Jump to content

Lewatywa

26 replies to this topic

#1 Gosc_Arek_*

Gosc_Arek_*
  • Gość

Posted 05 November 2010 - 12:15

Witam!
Niedawno zastanawiałem się nad przeprowadzeniem lewatywy. Kilku moich znajomych (w tym jeden kolarz) wypróbowało na sobie tę metodę oczyszczania organizmu z pozytywnymi skutkami. Subiektywne to zauważalne lepsze samopoczucie oraz trwały spadek masy ciała o 1-2kg. Laboratoryjnie udowodnione jest lepsze wchłanianie składników pokarmowych, bardziej efektywne przesuwanie treści pokarmowej itd. Czy ktoś z Was próbował tego sposobu? Jeśli tak, to czy robił to 1-razowo czy w cyklu? Chętnie dowiem się wszelkich informacji praktycznych :).

#2 biegacz

biegacz
  • Użytkownik
  • 50 posts
  • Skądpolska

Posted 05 November 2010 - 12:20

Wesoły temat lewtywa :-D :-D :-D :-D

#3 xGx

xGx
  • Użytkownik
  • 458 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 November 2010 - 19:17

Spróbuj będziesz wiedział,a w necie znajdziesz wszystko co ci potrzebne
Mało kto tu napisze bo sie wstydzą pewno :-P :-P

Tego jeszcze tu nie było temat o lewatywie hahaha :-D :-D

#4 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 posts
  • SkądMałopolska ok.Gorlic

Posted 05 November 2010 - 19:49

A czego jest sie tu wstydzić, jak ktoś robił dla sprawdzenia albo robi to może napisze, ano może :mrgreen:

Sorki za mały ot, ja tak zupełnie od innej strony :mrgreen: ale ja np po sexie dzien przed treningiem już wole nie wsiadać na rowerek bo wiem że bede miał o wiele mniej sił, jak z tym u Was :mrgreen:

#5 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Posted 05 November 2010 - 21:35

Podstawa to codziennie poranna kupa i wieczorny seks :mrgreen:

#6 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 November 2010 - 21:38

Coraz dziwniej się robi na forum.... :shock:

#7 SN

SN
  • Użytkownik
  • 475 posts
  • Skądzupelnie blisko

Posted 05 November 2010 - 21:58

Ja sobie robie regularne upusty krwi wedlug sredniowiecznych procedur. Wygladam po tym dosc blado, ale za to mam sporo sily i jestem lzejszy o 328 gramow! Zaluje, ze nie mam wanny bo wtedy kupilbym stadko pijawek. Skalpel niestety zostawia trwale blizny.

Jesli chodzi o seks to najlepiej sprawdza sie pozycja "od tylu" gdyz ta pozycja dobrze odciaza kregoslup, a oprocz tego kobiety ja lubia!

#8 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 05 November 2010 - 22:04

Za czasów dzielnego wojaka Szwejka, w cesarsko-królewskiej armii, wszelkie dolegliwości i schorzenia leczono właśnie lewatywą - chyba musi coś być na rzeczy :mrgreen:

Za moich czasów we wojsku na wszystko przepisywali ... trampki :-(

"Tak, tak, regularne wypróżnienia świadczą o wzorowym stanie kiszek." :-D

(to swobodny cytat z wypowiedzi inspektora Raymonda Fowlera z serialu "Cienka niebieska linia" zagranego brawurowo przez Rowana Atkinsona)

#9 astronom

astronom
  • Użytkownik
  • 1,367 posts
  • SkądBurzyn

Posted 06 November 2010 - 00:21

Taaa a potem się dziwić, że o kolarzach mówią, że to ... ... i ... :oops:

www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna

"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."

#10 krzysio4322

krzysio4322
  • Użytkownik
  • 12 posts
  • SkądZewsząd

Posted 06 November 2010 - 09:37

Kolega Arek chyba szuka zastępczych metod na zadowolenie. Świat do odważnych dziś należy więc czemu nie, ale niech cie bóg broni nie opisuj tego tutaj!

#11 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 posts
  • Skądmazury

Posted 06 November 2010 - 13:18

Jeśłi ktoś miewa problemy z wypróżnianiem to lewatywa pewnie coś tam pomoże ale jak nie ma problemów to raczej bez sensu , no chyba , że ktoś lubi :mrgreen:

#12 biegacz

biegacz
  • Użytkownik
  • 50 posts
  • Skądpolska

Posted 06 November 2010 - 13:31

Słyszałem że zdrowe jest puszczanie krwi i pijawki :mrgreen: :mrgreen:

#13 Gosc_Arek_*

Gosc_Arek_*
  • Gość

Posted 06 November 2010 - 16:54

krzysio4322 - nie musisz od razu oceniać kolegów z forum swoją miarą :). Zabieg może być co prawda stosowany jako jeden ze sposobów zaspokojenia popędu seksualnego, ale z mojego postu bynajmniej nie wynika takie jego zastosowanie.

Po prostu wydawało mi się, że temat jest interesujący. Nie mam żadnych uprzedzeń w tym temacie, nie widzę powodów do oburzania się. Jeżeli ktoś nie ma ochoty się wypowiadać, to proszę nie negować i nie oceniać, gdyż niewiele wnosi to do dyskusji. Poniżej przytoczę kilka cytatów pomocnych w zrozumieniu istoty samego zabiegu:

"Lewatywa, w warunkach domowych, to najbardziej skuteczny zabieg higieny wewnętrznej. Oczyszcza jelito grube i krew z toksyn, oraz przywraca prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu."

"Swoją historią sięga ponad 3500 lat, w ciągu których popularność jej przewrotnie się wahała. Po dziś dzień jednak, dzięki pozytywnym aspektom jej stosowania, nieprzerwanie zyskuje swoich zwolenników w Polsce i na świecie."

Nadal jestem zainteresowany odpowiedzą na pytanie, kto z użytkowników używał tego sposobu w celach wyżej wymienionych. Naprawdę nie interesują mnie wywody dotyczące poziomu śmieszności zabiegu. Swoją drogą, takie uwagi to tylko na polskich forach można spotkać.

#14 biegacz

biegacz
  • Użytkownik
  • 50 posts
  • Skądpolska

Posted 06 November 2010 - 22:45

Zamiast robić lewatywę zmień dietę. :idea: :idea:

#15 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 06 November 2010 - 23:09

Dokładnie - polecam więcej błonnika, ewentualnie siemię lniane - piekę razowiec z siemieniem lnianym - pycha, cała rodzinka i znajomi się zajadają, przy systematycznym jedzeniu tego typu pieczywa, lewatywa nie potrzebna jest. Choć pewno żonie w przyszłym miesiącu zaaplikują - wiadomo, tuż przed porodem to jest stosowane i w tym przypadku nie jest to fanaberia. No i na 100% żona dość szybko straci (trwale) kilka kilogramów, choć nie na skutek lewatywy ;-)

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#16 Bikemaster

Bikemaster
  • Użytkownik
  • 1,048 posts
  • SkądWWL

Posted 06 November 2010 - 23:28

prozor, Ja również takie pieczywo promuję. Do tego grachamki. Unikam sklepowych wędlin również.

Co do lewatywy to mimo wszystko nie wyobrażam sobie jak to sie robi i siebie podczas tej czynności również nie.

Mój kolega kiedyś mnie namawiał do praktykowania lewatywy i niesamowicie ją zachwalał.. Pamiętam że po tym fakcie wystraszyłem się go :roll:

#17 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 06 November 2010 - 23:44

Kolega Arek chyba szuka zastępczych metod na zadowolenie. Świat do odważnych dziś należy więc czemu nie, ale niech cie bóg broni nie opisuj tego tutaj!

uderz w stół, a nożyce...

Jak widać, niektórzy użytkownicy mimo dojrzałego wieku, mentalnie jeszcze nie skończyli podstawówki.

Arku, to czy taki zabieg ma sens powie Ci raczej lekarz proktolog, a jeśli Twoja dieta jest poprawna, a kolarstwo traktujesz dla przyjemności to nie sądzę by było Ci to potrzebne do szczęscia. Choć z drugiej strony taki "fomat" jelit na pewno wyjdzie z pożytkiem aniżeli miałby w jaki kolwiek sposób zaszkodzić. Cięzko mi się wypowiadać o poświęceniu jakie towarzyszy lewatywie, ale jeśli inni porównują to z zaspokojaniem potrzeb seksualnych to znaczy, że jest miłe niczym noc z długowłosą blondynką ;-)

#18 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 posts
  • SkądKT

Posted 07 November 2010 - 10:21

Wg mnie jest dużo innych skutecznych a przede wszystkim przyjemniejszych metod zrzucania wagi i oczyszczania organizmu niż lanie wody do d***

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#19 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1,204 posts
  • SkądN. Tomyśl

Posted 07 November 2010 - 10:38

Nie woda, ale sól fizjologiczna. Gwoli ścisłości.

#20 Gosc_Karuzelek_*

Gosc_Karuzelek_*
  • Gość

Posted 07 November 2010 - 10:55

Ja kiedyś praktykowałem ten sposób przed wyścigami. Można zrzucić 400g co jest kluczowe do wygrania. Z tego co słyszałem to armstong też tak robił podczas TdF 2005

Reply to this topic