Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Posted 28 October 2017 - 18:44
Dzisiaj zaktualizowało mi oprogramowanie e1000:
Changes made from version 14.30 to 14.40:
Improved UI responsiveness.
Fixed an issue preventing Connect IQ apps writing data to object stores.
Updated the Indoor Trainer feature to reset resistance to 10% after finishing a power or resistance workout target step as long as it is not followed by another power or resistance target.
Z czego pewno najważniejsza dla posiadaczy trenażerów FE-C jest ta ostatnia poprawka (ustawia opór na 10% po zakończonym treningu), aczkolwiek w dalszym ciągu nie dodali istniejącej w e520 możliwości wyłączenia alarmu podczas treningu. Co prawda można ułożyć trening uwzględniając np. moc średnią (no tego w connect zrobić się nie da - lipa) z odchyłkami w granicach 5% i pikanie będzie po przekroczeniu tego progu, ale dobrze byłoby mieć również możliwość wyłączenia alarmu...
Ale ja nie o tym chciałem... Po aktualizacji wyjazd na przełaj. E1000 "zamroził" się 2 razy, znaczy przyciskanie przycisków pikało, ale na ekranie bez zmian. Za pierwszym razem udało się jakoś odblokować, drugi raz reset (przycisk wł/wył dłużej) po uruchomieniu kontynuacja jazdy - mokro, deszcz lał, może zmoczony ekran przez to się zamroził? Jak sprawdzałem, to rejestracja danych była bez przerwy, również w miejscach "zamrożenia" ekranu. Czyli tylko problem z wyświetlaniem. Następne treningi raczej trenażerowe, więc przetestuję pod dachem, czy tego typu problemy występują, ale jeśli komuś takie coś się pokaże, to dajcie znać.
Z innej beczki: Garmin opens up Cycling Dynamics to other companies
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 30 October 2017 - 20:54
Posted 30 October 2017 - 21:19
Dokładnie - po connect to sobie możesz szukać, a i tak nie znajdziesz. To od strony Stravy robisz synchronizację. Kliknij: https://www.strava.c...ettings/profile i wybierz serwis do synchronizacji (Social Connections)
Posted 31 October 2017 - 07:05
Pytanie czy połaczyleś Strave z Connectem przed czy po aktywności?
Jak dobrze pamiętam synchronizacja obejmuje tylko nowe aktywności, czyli te po podpieciu Connecta do Stravy. Archiwalne można zaimportować do Stravy samodzielnie (pliki fit , gpx - można wyeksportować w Garmin Connect, w pamięci licznika też powinien być jeden z tych formatów).
Posted 31 October 2017 - 07:44
Dokładnie, archwalnych nie synchronizuje, tylko przyszłe. Podobnie inne serwisy np. swim.com itd.
Żeby trening się synchronizował musi być publiczny. Prywatny i tylko dla znajomych się nie synchronizuje.
Nieprawda, synchronizowane są wszystkie.
Posted 31 October 2017 - 11:06
Kończąc wątek synchronizacji ze stravą, prywatne jak najbardziej synchronizuje. Jako alternatywa zawsze można wrzucić ręcznie .fit do stravy i też będzie ok. A BT szkoda, jak widze nie jest to problem tylko garmina, do niedwana miałem Sigmę rox 11 i tam też połączenie z telefonem raz było raz nie było. Dziękuję za prady!
Posted 31 October 2017 - 13:02
A BT szkoda, jak widze nie jest to problem tylko garmina, do niedwana miałem Sigmę rox 11 i tam też połączenie z telefonem raz było raz nie było.
Musi być jakiś problem po stronie telefonu. Drugi rok jeżdżę z E520 (sporo, bo w okresie wiosna-lato praktycznie codziennie) i ani razu nie miałem przygód z połączeniem.
Posted 31 October 2017 - 16:28
Musi być jakiś problem po stronie telefonu. Drugi rok jeżdżę z E520 (sporo, bo w okresie wiosna-lato praktycznie codziennie) i ani razu nie miałem przygód z połączeniem.
Podkradnę telefon żonce jak bedzie spać i tam zainstaluje GC i zobaczymy :-) Dzięki!
- hank likes this
Posted 02 November 2017 - 13:00
Wiggle z "okazji czarnego piątku" zmniejsza cenę Edge 1000 do 270,22 funta (przesyłka free).