rama LUXTECH- EDGE SL
Napisano 22 kwiecień 2011 - 16:28
Rama jest świetna, nawet bardzo świetna, nie spodziewałem się, że będzie aż tak dobrze. Największą zaletą jest rozmiar dopasowany do mojego wzrostu - nie potrzebuję podkładek pod mostek, kąt ugięcia nogi jest taki, jaki ma być.
Kolejną rzecz, która mi się podoba i zasługuje na wzmiankę są właściwości jezdne. Sztywność, tłumienie wszechobecnych dziur jest super. Podczas przyspieszania czy sprintu czuję, że 100% mocy idzie w napęd. Ramę robiliśmy pod wyścigi, ale w połączeniu z wygodnym siodełkiem jeździ się komfortowo, lepiej niż na Cannondale Caad9.
Rama ma bardzo krótki tylny trójkąt i myślę że był to strzał w dziesiątkę. Rower bardzo dobrze się prowadzi.
Przyznam, że nie wiem ile waży mój model (Jarek, jak wiesz, to możesz mi napisać), bo dostałem go od razu z zamontowaną korbą.
Nie ma porównania do Cannondale Caad9 z widelcem Look HSC5, no nie ma! Zupełnie inna bajka.
Póki co nie dopatrzyłem się minusów, przez co ten post wygląda jak recenzja z magazynu rowerowego.

Reasumując: Luxtech rozłożył mnie na łopatki, 10/10, PÓKI CO. Kupowanie chińskiego karbonu, czy ram za 4-6 tysięcy nie ma w tym momencie dla mnie żadnego sensu. Za swojego potworka dałem 3,2kzł i spełnia moje wszystkie wymagania - rewelacja + ISP. Szczególnie polecam osobom o niestandardowych wymiarach.
Magazyn rowerowy powinien mnie zatrudnić.
O, znalazłem minus - trochę długo to trwało, ale w końcu tak się umówiliśmy, targi itp.
pzdr
BTW Caad9 miał TT52,5 cm + mostek 90mm i czasem plecki bolały. W luxtechu TT=52cm, ale wszystko jest tak dopasowane, że pozwoliłem sobie założyć mostek 110mm w celu zmieniania pozycji na bardziej agresywną. Nic nie boli.
Napisano 23 kwiecień 2011 - 17:41
Napisano 23 kwiecień 2011 - 19:13
Gosc_Zawisza_*
Napisano 24 kwiecień 2011 - 13:08
Dla mnie ideałem a przynajmniej ramą o najlepszych własciwosciach jezdnych jakich porządam jest Tarmac , i mowie to obiektywnie mimo ze mam rowniez swietną rame Giant TCR Advanced. ktos kto chwali tylko swoje to nie obiektywny tester.
Pzdr
Gosc_Zawisza_*
Napisano 24 kwiecień 2011 - 19:17
Cytat
A dla mnie Cervelo S2/S3. Tylko ta cena... :-(
niestety nie mialem okazji jezdzić, ale w ostatnich 2-3 ch latach wedle zagranicznej fachowej prasy testy laboratoryjne i jezdne dobitnie wysoko okreslaja tarmaca. Moej etsty to potwierdzają, najlepsza rama z tych ktore mialem okazje ujezdzac. Ale fakt, nie jedzilem an wszystkich ramach

Napisano 06 maj 2011 - 20:46
Jarek-LT, załatwiałeś, żeby dali to ujęcie :mrgreen: , czy dziennikarze sportowi wreszcie zauważyli rodzimego wytwórcę ram ?
Kto na niej jechał/jeździ ?
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 07 maj 2011 - 06:51
jest na stronie LUXTECHA .
Dariusz Wożniak jest Mistrzem Europy w kolarstwie szosowym, jeżdzi w Timie LEGIA - FELT ale, że w ukochanej Polsce jest tak jak jest z kolarstwem a on ma sytuację kontraktową jaką ma - LUXTECH został jego sponsorem ram do wyścigów.
Generalnie żdziwienie moim zdaniem wynika nie z zaspokojenia ciekawości, chociaż w pewnym sensie - to pierwsze, a z tego, że zawodnik LEGI-FELT jeżdzi na ukochanym LUXTECH'U nie na ramie FELT -- ale JAJA - NIE , - prawie jak pryma-aprylis,,,,,,,,chechecheee.
ROBO - oficjalnie nie widziałem tego kawałka , może była by możliwość ten urywek tu wkleić ???
Jarek-LT
LUXTECH

Napisano 07 maj 2011 - 09:41
Napisano 07 maj 2011 - 16:56
Szkoda rowerów, ale nie potrafię sobie wyobrazić tej kradzieży to 6 dużych rowerów !
Nie czytałem o tym nic, czy to się stało w nocy czy przed wyścigiem ?
max dst:
412 km Kraków - Warszawa (2020)
Napisano 07 maj 2011 - 17:03
Gosc_kobrys_*
Napisano 07 maj 2011 - 17:16
5 rowerów marki FELT
1 rower marki LUXTECH
7 tylnych kół FFWD(naklejki 5 niebieskich 2 czerwone)
7 przednich kół FFWD (naklejki 6 niebieskich 1 czerwone)
1 przód + 1 tył kół REYNOLDS
4 komplety kól na czarnych obreczach KSYRIUM
3 komplety kół COSMIC kolor naklejek ( zarówno żółte jaki i białe)
Dodaj odpowiedź