Jump to content

Photo

Najlepsze sklepy i serwisy w okolicach Warszawy

27 replies to this topic

#1 Yossarian

Yossarian
  • Użytkownik
  • 70 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 September 2010 - 16:18

Prosiłbym o wskazanie kilku sklepów i serwisów, gdzie szosowiec może spodziewać się najlepszej obsługi :)

Wiadomo, sklepów rowerowych nie brakuje, sam znam kilkanaście, ale głównie handlują rowerami MTB i o części szosowe, a także o profesjonalny serwis ciężko.

Będę wdzięczny za wskazanie dobrych serwisów i sklepów z częściami do rowerów szosowych.

Mnie interesuje Warszawa i okolice, ale inni mogą też wpisać inne miejscowości.

#2 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 September 2010 - 19:23

Jurek Brodawka - Szamoty k. Nadarzyna. Serwisuje rowery dla kadry, więc trudno o kogoś lepszego. Wieloletnie doświadczenie i ogromna wiedza. Drogi i dobry sprzęt tylko do niego. Ostatnio mi zakładał DI-2. SUPER!

W sklepie SkiTeam na 17 stycznia - Łukasz. Też bez wahania powierzam mu każdy swój rower.

#3 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 September 2010 - 20:02

na Woli ul. Gibalskiego równoległa do Okopowej, właściciel Roman Skuczyński

#4 Bikemaster

Bikemaster
  • Użytkownik
  • 1,048 posts
  • SkądWWL

Posted 09 September 2010 - 20:53

na Woli ul. Gibalskiego równoległa do Okopowej, właściciel Roman Skuczyński

Dobry sprzęt tam mają.

A gdzie w okolicach stolicy najlepiej zatroszczą się o wycentrowanie koła?

#5 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 09 September 2010 - 23:59

Tak się składa, że zamawiałem kiedyś koła na gibalaku i zapletli mi pancerny zestaw do torowania drogi przez każdy teren. Szosa, szosą, ale zdarzało mi się na nich jeździć po korzeniach, szutrach, ścieżkach, lasach, śniegu, lodzie, zamarzniętym stawie ;). Nic nie bije na boki, a moja waga do niedawna była jeszcze 3 cyfrowa.
Z czystym sumieniem polecam.

Choć muszę przyznać, że długo czekałem na te kółka, wyszło jakieś zamieszanie z piastą, która miała być 36 a okazała się być 28 i takiej jak chcę nie ma.

#6 kaziklcd

kaziklcd
  • Użytkownik
  • 583 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 September 2010 - 07:41

Kombinowałem kiedyś z rożnymi serwisami ale 2 lata temu trafiłem do serwisu na gibalaku i już nie kombinuję :)

#7 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 September 2010 - 08:40

Bikemaster ten serwis jest starszy od Ciebie (bez urazy) prowadzi go jedna i ta sama osoba od zawsze, żona P. Romana pomaga w sklepie a on sam nosa z warsztatu nie wychyla. A czy ma dobry sprzęt? to nie ważne liczy się fach w ręku i zna go większość kolarskiej Warszawy, i koła też wycentruje :-D

Spokojnie polecam

#8 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Posted 10 September 2010 - 09:55

Bikemaster ten serwis jest starszy od Ciebie (bez urazy) prowadzi go jedna i ta sama osoba od zawsze, żona P. Romana pomaga w sklepie a on sam nosa z warsztatu nie wychyla. A czy ma dobry sprzęt? to nie ważne liczy się fach w ręku i zna go większość kolarskiej Warszawy, i koła też wycentruje :-D

Spokojnie polecam

Wychyla, wychyla i to czasem na rowerku;-)

#9 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 September 2010 - 10:03

Wychyla, wychyla i to czasem na rowerku;-)

:mrgreen: wiem, wiem trochę źle to ująłem 8-)

#10 Bikemaster

Bikemaster
  • Użytkownik
  • 1,048 posts
  • SkądWWL

Posted 10 September 2010 - 23:08

GreQ, ok ok bo ja nie mam centrownicy a wiem że dobre koło tylko z centrownicy wyjdzie ;) Wielokrotnie tam byłem i kupowałem sporo rzeczy (dodam na marginesie że raz się z Mroczkami w progu minąłem).

Niektóre części mają drogo, niektóre tanio. Tak sie składa że 95% rzeczy przy rowerze robię sam ale koła lubie mieć idealnie zrobione :roll:

#11 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 posts
  • SkądKołobrzeg

Posted 11 September 2010 - 09:56

jeśli chodzi o szose, to w kołobrzegu na ulicy OKOPOWEJ sklep MAŁGOŚKA, mechaniorem jest tam mój serdeczny kolega Paweł Korczyk - chlopak ktory sam duzo jezdzi, i to dobrze jezdzi, robi rowerki wiekszosci kolarzom z okolicy, i robi to naprawde dobrze.

a jesli chodzi o MTB, i rzeczy typu hydrauliczne hamulce to sklep bliźniak - MAŁGOŚKA ale w KOSZALINIE (ten sam wlasciciel, dojezdzają sobie) i Mechanik Robert, świetny gośc ktory nie boi sie naprawde niczego, ba, wrażenie robi to jak z zegarkiem w ręku w 15 rozplotł i zaplotł koło :shock: !

#12 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 15 September 2010 - 23:23

jeśli chodzi o szose, to w kołobrzegu na ulicy OKOPOWEJ sklep MAŁGOŚKA,
a jesli chodzi o MTB, i rzeczy typu hydrauliczne hamulce to sklep bliźniak - MAŁGOŚKA ale w KOSZALINIE

pewnie chodzi o ten Kołobrzeg i o ten Koszalin pod Warszawą ? ;-)

#13 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Posted 16 September 2010 - 07:29

jeśli chodzi o szose, to w kołobrzegu na ulicy OKOPOWEJ sklep MAŁGOŚKA,
a jesli chodzi o MTB, i rzeczy typu hydrauliczne hamulce to sklep bliźniak - MAŁGOŚKA ale w KOSZALINIE

pewnie chodzi o ten Kołobrzeg i o ten Koszalin pod Warszawą ? ;-)

Jak się googla maps patrzy przy odpowiedniej skali to rzeczywiście sa pod Warszawą;-)

#14 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Posted 16 September 2010 - 07:34

GreQ, ok ok bo ja nie mam centrownicy a wiem że dobre koło tylko z centrownicy wyjdzie ;) Wielokrotnie tam byłem i kupowałem sporo rzeczy (dodam na marginesie że raz się z Mroczkami w progu minąłem).

Niektóre części mają drogo, niektóre tanio. Tak sie składa że 95% rzeczy przy rowerze robię sam ale koła lubie mieć idealnie zrobione :roll:

Ja tam lubię sobie w zimowy wieczór sam zaplesc kółko, a centrownice to sobie sam z widelca zrobiłem 15 lat temu. Jak sie parę kół popsuje to potem juz to jakoś idzie;-)
Moje pierwsze koła zaplotłem niestety na wybitnie miekkich obręczach fiamme no i po 1500km szprychy wyszły z nich jak z ciasta;-)
Wracając do tematu to na Gibalskiego mają zawsze sporo ciekawychg rzeczy do szosy, czasem można też trafić cos z demontazu no i zawsze sie mozna potargować choc raczej z panem Romanem niż z jego żoną;-)
zaglądam tam od jakiś 15 lat.

#15 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 posts
  • SkądWarszawa / Wola

Posted 07 May 2013 - 17:31

Odkopię temat...

Oddałem dzisiaj szosę na pierwszy przegląd do Skuczyńskiego. Serwis naprawdę rewelka!

Po dwóch godzinach rower był do odbioru, przesmarowany na nowo gdzie potrzeba, biegi przerzucają się teraz perfekcyjnie ( lepiej niż po kupnie i przeglądzie zerowym ), hamulce ustawione itd... przy odbiorze dostałem pełny wywiad o rowerku (zakres prac) i zapłaciłem 40zł
Ludzie bardzo życzliwi.

Jedyne co mnie wkurza w tych serwisach to to, że nie spotkałem jeszcze takiego który by owinął kierownicę i siodło folią by nie ubrudzić.
Nie rozumiem, strecz nie jest drogi.... gdziekolwiek narazie nie pojechałem serwisant brudnymi łapami chytał za rower:/

#16 bikergonia

bikergonia
  • Użytkownik
  • 420 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 May 2013 - 12:00

W serwisach samochodowych (tych ASO i pozostałych dbających o dobrą opinię) to jest normą. A serwisy rowerowe? Jeżeli pobrudzili siodło i owijkę to trzeba było zwrócić im uwagę i negocjować zniżkę.

#17 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 posts
  • SkądWarszawa / Wola

Posted 08 May 2013 - 13:42

Oczywiście, że zwróciłem uwagę.
Chciałem się jedynie podzielić moim spostrzeżeniem o serwisach rowerowych w których do tej pory byłem. Ktoś ma inne doświadczenia?

#18 bikergonia

bikergonia
  • Użytkownik
  • 420 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 May 2013 - 17:58

Tak - są serwisy które nie brudzą powierzonych rowerów

#19 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2,523 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 13 May 2013 - 06:19

Tak - są serwisy które nie brudzą powierzonych rowerów

Jakiś przykład bo też się jeszcze nie spotkałam?? :-|

U mnie ;-) Ale to trochę nie ten rejon :-D

#20 majsst

majsst
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 14 May 2013 - 23:28

W Airbike nie brudzą, a nawet czyszczą :)

Reply to this topic