1 Przełęcz Karkonoska z Podgórzyna
2 Przehyba z Gołkowic
3 Hrobacza Łąka z Porąbki
4 Magurka z Łodygowic
5 Orle Gniazdo z Buczkowic przez Szczyrk
6 Podksięże z Suchej Beskidzkiej
7 Droga leśna pod Sulicą z Kostrzycy przez Kowary i Ośrodek SPA
8 Żar z Międzybrodzia Żywieckiego
9 Przełęcz Okraj z Kostrzycy przez Kowary i Drogę Głodu
10 Przełęcz Rędzińska z Marciszowa
No dobra, teraz będzie setka pytań a dlaczego nie podjechałem tego lub tego, alboliteż na jakiej pozycji jest Salmopol, Krowiarki czy Orlinek :-P . Jest pełne zestawienie tego, co podjechałem, zmierzyłem i sklasyfikowałem. Orlinek jest na pozycji 52. Czyżby TdP nie lubił stromych podjazdów? Odpowiedzcie sobie sami, patrząc na zestawienie:
http://www.genetyk.c...azdy/szosa.html
Niestety dużo dróg ma kiepską jakość asfaltu, czego najbardziej dobitnym przykładem jest Hrobacza Łąka i Przełęcz Karkonoska. O ile Karkonoską można podjechać i zapomnieć [czytaj

Bardzo mało znane podjazdy znalazły się bardzo wysoko w hierarchii. Nie trafią one zapewne na pierwsze strony gazet (bo u nas kolarstwo szosowe ogólnie nie trafia na czołówkę nawet Faktu a co dopiero czegoś bardziej ambitnego :cry: ) ale mogą być ciekawym uatrakcyjnieniem wycieczek kolarskich :-D
Polecam uwadzę wyższy stopień trudności czeskich i słowackich szos. A przecież zmierzyłem tylko te, które były blisko naszej granicy...
Teraz zajmę się generowaniem plików html, żeby można było obejrzeć nie tylko suche dane z tabelki, ale także profil wysokościowy, mapkę i zdjęcia. To jednak zajmie kilka tygodni, więc póki co nacieszcie się tabelką 8-)
P.S. wpierw próbowałem to dodać do wątku " Sztywne podjazdy" ale coś nie wychodziło. Więc ośmieliłem się na nowy temat :mrgreen: