Szukałem ogólnego tematu, ale nie ma takiego. Przydałby się nawet dział w akcesoriach.
Nigdy nie posiadałem żadnego zapięcia zabezpieczającego rower, ale ostatnio postanowiłem używać roweru w miejscach, gdzie będę musiał go pozostawić nawet na parę godzin bez opieki.
Jakie rozwiązania polecacie?
Cena i waga nie gra roli.
Po pierwsze ma być bezpieczne, później można zająć się detalami.
Najlepiej coś, czego np. LockTube nie będzie w stanie w szybki sposób rozebrać!
Nie ukrywam, że przy okazji może to rozreklamować jego kanał, ale on jeszcze o tym nie wie.
Zapięcia I Zamki
Posted 22 May 2019 - 21:41
Posted 23 May 2019 - 04:42
Przez wszystkie lata w branży nie spotkałem się jeszcze z sytuacją, aby złodziej rowerów rozbierał zamek. Kanał jest niewątpliwie ciekawy, ale problem - czysto akademicki, bo bez przełożenia na faktyczne działania złodziei. Zapięcia rowerowe po prostu się rozcina.
Co do zapięcia - tak naprawdę dowolny U-lock renomowanego producenta zrobi robotę. A jeżeli chcesz mieć więcej pewności, to zamiast jednego z najwyższej półki kupiłbym dwa ze średniej, bo ich rozcięcie zajmie więcej czasu.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 23 May 2019 - 09:38
Bywają takie które się jednak da bardzo prosto, a ja nie wątpię w umiejętności naszych złodziei.
https://www.youtube....h?v=7fypu42VnFE
Posted 23 May 2019 - 19:30
Mam ten model. Na moje potrzeby starcza w zupełności. Względem Brute z linka wyżej ma mniejszą średnicę pałąka, a reszta wygląda identycznie. Przyczepić się mogę jedynie do wykonania (plastik na obudowie popękał, pewnie od niezbyt uważnego traktowania) i przede wszystkim tandetnego mocowania do roweru. Strasznie się telepie, a mocowanie do ramy ma już pęknięcie na całej długości i w każdej chwili może odpaść.
Posted 23 May 2019 - 19:50
Na miejsca na widoku wystarczy bo nikt mam nadzieje nie będzie robił przypału w miejscu publicznym i przychodził z 1,5m nożycami. Takimi z tego co widzę można niektóre rozpiąć.
https://youtu.be/sRMVkUw8TNY?t=299
https://youtu.be/j68hh01BKhc?t=571
Posted 24 May 2019 - 05:40
Samo wykonanie oceniam pozytywnie, mój u lock był już parę razy zalany deszczem i żadnych problemow z otwieraniem czy dalszych użytkowaniem.
Posted 31 May 2019 - 05:03
I z całą pewnością obecność gościa z kamerą 10 metrów od miejsca kradzieży nie wpływa na wiarygodność materiału
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 28 October 2019 - 11:25
Ktoś kto z piłą przychodzi kraść rower to dopiero musi być mocno na niego nastawiony. W normalnych warunkach wątpię by złodziej przyszedł z profesjonalnym sprzętem i próbował ukraść rower. No chyba, że ktoś zostawi rower pod sklepem i go nie przypnie nawet słabą linką to wówczas czemu nie, pewnie jakiś pijak się znajdzie i pożyczy sobie. Ale lepiej dmuchać na zimne i trochę się przygotować na wypadek kradzieży.Tak jak piszą w tym artykule najpierw to pomyślmy, gdzie zostawiamy rower nim z niego zejdziemy ;p
Edited by Prozor, 28 October 2019 - 14:01.
Usunięto link do artykułu - kryptoreklama.
Reply to this topic
Also tagged with one or more of these keywords: łańcuchy, u-lock, ulock, zabezpieczenia, zapięcie, linka, zamki
Rowery oraz części →
Osprzęt, podzespoły →
Klamkomanetki - przerzutki - hamulce - linki - pancerze →
Wewnętrzne Prowadzenie Linek W Specialized Roubaix Sl4Started by coma , 20 Feb 2019 linka, hamulcowa, przerzutki and 1 more... |
|
||
Warsztat →
Warsztat →
Problem Z Hamulcem - Zrywa LinkęStarted by nolimts , 19 May 2017 hamulec, linka |
|
||
Odzież i akcesoria →
Inne →
Zapięcie U-LockStarted by Wojtek101010 , 17 Oct 2016 Zapięcie |
|
||
Rowery oraz części →
Osprzęt, podzespoły →
Klamkomanetki - przerzutki - hamulce - linki - pancerze →
Klamkomanetka - Problem Z Linką(Shimano Ultegra St 6510)Started by zeropoint , 06 Oct 2013 linka, klamkomanetka, shimano and 1 more... |
|