Tyle, że jest to model 520
Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Posted 30 December 2019 - 21:33
Nie wiem czy są inne lub wyjątkowe dlatego też pytam.Hmm. A są jakieś inne, wyjątkowe?
Ps. Do radaru nowe firmware jest.
Po prostu ciężko jest zaakceptować fakt, że ten sam produkt w Niemczech jest znacznie tańszy, tym bardziej że tam Edge 530 można kupić za około 15% najniższej krajowej a w Polsce za około 60%
Posted 30 December 2019 - 22:34
Nie ma - nawet mapa EU jest ta sama. Sprzedawane poza EU faktycznie się różnią np. dostępną mapą, czy z rynku azjatyckiego ograniczeniami językowymi (Ang/Chiński) - choć to drugie nie zawsze.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 30 December 2019 - 22:46
Taki urok, kraju raju. Był czas przywyknąć.Nie wiem czy są inne lub wyjątkowe dlatego też pytam.
Po prostu ciężko jest zaakceptować fakt, że ten sam produkt w Niemczech jest znacznie tańszy, tym bardziej że tam Edge 530 można kupić za około 15% najniższej krajowej a w Polsce za około 60%
Posted 31 December 2019 - 00:59
Tyle, że jest to model 520
Łomatko, faktycznie! Przepraszam.
Ja niedawno kupiłem w tym sklepie E830 Bundle za 1824, co było nawet więcej, niż 15% taniej niż w PL. A na Wiggle 520 Plus Bundle był poniżej 1000 zł - taniej, niż w Polsce za "golasa". W PL Garminy są wyjątkowo drogie.
Trochę żałuję, że nie kupiłem radaru rtl510, gdy był w promocji za 100 GBP.
Posted 31 December 2019 - 11:42
Zawsze możesz poszperać na alli. Póki co RTL510 w sensownej cenie chyba nie ma, ale RTL500 i owszem.
I tak: np. https://pl.aliexpres...rchweb201603_55 - co prawda bez akcesoriów czyli uchwytu montażowego, ale za to w 2 opcjach: używane za 231 zł i nowe za 347 zł.
Lepiej, ten sam model, ale w komplecie z kompletem uchwytów: https://pl.aliexpres...rchweb201603_55 za 388 złociszy.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 31 December 2019 - 15:34
Zawsze możesz poszperać na alli. Póki co RTL510 w sensownej cenie chyba nie ma, ale RTL500 i owszem.
I tak: np. https://pl.aliexpres...rchweb201603_55 - co prawda bez akcesoriów czyli uchwytu montażowego, ale za to w 2 opcjach: używane za 231 zł i nowe za 347 zł.
Lepiej, ten sam model, ale w komplecie z kompletem uchwytów: https://pl.aliexpres...rchweb201603_55 za 388 złociszy.
A sprawdzałeś, te oferty? Jak pół roku temu chciałem nabyć, to tylko w cyberprzestrzeni były.
511 jest sporo tańsza, więc jak nie ma parcia na błyskoteke, to można ją rozważyć.
Posted 05 January 2020 - 23:29
Próbuję ogarnąć test FTP (moje statystyki->FTP->test FTP), ale nie wiem, czy wszystko robię OK.
Niedawno kupiłem sobie Edge'a 830 wraz zestawem czujników oraz miernik mocy i zacząłem "rozgryzać" urządzenie, treningi itd. Na pierwszy ogień zaciągnąłem sobie jakiś gotowy plan treningowy (wg. stref mocy). Ze względu na zbyt wyśrubowane obciążenie zwykle nie byłem w stanie ukończyć niektórych etapów treningu. Po każdej takiej jeździe Garmin obniżał mi szacunek FTP o kilka W, co oczywiście brałem za dobrą monetę, choć nadal szacunkowe FTP jest dla mnie za wysokie.
Pomyślałem sobie, że może dałoby się przyspieszyć proces dochodzenie do sensownego szacunku poprzez zrobienie testu FTP. No i szczerze mówiąc nie jestem pewien, czy ostatecznie udało mi się przeprowadzić ten test, czy nie (chyba jednak nie). Chodzi o to, że w okolicach początku ostatniego (a może przedostatniego interwału) nagle ekran treningowy (tam, gdzie mamy zaznaczoną na zielono strefę mocy, w której należy się utrzymać) bez żadnego komunikatu się sam wyłączył (przełączył na "zwykły" ekran z danymi z jazdy - bieżąca prędkość, rytm, moc itd.). Za pierwszym razem pomyślałem, że może jechałem za słabo i Garmin "uznał", że kontynuowanie testu nie ma sensu. Dlatego w kolejnym podejściu mocno koncertowałem się na tym, żeby utrzymać moc w zielonym polu. Pomimo tego sytuacja się powtórzyła. Już chyba z 4 razy podchodziłem do tego testu z podobnym skutkiem: w momencie przejścia do wyższego etapu (być może kilkanaście - kilkadziesiąt sekund po takim przejściu - jeszcze tego nie rozgryzłem) nagle ekran treningowy się wyłącza. Po skończeniu i zapisaniu jazdy Garmin oczywiście podpowiada/aktualizuje poziom FTP, ale czy wcześniej nie powinno być jakiegoś komunikatu, że test się zakończył/został przerwany/nie powiódł się? Bo w takiej sytuacji to nie wiem, czy zmiany szacunku FTP po jedzie są w wyniku przeprowadzonego testu, czy po prostu są konsekwencją "zwykłej" jazdy (treningu). Może powinienem na coś szczególnie zwrócić uwagę robiąc ten test?
EDIT: Pewnie nie ma to znaczenia, ale obecnie "jeżdżę" na trenażerze (najprostszy, z magnetycznym hamulcem i manetką do zmiany siły hamowania).
Posted 06 January 2020 - 09:04
Próbuję ogarnąć test FTP (moje statystyki->FTP->test FTP), ale nie wiem, czy wszystko robię OK.
Niedawno kupiłem sobie Edge'a 830 wraz zestawem czujników oraz miernik mocy i zacząłem "rozgryzać" urządzenie, treningi itd. Na pierwszy ogień zaciągnąłem sobie jakiś gotowy plan treningowy (wg. stref mocy). Ze względu na zbyt wyśrubowane obciążenie zwykle nie byłem w stanie ukończyć niektórych etapów treningu. Po każdej takiej jeździe Garmin obniżał mi szacunek FTP o kilka W, co oczywiście brałem za dobrą monetę, choć nadal szacunkowe FTP jest dla mnie za wysokie.
Pomyślałem sobie, że może dałoby się przyspieszyć proces dochodzenie do sensownego szacunku poprzez zrobienie testu FTP. No i szczerze mówiąc nie jestem pewien, czy ostatecznie udało mi się przeprowadzić ten test, czy nie (chyba jednak nie). Chodzi o to, że w okolicach początku ostatniego (a może przedostatniego interwału) nagle ekran treningowy (tam, gdzie mamy zaznaczoną na zielono strefę mocy, w której należy się utrzymać) bez żadnego komunikatu się sam wyłączył (przełączył na "zwykły" ekran z danymi z jazdy - bieżąca prędkość, rytm, moc itd.). Za pierwszym razem pomyślałem, że może jechałem za słabo i Garmin "uznał", że kontynuowanie testu nie ma sensu. Dlatego w kolejnym podejściu mocno koncertowałem się na tym, żeby utrzymać moc w zielonym polu. Pomimo tego sytuacja się powtórzyła. Już chyba z 4 razy podchodziłem do tego testu z podobnym skutkiem: w momencie przejścia do wyższego etapu (być może kilkanaście -
EDIT: Pewnie nie ma to znaczenia, ale obecnie "jeżdżę" na trenażerze (najprostszy, z magnetycznym hamulcem i manetką do zmiany siły hamowania).
Posted 06 January 2020 - 20:53
Właśnie otrzymałem odpowiedź od Garmin Polska i gwarancja dwuletnia w polskim oddziale dotyczy wszystkich urządzeń zakupionych w EuropieZakupiony poza Polską ma 1 rok gwarancji, a zakupiony w Polsce 2 lata.
Sytuacja dotyczy składania reklamacji w polskim oddziale Garmina.
Posted 06 January 2020 - 21:55
Właśnie otrzymałem odpowiedź od Garmin Polska i gwarancja dwuletnia w polskim oddziale dotyczy wszystkich urządzeń zakupionych w Europie
No to nie pokrywa się to z tym, co mi napisali. W sumie w tym momencie już mnie to nie dotyczy, bo i tak wymienili mi urządzenie na nowe.
Posted 06 January 2020 - 22:05
Ciekawe, w zeszłym roku reklamowałem swojego Edge 820 w Garmin Polska, którego zakupiłem w Holandii mieszkając wówczas jeszcze w Belgii i nie było problem, a od zakupu urządzenia minęło wtedy ponad 18 miesięcy.
Może Garmin zmienił ostanio swoja politykę dotyczącą gwarancji?
Posted 07 January 2020 - 08:20
Na tą chwilę około 300 zł różnicy między ceną w Azymucie, a bike24Ale kupując np. w Azymucie, będziesz miał 3 lata gwarancji - rok dodatkowej gwarancji to dużo. Oczywiście wszystko zależy od różnicy w cenie zakupu.
Wysłane z X-ej generacji Note'sa ... z plusem
Posted 10 January 2020 - 16:03
Posted 10 January 2020 - 19:47
Ale przy wędrówce w górach raczej to nie jest niezbędne?(na rowerze używam 1030)
I czy ktoś jest w stanie napisać coś o apce garmin explore, niestety mało informacji w necie.
Posted 11 January 2020 - 13:57
Mi właśnie padł Vivoactive HR Nie działa dotyk, nie jest wykrywany przez komputer i potrafi sam się restartować ... Pierwsza poważna skaza w mojej dotychczasowej i długoletniej historii z tą firmą.
Jednak dam Garminowi jeszcze jedną szansę i zdecyduję się Vivoactive 3 - a bez zegarka jak bez ręki