Skocz do zawartości

Zdjęcie

rama LUXTECH- EDGE SL

93 odpowiedzi w tym temacie

#61 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 05 kwiecień 2011 - 16:53

Jarek !!! No szlag . Weż zrób profi foty Twoich ramek , daj oko nacieszyć .
Szosowiec jak dziecko , zjada oczami .Sam już myślałem na następny sezon

#62 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 05 kwiecień 2011 - 19:14

Ano dokładnie!! Zdjęć ramek jak na lekarstwo! a co ważniejsze gdzieś w necie była Twoja ramka EDGE Pro matowa z żółtymi wstawkami i nie ma nigdzie szczegółów.

Zdjęcia to podstawa :-D

#63 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 22 kwiecień 2011 - 16:28

Miałem opisać wrażenia z jazdy, więc to zrobię, chociaż ciężko mi poskładać to w całość.
Rama jest świetna, nawet bardzo świetna, nie spodziewałem się, że będzie aż tak dobrze. Największą zaletą jest rozmiar dopasowany do mojego wzrostu - nie potrzebuję podkładek pod mostek, kąt ugięcia nogi jest taki, jaki ma być.
Kolejną rzecz, która mi się podoba i zasługuje na wzmiankę są właściwości jezdne. Sztywność, tłumienie wszechobecnych dziur jest super. Podczas przyspieszania czy sprintu czuję, że 100% mocy idzie w napęd. Ramę robiliśmy pod wyścigi, ale w połączeniu z wygodnym siodełkiem jeździ się komfortowo, lepiej niż na Cannondale Caad9.
Rama ma bardzo krótki tylny trójkąt i myślę że był to strzał w dziesiątkę. Rower bardzo dobrze się prowadzi.
Przyznam, że nie wiem ile waży mój model (Jarek, jak wiesz, to możesz mi napisać), bo dostałem go od razu z zamontowaną korbą.
Nie ma porównania do Cannondale Caad9 z widelcem Look HSC5, no nie ma! Zupełnie inna bajka.
Póki co nie dopatrzyłem się minusów, przez co ten post wygląda jak recenzja z magazynu rowerowego.:(
Reasumując: Luxtech rozłożył mnie na łopatki, 10/10, PÓKI CO. Kupowanie chińskiego karbonu, czy ram za 4-6 tysięcy nie ma w tym momencie dla mnie żadnego sensu. Za swojego potworka dałem 3,2kzł i spełnia moje wszystkie wymagania - rewelacja + ISP. Szczególnie polecam osobom o niestandardowych wymiarach.
Magazyn rowerowy powinien mnie zatrudnić.
O, znalazłem minus - trochę długo to trwało, ale w końcu tak się umówiliśmy, targi itp.
pzdr

BTW Caad9 miał TT52,5 cm + mostek 90mm i czasem plecki bolały. W luxtechu TT=52cm, ale wszystko jest tak dopasowane, że pozwoliłem sobie założyć mostek 110mm w celu zmieniania pozycji na bardziej agresywną. Nic nie boli.

#64 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 22 kwiecień 2011 - 16:52

Recenzja bez zdjęc jest nieważna :-)

#65 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 22 kwiecień 2011 - 16:59

Zdjęcia roweru są w dziale nasze rowery.

#66 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 22 kwiecień 2011 - 17:19

Obejrzałem właśnie. Zacna maszyna generuje nieziemską przyjemność z jazdy.

#67 Jarek-LT

Jarek-LT
  • Użytkownik
  • 413 postów
  • SkądKolberg

Napisano 23 kwiecień 2011 - 14:58

Rama LUXTECH / EDGE SL - Miguela z ISP ważyła chyba 1096g - z tego co pamiętam.
Pozdrower
Jarek-LT :lol: :-( :lol:

#68 rzeznik14

rzeznik14
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • Skądpolska

Napisano 23 kwiecień 2011 - 17:41

miguel powiem ci ze nie dziwie ci sie ze tak zachwyczasz sie ta rama,bo ta na ktorej dotychczas jezdziles to ...krotko mowiac slaby rower.nie pisze ze luxtech ma slaba rame, bron mnie panie boze, tylko u ciebie nie ma obiektywnego porownania bo jest za duzy przeskok klas. jesli wypowie sie ktos kto jezdzil np na vinerach,lookach carrerach czy ramach na podobnym poziomie to tak.a sam zainteresuje sie ramka jarka, analizami i testami bo cena 3tys to nie duzo

#69 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 23 kwiecień 2011 - 19:13

To jest Twoje zdanie, które szanuję, ale nie zgadzam się z nim. Caad9 uważany jest przez wielu za najlepsze ALU, do tego full carbon looka, a osprzęt praktycznie taki sam, koła nawet lepsze. Nie wydaje mi się, żeby był słaby, raczej nowy taki dobry. pzdr

#70 Gosc_Zawisza_*

Gosc_Zawisza_*
  • Gość

Napisano 24 kwiecień 2011 - 13:08

Zgodze siez tym i często to powtarzam, bardzo dobre aluminium albo i najlepszej klasy aluminium jest często lepsze od zwykłego carbonu, nawet lzejszego karbonu. Taka jest prawda. Faktem jest natomiast to ze fajnie gdyby wypowiedział się rowniez ktoś kto wczesniej miał do czynienia z chociaz jedną - dwoma innymi ramami ale carbonowymi.

Dla mnie ideałem a przynajmniej ramą o najlepszych własciwosciach jezdnych jakich porządam jest Tarmac , i mowie to obiektywnie mimo ze mam rowniez swietną rame Giant TCR Advanced. ktos kto chwali tylko swoje to nie obiektywny tester.

Pzdr

#71 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • Skądz Polski

Napisano 24 kwiecień 2011 - 14:51

A dla mnie Cervelo S2/S3. Tylko ta cena... :-(

#72 Gosc_Zawisza_*

Gosc_Zawisza_*
  • Gość

Napisano 24 kwiecień 2011 - 19:17

A dla mnie Cervelo S2/S3. Tylko ta cena... :-(

niestety nie mialem okazji jezdzić, ale w ostatnich 2-3 ch latach wedle zagranicznej fachowej prasy testy laboratoryjne i jezdne dobitnie wysoko okreslaja tarmaca. Moej etsty to potwierdzają, najlepsza rama z tych ktore mialem okazje ujezdzac. Ale fakt, nie jedzilem an wszystkich ramach :P Ciekaw jestem pomysłow Cervelo.

#73 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 06 maj 2011 - 20:46

Na TVSport pokazali relację z wyścigu/Memoriału im. Andrzeja Trochanowskiego. Oglądałem ją zresztą nie od początku, ale w końcówce, podczas migawek z relacji (w czasie, gdy leciały napisy), dali pełne zbliżenie na ramę LUXTECH !!!

Jarek-LT, załatwiałeś, żeby dali to ujęcie :mrgreen: , czy dziennikarze sportowi wreszcie zauważyli rodzimego wytwórcę ram ?

Kto na niej jechał/jeździ ?

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#74 Jarek-LT

Jarek-LT
  • Użytkownik
  • 413 postów
  • SkądKolberg

Napisano 07 maj 2011 - 06:51

Jak to kto ??? DARIUSZ WOŻNIAK
jest na stronie LUXTECHA .

Dariusz Wożniak jest Mistrzem Europy w kolarstwie szosowym, jeżdzi w Timie LEGIA - FELT ale, że w ukochanej Polsce jest tak jak jest z kolarstwem a on ma sytuację kontraktową jaką ma - LUXTECH został jego sponsorem ram do wyścigów.

Generalnie żdziwienie moim zdaniem wynika nie z zaspokojenia ciekawości, chociaż w pewnym sensie - to pierwsze, a z tego, że zawodnik LEGI-FELT jeżdzi na ukochanym LUXTECH'U nie na ramie FELT -- ale JAJA - NIE , - prawie jak pryma-aprylis,,,,,,,,chechecheee.

ROBO - oficjalnie nie widziałem tego kawałka , może była by możliwość ten urywek tu wkleić ???

Jarek-LT
LUXTECH :lol: :mrgreen: :lol:

#75 Krzysiek1994

Krzysiek1994
  • Użytkownik
  • 184 postów
  • SkądIława

Napisano 07 maj 2011 - 09:41

http://sport.tvp.pl/...wskiego/4444277

Tu jest link do tego filmu.

#76 Jarek-LT

Jarek-LT
  • Użytkownik
  • 413 postów
  • SkądKolberg

Napisano 07 maj 2011 - 12:07

SKURY**NY ukradli LUXTECH'A - Dariusza Wożniaka,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jarek-LT :-x

#77 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • Skądz Polski

Napisano 07 maj 2011 - 16:40

Rowery i koła moim zdaniem nie do odzyskania.

Młodzi adepci kolarstwa za naszej wschodniej granicy pewnie już dzisiaj odbyli trening na Feltach z kołami FFWD :-)

Za dwa, trzy lata będą śmigać jako profi w Katiuszy :-)

#78 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 07 maj 2011 - 16:56

Ja moją skradzioną piłkę po pół roku znalazłem przemalowaną - ale nie miałem dowodów więc nawet nie próbowałem odzyskać... ; /
Szkoda rowerów, ale nie potrafię sobie wyobrazić tej kradzieży to 6 dużych rowerów !
Nie czytałem o tym nic, czy to się stało w nocy czy przed wyścigiem ?

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#79 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • Skądz Polski

Napisano 07 maj 2011 - 17:03

W nocy, z samochodu przed hotelem.
http://kolarstwo.s24...radzeni,s88371/

#80 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 07 maj 2011 - 17:16

DOKŁADNE INFORMACJE NA TEMAT SKRADZIONEGO SPRZETU
5 rowerów marki FELT
1 rower marki LUXTECH
7 tylnych kół FFWD(naklejki 5 niebieskich 2 czerwone)
7 przednich kół FFWD (naklejki 6 niebieskich 1 czerwone)
1 przód + 1 tył kół REYNOLDS
4 komplety kól na czarnych obreczach KSYRIUM
3 komplety kół COSMIC kolor naklejek ( zarówno żółte jaki i białe)

Dodaj odpowiedź