Jump to content

Photo

Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria

11806 replies to this topic

#10401 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 26 June 2021 - 16:22

Czekam na nowe 1040 ale chyba nie będzie go w tym roku [...]

Być może będzie, może lipiec/sierpień? Ewentualnie 3 kwartał. Albo na wiosnę następnego roku 😁 

Będzie wiadomo tak mniej więcej na dwa tygodnie do miesiąca przed wprowadzeniem, mniej więcej tyle czasu dzieli od ukazania się certyfikatu FCC, od pierwszych recenzji/zapowiedzi. No chyba, że będzie bazować na podzespołach, które już mają z sobą certyfikację... Wtedy będzie z zaskoczenia ;)

Na razie nowa wersja Venu SQ/SQ Music. Czyli kwadratowa (SQuare) wersja Venu 2. Co ciekawe, o ile Venu 2 dostało "2", to SQ wychodzi jako SQ i... tyle. Przynajmniej tak to wynika z FCC ID: IPH-C3958IPH-B3958 z 24.06.2021. 

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#10402 cowall

cowall
  • Użytkownik
  • 156 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 June 2021 - 12:39

po Waszych pozytywnych wrażeniach, kupiłem sobie pilota do Edge. Klikam nim na razie na "sucho" w domu, i pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Taka mała rzecz, a bardzo mi jej brakowało.

@prozor możesz mi wskazać gdzie w connect wersja www masz te szczegółowe informacje na temat snu? na fenixie w widzecie to mam, a na stronie www nadal brak, albo nie mogę ich znaleźć 

#10403 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 29 June 2021 - 13:42

Na sucho to mało, w czasie jazdy to dopiero człowiek jak się przyzwyczai, to będzie się zastanawiać jak bez tego można funkcjonować. Żeby jeszcze obsługiwało dwuklik...

Rozszerzone dane snu dostępne są w Connect mobilnym: Statystyki zdrowia -> Wynik snu.

52ee7957f0bb22bc8653cbeadb6a0c5f.jpg

Albo w webowym: Statystyki zdrowia -> sen (zakładka: wynik snu).

2187258afee8b1069aeb6a65d48c8700.jpg

Szczegółowe informacje dot. snu dostępne są pod warunkiem posiadania oprogramowania w wersji minimum 17.72 (beta), aktualnie dostępna jest beta 17.73: https://www8.garmin....ls.jsp?id=15167

• Updated Battery Saver to automatically disable when device charged to at least 80%.
  • Fixed text truncation issues when calibrating altimeter or barometer for some languages.
  • Fixed crash when viewing Connect IQ apps in the widget list.

To pierwsze mnie zastanawia - znaczy tryb oszczędzania baterii wchodzi automatycznie (lub za potwierdzeniem więcej ) przy zejściu poniżej ileś tam %, a po podłączeniu do ładowania, gdy poziom naładowania przekroczy 80% automatycznie się wyłączy. Gdyby jeszcze można byłoby wyłączyć ładowanie przy tych 80%, akumulator byłby wdzięczny...

#10404 cowall

cowall
  • Użytkownik
  • 156 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 June 2021 - 14:23

dzięki! 

Przyczyną braku u mnie jest, brak wymaganej wersji oprogramowania. Korzystam tylko z pełnego oficjalnego (nie testuje bet)  :)

Na sucho to mało, w czasie jazdy to dopiero człowiek jak się przyzwyczai, to będzie się zastanawiać jak bez tego można funkcjonować. Żeby jeszcze obsługiwało dwuklik...

Rozszerzone dane snu dostępne są w Connect mobilnym: Statystyki zdrowia -> Wynik snu.

52ee7957f0bb22bc8653cbeadb6a0c5f.jpg

Albo w webowym: Statystyki zdrowia -> sen (zakładka: wynik snu).

2187258afee8b1069aeb6a65d48c8700.jpg

Szczegółowe informacje dot. snu dostępne są pod warunkiem posiadania oprogramowania w wersji minimum 17.72 (beta), aktualnie dostępna jest beta 17.73: https://www8.garmin....ls.jsp?id=15167

• Updated Battery Saver to automatically disable when device charged to at least 80%.
  • Fixed text truncation issues when calibrating altimeter or barometer for some languages.
  • Fixed crash when viewing Connect IQ apps in the widget list.

To pierwsze mnie zastanawia - znaczy tryb oszczędzania baterii wchodzi automatycznie (lub za potwierdzeniem więcej ) przy zejściu poniżej ileś tam %, a po podłączeniu do ładowania, gdy poziom naładowania przekroczy 80% automatycznie się wyłączy. Gdyby jeszcze można byłoby wyłączyć ładowanie przy tych 80%, akumulator byłby wdzięczny...

#10405 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,879 posts

Posted 29 June 2021 - 14:34

Prozor ma w zwyczaju testowanie nowych funkcji jeszcze przed ich premierą "dla wszystkich" ;). Na pewno będzie w oficjalnym wydaniu do kilku tygodni :) .

#10406 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 30 June 2021 - 19:51

Dokładnie tak, właśnie pojawiła się kolejna beta dla Edge x30:

Changes made from version 8.10 to 8.13:
  • Fix Issues with Trailforks Map Unlocking
  • Fix Crashes drawing Third Party Maps
  • Fix Issue with Fazua BLE Scanning

Dla E1030 12.13 to co wyżej bez odblokowania map TF. Dla E1030+ tylko to ostatnie, czyli usunięcie problemów skanowania BLE z układów silnika Fazua.

Ciekaw jestem, czy definitywnie udało im się usunąć problemy rekalkulacji występujących z niektórymi mapami użytkowników (głównie niestandardowe OSM cycle itp.).

Sprawdziłem i albo OSM VeloMap Finlandii ma błąd z którym nie mogą sobie poradzić, albo licho wie co, bo testowa 140 km wyznaczona na RWGPS dalej wywala się na 39% kalkulacji... Ta sama trasa ralkulowana w Connect działa normalnie, stąd sądzę, że raczej to będzie problem nie tyle mapy, co serwisu wyznaczającego (tu RWGPS), problem w tym, że na starszym oprogramowaniu 1030 działało to dobrze. Już nie pamiętam, czy w/w trasa na standardowej mapie garminowskiej została poprawnie przeliczona, muszę sprawdzić...
Na OSM VeloMap Polski sprawdzałem nawet długie trasy i problemu nie ma...

#10407 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 01 July 2021 - 22:13

Przypomniała mi się pewna ciekawostka... Dostęp do menu:

• diagnostycznego (raporty błędów, statystyka pamięci, rejestracja/odtorzenie logów, rejestracja transmisji ANT+, wymuszenie wyłączenia)
  • pokazanie satelitów
  • symulacja GPS (włączenie, a następnie możliwość wskazania współrzędnymi lub po prostu na mapie gdzie się znajdujemy, lub chcemy znaleść)
  • tryb demonstracyjny (odradzam próby, u mnie nie działa - wyłącza zawartość ekranu (ekran biały) i trzeba resetować przez dłuższe przytrzymanie zasilania)

Diagnostykę używa się głównie do raportów błędów w kontakcie z serwisem garmina, pokazanie satelitów jest przydatne bo widać pokrycie nieba i siłę sygnałów poszczególnych satelitów.

Najciekawsze jest chyba włączenie symulacji GPS. Dlaczego? Bo można wczytać sobie dowolny kurs, włączyć symulację GPS i ustawić punkt startowy w pobliżu początku kursu. Edge zapyta się, czy chcemy zasymulować przejazd tym kursem - można przeglądnąć jak będzie wyglądać przejazd, łącznie z ClimbPro i segmentami na trasie. W teorii.. W praktyce jest z tym problem, bo działanie symulacji z kursem idealne nie jest - miota się, komunikaty o wyłączeniu GPS, pytania o użycie symulacji trasy itd... Problem w tym, że przy symulacji potrafi na chwilę wrzucić pozycję odległą o kilkaset km, czy kilka tysięcy (np. skok na równik), a następnie powrócić do poprzedniej. Dziwne...

Działa za to w miarę dobrze, jeśli użyje się trybu nawigacji wyliczanej z samego urządzenia, w tym przypadku ClimbPro działa dobrze, ale z segmentów nici. Odległości i prędkości raczej kosmiczne, ale sama symulacja przejazdu jest w miarę ok. 

Jak to włączyć? W profilu dotknąć ekranu, jak pokażą się strzałki przełączenia ekranów ◀ 🏠 ▶ przycisnąć i przytrzymać prawą strzałkę przez kilka sekund, aż pokaże się menu diagnostyczne.

Miłej zabawy ;) 

• artho and Hargin like this

#10408 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 02 July 2021 - 16:31

Dokładnie tak, właśnie pojawiła się kolejna beta dla Edge x30:

Changes made from version 8.10 to 8.13:
  • Fix Issues with Trailforks Map Unlocking
  • Fix Crashes drawing Third Party Maps
  • Fix Issue with Fazua BLE Scanning

Dla E1030 12.13 to co wyżej bez odblokowania map TF. Dla E1030+ tylko to ostatnie, czyli usunięcie problemów skanowania BLE z układów silnika Fazua.

No i jednak kolejna poprawka dla E1030: 

Changes made from version 12.00 to 12.14:
  • Fix issue with Fazua BLE scanning
  • Fix crashes drawing third party maps
  • Fix issue unlocking maps from SD card
Dwa pierwsze punkty jak  12.13 (już niedostępna), dodano poprawkę odblokowania map na karcie SD (głównie mapy sprzedawane przez Garmina).

#10409 Ulepekin

Ulepekin
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • SkądMeseritz

Posted 03 July 2021 - 16:15

Panowie kupiłem 830, jeszcze w drodze jest, jak zgrać wszystkie ustawienia, ekrany z 1030? Czy trzeba to robić od początku?

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

#10410 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 03 July 2021 - 16:27

Przy początkowej konfiguracji po połączeniu z kontem connect będzie możliwe pobranie ustawień użytkownika, profili i ekranów.
Alternatywnie zrób kopię i przenieś dane do e830.

Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka

#10411 Ulepekin

Ulepekin
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • SkądMeseritz

Posted 04 July 2021 - 17:45

Przy początkowej konfiguracji po połączeniu z kontem connect będzie możliwe pobranie ustawień użytkownika, profili i ekranów.
Alternatywnie zrób kopię i przenieś dane do e830.

A jak mam kilka urządzeń np.: Zegarek 6x pro, e1030, i ten mały licznik zapomniałem jak on jaki on ma numer to nie będzie konfliktu jakiegoś urządzeń przy pobieraniu ekranów bo np. w e 1030 mam podpięte czujniki, w zegarku nie mam,  w tym małym też mam coś czego nie mam podpiętego do e 1030 ?

#10412 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 04 July 2021 - 18:35

Konfiguracja użytkownika bazuje na tym samym typie urządzeń. Czyli Edge (520 i nowsze z aktualnym oprogramowaniem od czerwca zeszłego roku) -> Edge. Czy przeniesienie konfiguracji w zegarkach działa, to nie wiem. Może. 

Szczegóły jak to działa masz opisane i wyjaśnione w recenzji E1030+: https://www.dcrainma...pth-review.html

Czy przeniesienie IQ będzie działać tego nie wiem, być może trzeba będzie to doinstalowywać ręcznie. Ewentualnie można skopiować folder Apps i przenieść do nowego urządzenia, przyspieszy czas pobierania i konfiguracji pól IQ.

=======================================

Kolejna ciekawostka - tematy map.

Tematy map są zdefiniowane w postaci plików XML z rozszerzeniem *.kmtf i znajdują się w folderze Garmin\MAPTHEMES

Przykładowo domyślny temat mapy, czyli bez zmian w wyświetlaniu czegokolwiek zawiera definicje pól  MPM_POPULARITY_X_CLR, gdzie "X" ma wartość od 1 do 7 i są to stopnie popularności dróg: 2 i 3 taki sam kolor, 4,5 kolejny, 6 i 7 również. Tylko 1 nie dzieli koloru z inną kategorią popularności.  Czyli są 4 stopnie koloryzowania popularności dróg, pomimo tego, że może być ich aż 7. 

W innych plikach tematów map są dodatkowe definicje kolorystyczne praktycznie wszystkich obiektów map (dróg, budynków, jezior/rzek...). Jak komuś nie pasje domyślny temat, to może poprawić plik tematu zmieniając kolorystykę danego obiektu. 

Ok, ale nawet jeśli nie będziemy się bawić w zmiany kolorystyki tematów, to możemy pozostawić do wyboru w Edge tylko te tematy, które faktycznie używamy, resztę można przenieść do innego foldera lub nawet usunąć z Edge. I tak można np. pozostawić Classic, High Contrast (np. jeden z dwóch), MTB. I już będzie większy porządek w wyborze tematu mapy.  Usunąć można temat morski, Resort Ski (tu po włączeniu kolorowania popularności dróg, drogi znikają, bo kolorowanie jest na biało! Lekki idiotyzm...), czy temat "popularność", który jest jako tako czytelny chyba dopiero wtedy, gdy włączymy mapę popularności. 

Co jeszcze można z tym zrobić? Zmienić nazwę tematu, poprzez nazwę pliku, ale problem w tym, że Edge jeśli stwierdzi, że nie ma domyślnych tematów map, to odtwarza je z kopii. Czyli właściwie nie ma większego sensu zmieniać tematów: Classic, Mountain, HighContrast, bo i tak zostaną przywrócone. Właściwie może i dobrze, bo te trzy tematy mają większy sens, zwłaszcza temat klasyczny i wysoki kontrast. Temat MTB nie jest zły, ale kolor wyświetlanego kursu jest mało czytelny. W tym przypadku należałoby zmienić kolor wyświetlanego kursu na bardziej kontrastowy np. czarny, który będzie wyraźnie widoczny na mapie w tym temacie.

Jeszcze jedno - w folderze Calcs są przechowywane dane nawigacyjne przeliczonego kursu, które zostają wczytane wraz z kursem. Oczywiście o ile zostały choć raz przeliczone przez Edge. Dane kalkulacji można usunąć z ustawień danego kursu, lub po podłączeniu do komputera usuwając z folderu Calcs. Można również przenieść kalkulację wraz z kursem do innego Edge, choć jest to raczej teoretyczna możliwość, bo nie widzę większego sensu przenoszenia w ten sposób danych, no chyba, że kurs ma kilkaset km i wolimy uniknąć kilkuminutowego pierwszego przeliczenia danych. 

=====================

Kolejna beta dla Fenix 6 (wszystkie odmiany, łącznie z Enduro i MARQ):

Fenix 6X Pro/6X Pro Solar
Ver. 17.74 Beta - 07/02/2021
  • Improved Body Battery estimation when the device is powered off for a long period of time.
  • Fixed issue where Garmin Pay is not detected by payment terminal.
  • Other minor improvements and bug fixes.

Czyli właściwie warto zainstalować, jeśli ktoś zauważył problemy z płatnościami zbliżeniowymi. U mnie problemów nie było, ale i tak aktualizację zainstalowałem. Działa bezproblemowo.

#10413 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 04 July 2021 - 21:56

Kolejny temat (nie chcę podłączać pod poprzedni, bo byłby strasznie długi wpis): analiza snu używana obecnie przez Garmina w nowych urządzeniach naręcznych. Wpis powstał w wątku Wahoo, podczas rozstrząsania kwestii wprowadzonej "nowości", czyli budzika/alarmu o określonej godzinie w Rival. Wysunęliśmy wniosek, że chciałoby się mieć w swoim urządzeniu naręcznym (Fenix 6) budzenie po naładowaniu body battery, albo obudzenia w maksymalnie optymalnym czasie pobudki (nie w trakcie głębokiego snu). Marcin stwierdził, że:

Analiza snu jest robiona „w chmurze”, a nie na zegarku i to może być powodem że budziki działają tradycyjnie. Z drugiej strony deep sleep u mnie kończy się po max 2-3h od zaśnięcia, więc ryzyko że budzik mi go przerwie jest minimalne  :P

Na co odpowiedziałem:

No właśnie - absolutnie nie. Analiza snu jest robiona bezpośrednio w urządzeniu.

Krótkie fazy głębokiego snu mam nawet i po 7 godzinach od zaśnięcia.

Metoda FirstBeat analizy faz snu, warto się zapoznać jak to działa - oprócz ruchu bierze pod uwagę :

26880c6ceeb780b8dae70bf37fa8f6c7.jpg

Prosta analiza, dostępna nawet w urządzeniach bez czujnika tętna, była nawet w starym Fenix 3, ale najnowsze algorytmy są stosowane tylko w najnowszych urządzeniach począwszy od Fenix 6 od zeszłego lata (i po przejściu na algorytm FirstBeat było... gorzej niż natywny algorytm garminowski, trochę czasu poprawki zajęły...), w  Enduro (też bebechy Fenix 6, choć poprawione energetycznie) i Venu 2/2S (podobnie, choć ekran inny i oprogramowanie nieco zmienione), w Forerunner 245/745/945 dostępne od bety w kwietniu 2021. 

Czy dałoby się to przeanalizować w chmurze? Pewno tak, pod warunkiem, że po wykryciu przebudzenia zegarek wysyłałby pełne dane zarejestrowane w czasie snu do serwisu zewnętrznego (prywatność!!!) i byłyby dostępne dopiero po pobraniu wyników. A tak nie jest. 

Sam szczegółowy wynik snu (długość faz, jakość, porady i wyjaśnienia - aktualna beta Fenix 6) i owszem, jest dostępny w Connect po przeanalizowaniu w chmurze obliczeniowej Garmina. Ale tylko to.

Same dopracowanie podstawowych analiz snu w przypadku Garmina korzystającego z opracowań FirstBeat trwało latami. I w dalszym ciągu nie jest perfekcyjne (patrz tabelka na stronie 5 w/w wyjaśnienia metody) i trafność wynosi ok. 62 - 67%, np. REM prawie na pewno nie zostanie zakwalifikowany jako sen głęboki, czy obudzenie, ale w 34% może być zakwalifikowany jako lekka faza snu. Może, ale nie musi, stąd jest to tylko oszacowanie z nadgarstka. Żeby mierzyć dokładnie trzeba byłoby założyć maskę i podpiąć elektrody. Dokładnie, ale niezbyt wygodnie.

Powyższy wpis umieszczony w temacie garminowskim na wyraźną prośbę cowall ;)

• cowall likes this

#10414 cowall

cowall
  • Użytkownik
  • 156 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 July 2021 - 15:03

Kolejny temat (nie chcę podłączać pod poprzedni, bo byłby strasznie długi wpis): analiza snu używana obecnie przez Garmina w nowych urządzeniach naręcznych. Wpis powstał w wątku Wahoo, podczas rozstrząsania kwestii wprowadzonej "nowości", czyli budzika/alarmu o określonej godzinie w Rival. Wysunęliśmy wniosek, że chciałoby się mieć w swoim urządzeniu naręcznym (Fenix 6) budzenie po naładowaniu body battery, albo obudzenia w maksymalnie optymalnym czasie pobudki (nie w trakcie głębokiego snu). Marcin stwierdził, że:

Na co odpowiedziałem:

No właśnie - absolutnie nie. Analiza snu jest robiona bezpośrednio w urządzeniu.

Krótkie fazy głębokiego snu mam nawet i po 7 godzinach od zaśnięcia.

Metoda FirstBeat analizy faz snu, warto się zapoznać jak to działa - oprócz ruchu bierze pod uwagę :

26880c6ceeb780b8dae70bf37fa8f6c7.jpg

Prosta analiza, dostępna nawet w urządzeniach bez czujnika tętna, była nawet w starym Fenix 3, ale najnowsze algorytmy są stosowane tylko w najnowszych urządzeniach począwszy od Fenix 6 od zeszłego lata (i po przejściu na algorytm FirstBeat było... gorzej niż natywny algorytm garminowski, trochę czasu poprawki zajęły...), w  Enduro (też bebechy Fenix 6, choć poprawione energetycznie) i Venu 2/2S (podobnie, choć ekran inny i oprogramowanie nieco zmienione), w Forerunner 245/745/945 dostępne od bety w kwietniu 2021. 

Czy dałoby się to przeanalizować w chmurze? Pewno tak, pod warunkiem, że po wykryciu przebudzenia zegarek wysyłałby pełne dane zarejestrowane w czasie snu do serwisu zewnętrznego (prywatność!!!) i byłyby dostępne dopiero po pobraniu wyników. A tak nie jest. 

Sam szczegółowy wynik snu (długość faz, jakość, porady i wyjaśnienia - aktualna beta Fenix 6) i owszem, jest dostępny w Connect po przeanalizowaniu w chmurze obliczeniowej Garmina. Ale tylko to.

Powyższy wpis umieszczony w temacie garminowskim na wyraźną prośbę cowall ;)

dzięki, po czasie ciężko sobie przypomnieć gdzie coś czytałem, a tak w wątku Garmina prędzej czy później się znajdzie. Myślę, że tu taki szczegółowy opis bardziej się przyda, niż użytkownikom Wahoo.  

Swoją drogą myślałem na początku, że te fazy snu to taki bajer w fenixie który nijak się ma do rzeczywistości. Później zacząłem go testować i sprawdzać w miarę możliwości (ogromne zaskoczenie, że to jest dość dokładna analiza). Po przeczytaniu opisu firstbeat jestem pod wrażeniem, że garmin włożył tyle wysiłku w tą funkcję, i jest ona aż tak kompleksowo przemyślana, i poparta badaniami.

ps czy powinno się w jakiś specjalny sposób aktualizować mapy w Edge? pytam, bo dużo nowych dróg/ścieżek się buduje a ja mimo posiadania urządzenia prawie 2 lata, nic takiego nie robiłem

#10415 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 05 July 2021 - 19:14

Po przeczytaniu opisu firstbeat jestem pod wrażeniem, że garmin włożył tyle wysiłku w tą funkcję, i jest ona aż tak kompleksowo przemyślana, i poparta badaniami.

Garmin do jakiegoś czasu miał własny algorytm, jednak od wykupienia FirstBeat przejęto i wdrożono większość opracowań naukowych tej firmy. 

ps czy powinno się w jakiś specjalny sposób aktualizować mapy w Edge? pytam, bo dużo nowych dróg/ścieżek się buduje a ja mimo posiadania urządzenia prawie 2 lata, nic takiego nie robiłem

Tak, aktualizacje map są co jakiś czas udostępniane i do pobrania przez Express. Podłącz do komputera i zaktualizuj mapy, to właściwie jedyny sposób, bo przez BT jest to niemożliwe z uwagi na niski transfer, a przez WiFi nie wiedzieć czemu garmin nie aktualizuje map...

#10416 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1,429 posts

Posted 06 July 2021 - 08:43

Pojawił się nowy stat w stanie wytrenowania - upał - co oznacza?

Wczoraj 4%, dziś 3%...

#10417 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 06 July 2021 - 09:33

Aklimatyzacja cieplna (swoją drogą parametr ten jest już co najmniej od zeszłego roku) mówi o tym jak bardzo jesteś przystosowany do jazdy w wysokiej temperaturze. "Wyrabia się" jeżdżąc powyżej 22 stopni. Jak wejdziesz w ten parametr, to jest tam krótki opis.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Born Ready likes this

#10418 Jacko

Jacko
  • Użytkownik
  • 41 posts
  • SkądRzeszów

Posted 07 July 2021 - 10:39

Mam lampki Bontrager Ion 200 RT/Flare RT sparowane z licznikiem Garmin Edge 530. Sprawdzam poziom naładowania korzystając z wbudowanej funkcji licznika. Po doładowaniu lampek, stan naładowania dalej jest pokazywany jako niski. 

Coś trzeba zrobić dodatkowo, aby stan naładowania się uaktualnił?

#10419 czach

czach
  • Użytkownik
  • 527 posts
  • SkądWrocław

Posted 07 July 2021 - 13:45

Tak. Zresetować lampki (8 sek naciskając przycisk na lampce). Parszywy bug.

-- 

Marcin Trzaska

#10420 Jacko

Jacko
  • Użytkownik
  • 41 posts
  • SkądRzeszów

Posted 07 July 2021 - 19:34

Tak. Zresetować lampki (8 sek naciskając przycisk na lampce). Parszywy bug.

Wielkie dzięki!

Reply to this topic