOstrów Wlkp.

Posted 08 January 2018 - 22:49

Poszukuję urządzenia, bardzo zbliżonego do Garmin Edge 1000 - głownie dlatego, że ma wszystko :).

Jednakże główne cechy jakie musi posiadać owy "komputerek" to nawigacja z mapami terenowymi (szlaki górskie etc), podstawowe cechy licznika, miernik tętna oraz musi być kompatybilny z "większością" mierników mocy - typu Stages, Rondo etc. gdyż w niedalekiej przyszłości planuję zakupić również miernik mocy.

Czy jest w ogóle jakaś "tańsza opcja", bo jednak 2tys. to dosyć spora sumka. Czy konkurenci w ogóle coś oferują?

Raczej interesuje mnie nawigacja z prowadzeniem z poziomu urządzenia, nie chodzi mi o wgrywanie gotowych już tras. Głownie ma to służyć na wyjazdy w góry, lub za granice gdzie niestety, ale nie znam tras a nawigacja bardzo ułatwiłaby jazdę bez większego stresu związanego z nawigacją.

#2 tadzikpl

tadzikpl
  • Użytkownik
  • 861 posts

Posted 09 January 2018 - 07:36

Popatrz na Garmin Edge 820. Co do map rowerowych, jeszcze w swoim takiej opcji nie ćwiczyłem. Obsługuje właściwie wszystko oprócz urządzeń BSmart, ma wifi, mapy możesz dograć też z projektu Openmap

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#3 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 09 January 2018 - 10:10

Gdyby w końcu doszło do finalizacji, to idealny byłby Hammerhead Karoo :P

#4 Chikushou

Chikushou
  • Użytkownik
  • 893 posts
  • SkądOstrów Wlkp.

Posted 09 January 2018 - 10:44

Zdecydowanie wygląda bardzo ciekawie. O co chodzi tylko z finalizacją? Jeszcze nie ma tego w sprzedaży? Bo widziałem, że już preordery były w zeszłym roku.

#5 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 09 January 2018 - 10:55

Informacje w tym wątku: Hammerhead Karoo 

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#6 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 09 January 2018 - 11:15

Dobrze kojarzysz, ale sprawa się przeciąga i ci co zapłacili wciąż nie otrzymali urządzenia :/

Reply to this topic