Promocja jest w niemieckim Amazonie. 149 ojro. Taniej nigdy nie było i raczej już nie będzie https://www.amazon.d...75013923&sr=8-3
Posted 29 November 2019 - 08:54
Promocja jest w niemieckim Amazonie. 149 ojro. Taniej nigdy nie było i raczej już nie będzie https://www.amazon.d...75013923&sr=8-3
Posted 29 November 2019 - 09:59
735XT (instrukcja): Uniwersalność, pełna obsługa profili sportowych. Obsługa chyba wszystkiego łącznie z pomiarem mocy, Pełne wsparcie (ciągle w ofercie).
Vivoactive 3 (instrukcja) ograniczona obsługa aktywności sportowych (rower: brak obsługi miernika mocy, pływanie tylko w basenie i bez pomiaru tętna, bieganie - brak dynamiki biegu), wyznaczania parametrów przydatnych w sporcie np. LT itd., wypadł z oferty = wsparcia rozwoju oprogramowania: tylko ewentualnie poprawki krytyczne.
Wciśnij sobie odnośniki na nazwach i porównaj specyfikacje obu, zwłaszcza w zakresach aktywności, do których chciałbyś dane urządzenie używać.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 29 November 2019 - 10:16
Wystarczy mi to co mi wypisałeś w poście, żeby wybrać 735XT tym bardziej, że różnica w cenie nie jest kosmiczna, Vivoactive 3 odrzucam.
Tak się trochę napaliłem na ten zegarek, tym bardziej, że spoko promocje na BF są - a do Fenixa 5 warto dopłacić w porównaniu z 735XT? Czy styknie Forerunner? Dodam, że np. nawigacja mnie w zegarku w ogóle nie interesuje.
Bielsko-Biała Cycling
Posted 29 November 2019 - 10:34
Wszystko zależy do czego ma być używany. 735xt to minimalnie zubożona wersja F3 (głównie przez brak czujnika barometrycznego) Niektórym przeszkadza plastykowa obudowa 735xt i wolą bardziej "elegancką" metalową kopertę Fenixów. Ja chętnie odchudziłbym mojego F3 z balastu, no ale to może w przyszłym roku z wymianą na FR945.
Posted 29 November 2019 - 10:40
Wystarczy mi to co mi wypisałeś w poście, żeby wybrać 735XT tym bardziej, że różnica w cenie nie jest kosmiczna, Vivoactive 3 odrzucam.
Tak się trochę napaliłem na ten zegarek, tym bardziej, że spoko promocje na BF są - a do Fenixa 5 warto dopłacić w porównaniu z 735XT? Czy styknie Forerunner? Dodam, że np. nawigacja mnie w zegarku w ogóle nie interesuje.
Road - Pinarello Dogma 60.1 2009
Tri - S-Works Shiv 2017
Posted 29 November 2019 - 10:55
735 mimo, że jest w ofercie raczej nie doczeka się już żadnego kolejnego update.To jest już prawie 4 letni zegarek z connect IQ 2.cośtam . Obstawiam że VA3 będzie miał dłużej wsparcie. Mam w domu oba, ja korzystam z 735 żona z va3.Jeżeli ma być do użytku typowo sportowego to wybrałbym 735, do noszenia na codzień va3.
Posted 29 November 2019 - 10:58
Poczytałem o różnicach 735XT vs 935 i chyba jednak wezmę 735XT. Cena w sumie dwa razy mniejsza, a to co dodatkowo oferuje 935 nie wiem czy wykorzystam w ogóle i będzie mi potrzebne. Na dobrą sprawę potrzebuje zegarek głównie to policzenia kroków, kcal spalonych w ciągu dnia, pomiaru czasu, długości i tempa na 100m podczas pływania czy rejestru treningu na siłowni, zsynchronizowania tego potem z Garmin Connect/Stravą i chyba tyle. Z ciekawości sprawdzić te fazy snu i może wykorzystać do obsługi muzyki.
Chyba 735XT starczy do powyższych.
Bielsko-Biała Cycling
Posted 29 November 2019 - 10:58
Dlatego warto wybierać świadomie pod swoje potrzeby
Co do muzyki - 735xt nie wiem czy ma możliwość obsługi muzyki puszczanej ze smartfona. Wewnętrznego otwarzacza nie ma. Trening na siłowni rejestrowany dodatkową apką IQ (brak fabrycznej).
Przy okazji: Amazon UK: Radar Varia za £99.99. Po uwzględnieniu polskiego vatu i wysyłki:
Posted 29 November 2019 - 11:13
Trening na siłowni to pic na wodę trochę. Zlicza w miarę dobrze typowe ćwiczenia na rękach - wyciskanie leżąc, wyciskanie żołnierskie, ale już przysiady ze sztangą czy martwy ciąg tak se.
Muzykę obsługują najnowsze wynalazki, jak 945, a do pływania 735 jak najbardziej - zarówno na basenie jak i na otwartym - bardzo ładnie zlicza długości i mierzy tempo. U nas w klubie tri całkiem sporo zawodników ma ten zegar i nikt nie narzeka.
Tri - S-Works Shiv 2017
Posted 29 November 2019 - 11:18
Mam dziwny problem z connectem - gubi dziadyga konfigurację. Odpalam apkę, a tam ekran do łączenia z urządzeniem, żeby było śmieszniej, to nie rozpoznaje zegarka, mimo, że połączenie z BT jest. Czasami wyświetla się też formularz konfiguracji profilu zawodnika. Jedyną opcją jest odinstalowanie i ponowna instalacja aplikacji. Zdarzyło się to już 3-4 razy w ciągu dwóch tygodni... Ktoś miał podobne problemy? Podejrzewam, że ma to jakiś związek z ios13, bo problemy się pojawiły na tej wersji oprogramowania telefonu...
Tri - S-Works Shiv 2017
Posted 29 November 2019 - 11:43
Tak jakby był problem z uprawnieniami apki do zapisu danych czy ogólnie dostępu do pamięci. Sprawdź jakie uprawnienia ma aplikacja włączone, ewentualnie przy uprawnieniach dot. w/w wyłącz i włącz je ponownie.
Posted 29 November 2019 - 11:53
Obsługa muzyki w sensie słuchanie Spotify bezpośrednio z zegarka to w edycjach Music, ale jeśli chodzi o sterowanie odtwarzaczem (apką spotify także) na telefonie z tarczy zegarka to jak najbardziej. W moim VA 3 działa, więc w 735 pewnie też.
Posted 29 November 2019 - 12:49
Tak jakby był problem z uprawnieniami apki do zapisu danych czy ogólnie dostępu do pamięci. Sprawdź jakie uprawnienia ma aplikacja włączone, ewentualnie przy uprawnieniach dot. w/w wyłącz i włącz je ponownie.
To nie Android, w iOS jesteś w stanie tylko sterować uprawnieniami do użycia GPS, aparatu, ewentualnie danych zdrowotnych, żadna aplikacja nie systemowa nie ma bezpośredniego dostępu do zasobów sprzętowych, dlatego iOS jest stabilny i bezpieczny...
Tri - S-Works Shiv 2017
Posted 29 November 2019 - 13:47
Nie wiem, w ogryzki się nie wgryzam. Ale biorąc apkę mBanku widzę, że tych uprawnień w iOS otrzymuje całkiem sporo (szczegóły w linku), ale nie tłumaczy to utraty dostępu do plików konfiguracyjnych.
Sprawdź na forum apki pod ios garmina: https://forums.garmi...nect-mobile-ios
Posted 29 November 2019 - 14:10
To nie Android, w iOS jesteś w stanie tylko sterować uprawnieniami do użycia GPS, aparatu, ewentualnie danych zdrowotnych, żadna aplikacja nie systemowa nie ma bezpośredniego dostępu do zasobów sprzętowych, dlatego iOS jest stabilny i bezpieczny...
Posted 29 November 2019 - 14:20
Tak to potraktowałem, to że aplikacja dostaje sporo uprawnień od systemu, a tylko użytkownik nie ma możliwości ręcznego odebrania części (lub wszystkich) z nich wcale nie czyni danego systemu bezpieczniejszym, a wręcz przeciwnie. Gdyby nie względnie dobre sito aplikacji umieszczanych w App Store Apple, to mogłoby być jeszcze mniej bezpiecznie niż w starych androidach.
Posted 29 November 2019 - 15:38
Kurczę kusi ten radar...Dlatego warto wybierać świadomie pod swoje potrzeby
Co do muzyki - 735xt nie wiem czy ma możliwość obsługi muzyki puszczanej ze smartfona. Wewnętrznego otwarzacza nie ma. Trening na siłowni rejestrowany dodatkową apką IQ (brak fabrycznej).
Przy okazji: Amazon UK: Radar Varia za £99.99. Po uwzględnieniu polskiego vatu i wysyłki:
Items: GBP 102.48, Postage & Packing: GBP 3.79
Order Total: GBP 106.27