Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Posted 04 April 2020 - 09:43
Nie rozumiem do czego Ci prędkość stojąc. Bez tego wystarczy odłączyć (dezaktywacja) od Edge trenażer, moc i kadencja z pomiaru mocy z korby.
Wysłane z mojego P9_Energy_Lite przy użyciu Tapatalka
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 04 April 2020 - 20:13
Braku prędkości nie przeskoczysz
- Bzyk likes this
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Posted 04 April 2020 - 20:17
Nie do końca.
Dane "wirtualnego czujnika prędkości" są transmitowane wraz z mocą.
- Bzyk likes this
Posted 06 April 2020 - 19:21
Pany idzie jakoś wyłączyć komunikaty nawigacyjne ? Na kursach zassanych ze Strava Routes drze ryja na praktycznie na każdym, najmniejszym zakręcie. Wyświetla okienko z tekstem na pół ekranu lub przełącza na mapę w zależności co się ustawi. Jedzie człowiek podjazd, profil z Climb Pro na ekranie a tu co chwile okienko z tekstem albo przełącza na mapę. Szału idzie z tym dostać.
Ktoś coś ?
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Posted 06 April 2020 - 19:52
To nie to. W profile>Navigation mam wszystko na off. Ale natknąłem się że to może być jeszcze Navigation -> Map -> Guide Text -> Never Display. Sprawdzę przy okazji jeśli nikt nie potwierdzi że to to
marvelo
Posted 07 April 2020 - 13:25
Czy spotkał się ktoś z takim komunikatem "utrata sygnału gps" (garmin 520)? Miałem tak co chwila przez ok 4 km, ślad na stravie to zygzak z linii prostych. Osoba, z którą jechałem, ma normalny ślad. Garmin się kończy, czy służby postanowiły zakłócić mi sygnał gps?
Posted 07 April 2020 - 19:32
Zdażało się. Podobnie jak "zjechałeś z kursu" żeby za chwilę "znaleziono kurs". Garmin przymulił, niekorzystne ułożenie satelit, zewnętrzne zakłócenia. Przyczyn mogą być tysiące.
marvelo
Posted 07 April 2020 - 21:30
Dzisiejszy trening przed chwila skonczony zostal zapisany tydzien temu ...
W urzadzeniu wchodze w historie w dzisiejszym dniu mam takie cos jak na obrazku- cyrk treningi z zeszlego tygodnia i nie tylko.... Na TP wyeksportowal sie poprawnie ale zapisal z data 31 marca... No WTF
A treningu wrzuconego na TP za cholere nie chcial zsynchronizowac 5 razy choc na fenixa wszystko ladnie wpadalo.
O co chodzi?
W zeszlym tygodniu dzialal ja trzeba nic nie tykalem w ustawieniach :/
Attached Files
Posted 08 April 2020 - 06:31
Malo tego poniewaz wszystkie treningi z zeszlego tygodnia i nie tylko urzadzenie postanowilo wrzucic na wtorek - to np obciazenie treningowe rowniez wczoraj po treningu sie zdziwilem bo wyszlo kosmiczne.
Trening z TP ppdejrzewam ze przypisany zostal na zeszly wtorek dlatego ze najpierw skopiowalem cwiczenie sprzed tygodnia na "dzis" i dopiero dodalem powtorzenie przez to pewnie tez w garminie nie chcial go zsynchronizowac na dzis bo widzial go jakims cudem zaplanowanego na tydzien wczesniej - innego wytlumaczenia nie widze ( dziwne ze w fenixie takich bugow nie ma i sie synchronizowal) Niedorobione to jest. Odpowiedz suportu standartowa - prosze wszystko zrestartowac.
Posted 08 April 2020 - 20:06
Szybkie pytanko - jak ustawiacie wznawianie auto-pauzy (od jakiej prędkości ?), aby średnia w mieście nie była turbo zaniżona?
0. Nie przedłużam sobie penisa przed kolegami ze stravy średnią prędkością .
- Prozor likes this
marvelo
Posted 08 April 2020 - 20:10
Ustaw sobie auto-pauze na 10km/h. A co. Będziesz najszybszy na wiosce
marvelo
Posted 08 April 2020 - 20:34
Normalnie - ustawić pauzę po zatrzymaniu i wystarczy, bez kombinacji z granicznymi prędkościami.
Posted 09 April 2020 - 06:41
Juz 2 razy usuwalem i dodawalem urzadzenie do telefonu parowalem od nowa przez apke.
Dodaje treningi do Training Peaksa
W kalendarzu GC trening jest ok do garmina 530 sie nie wysyla ale do fenixa juz wysyla jak trzeba.
Polaczenie BT niby dziala bo smsy sie jakos wyswietlaja
(TP wersja free )
Pozdr