Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wyścigi Masters 2011 (szosa, ITT) - ktoś coś wie?

116 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 13 grudzień 2010 - 00:06

Trochę się boję tego, że na dojazd na wyścig mastersów wyjdzie mi parę godzin w samochodzie, a okaże się że na starcie jest bardzo mało osób, i wtedy będę żałował że nie pojechałem na RB, gdzie jak jest ostre tempo to można się zdrowo ujechać, i praktycznie 100% od wyjścia z domu do powrotu to jazda na rowerze...

zapytaj się Sylwusa, Pana Babicza i innych których widuje w wynikach Masters. Z wyścigami różni bywa. Raz jak byłem z kumplem Mariem- czasem gibnę jak jest M0;)- to jak w kraśniku zdarza peleton podobny do RB a i się zdarza malutki peletonik gdzie indziej mniejszy niż rb tego samego dnia. Tego nie przewidzisz.

tomacias> Krzysiek przywiózł z Ustrzyk coś z czego rodzina zapewne będzie dumna po wsze czasy:)

#22 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 13 grudzień 2010 - 00:16

prescot do wyrobienia licencji wymagają ważnej polisy OC/NNW - rowerowej polisy (ja mam w PZU). Z tego co wiem to jest to obowiązkowe, jednak nie wszystkie związki wołają....także jak jakieś dokumenty są wymagane to polisa.

należy tylko uważać, aby nie wykupić standardowej polisy PZU bezpieczny rowerzysta czy coś takiego bo ona na dobrą sprawę chroni tylko podczas treningów. W OWU można doczytać że ubezpieczenie nie obejmuje zdarzeń podczas zawodów itp.
Mimo wszystko polecam podkleić się pod jakiś klub lub związek sportowy, bo takowe płacą grupowe ubezpieczenia zawodników na innych zasadach, niż indywidualne na zawody, czyli znacząco taniej.
Czasami jest tak że OK, licencję dostaniesz, ale jak na wyścigu coś się stanie , (tfu,tfu) to później będą kłopoty.

Właśnie problem z "Bezpiecznym Rowerzystą" polega na tym, że nie chroni ani w przypadku treningu (!) ani podczas zawodów sportowych. Jest ubezpieczenie OC dla Sportowców - kosztuje ok. 80 złotych. Dodatkowo można wykpić NNW. Oczywiście podpięcie się pod klub załatwia sprawę - aczkolwiek próbowałem i odezwałem się do 3 klubów w W-wie: dwa nawet nie odpowiedziały, jeden stwierdził że jestem za stary i szosa u nich tylko dla juniorów. Cóż. Takie czasy :)

Co do wyścigów Mastersów - czasem na starcie staje 20 osób, czasem 8 a i 70 się zdarza - wszystko zależy od imprezy - są wyścigi zliczane do Pucharu Polski, są bardziej lokalne; są też i takie które stoją między imprezami Road Maraton i typowo Mastersowymi - jest w czym wybierać. Można przejrzeć kalendarz i wyniki zawodów na portalach kolarstwomasters.pl i naszosie.pl. Jak są wyniki to i frekwencję widać :)

Jak wyżej wspomniano - najczęściej M1 jedzie z M2 i M0 (czyli amatorzy poniżej 30 lat - o ile regulamin dopuszcza - bo oficjalnie od 2 lat nie ma tej kategorii); jest sporo starych wyjadaczy, są cwaniaczki - jednym słowem - pełen przekrój. Na RB pewnie tak samo.

#23 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 13 grudzień 2010 - 00:27

Dzieki wszystkim za info, będę się musiał wybrać na jakiś wyścig masters niedaleko warszawy. Trochę na RB trzyma mnie siła przyzwyczajenia, czuję się tam dobrze, wiem że będzie fajnie, trasa stała, zero dojazdu samochodem, ludzie znajomi z którymi można pogadać hehe
Wchodzi w grę jeszcze wyścig masters po górach, to wtedy nawet jakby było niezbyt fajnie to jazda w innym terenie niż na codzień wynagrodzi wszystkie niedogodności :-)

#24 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 13 grudzień 2010 - 00:32

A to, co? Daleko?
http://2010.ztc.pl/scheduleSP/all/

Można się wybrać jednym samochodem - na dach wchodzą dwa rowery, do środka drugie dwa - i nawet podróż nie jest taka straszna.

Że nie wspomnę o Szosomanni ;)

Zresztą zauważyłem, że mastersowe wyścigi są strasznie szarpane (dobre dla treningu) i są całkiem fajne jak się ucieka. Albo kasuje ucieczki :)

#25 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 13 grudzień 2010 - 00:47

A to, co? Daleko?
http://2010.ztc.pl/scheduleSP/all/

W tym roku chciałem na to jechać. Wyścig w Nowym Dworze był po trasie RB ale nie miałem wtedy czasu a później w Żyrardowie wyścig był zaraz przed BB1008 i bałem się jakiś kraks ale w tym roku będę się starał pojechać. A był ktoś na górskich mistrzostwach polski masters w ustrzykach teraz we wrześniu ?

#26 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 13 grudzień 2010 - 01:05

krzy1976 OC mam na 25 000 zł - koszt na rok to 88 zł, a NNW na 5 000 zł - koszt na rok 82 zł. W sumie wyszło 170 zł, z tym, że wziąłem najmniejsze sumy ubezpieczeń.

Pewnie za rok szukałbym czegoś tańszego, ale teraz to już mnie to smyra bo będę miał już grupowe w klubie, którego barwy będę reprezentował.

krzy1976 w następnym sezonie polecam Doliną Popradu w Nowym Sączu. Setka murowana na starcie :) Taki peleton to już fajna sprawa, gór może nie ma takich jak na maratonach u Wieśka ale jest co jechać, no i dystans fajny 110 km.

#27 mjdunker

mjdunker
  • Użytkownik
  • 123 postów
  • SkądPolska

Napisano 13 grudzień 2010 - 10:12

Mam takie pytanie dotyczace ubezpieczenia w trakcie wyscigów, co polecacie? Mialem wykupioną opcje w PZU Bezpieczny rowerzysta ale w trakcie wyścigu kraksy czy zniszczenia roweru to nie obejmuję. Gdzie najlepiej wykupic takie ubezpieczenie że w trakcie wyścigu jak bedzie kraksa i rower sie zniszczy, rama czy kola polamia ubezpieczenie to zwroci? Macie jakieś doświadczenia? Bo w wyscigach Master wiadomo jak się jeździ no i czasem kraksa to cos normalnego.

#28 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 13 grudzień 2010 - 11:11

krzy1976 w następnym sezonie polecam Doliną Popradu w Nowym Sączu. Setka murowana na starcie :) Taki peleton to już fajna sprawa, gór może nie ma takich jak na maratonach u Wieśka ale jest co jechać, no i dystans fajny 110 km.

to dobrze że nie ma takich gór bo ja na stromszych podjazdach od razu wysiadam (po czym sprzedaję rower ;-) ). Wolę podjazdy długie i łagodne :-)

#29 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 13 grudzień 2010 - 12:31

Tompoz masz jakiś problem ze sobą ? Chłopie co się z Tobą dzieje, dobrze się czujesz ? :-))
Napisałem część odpowiedzi ale ponieważ Twoje zarzuty są zupełnie bezpodstawne więc trudno mi z nimi polemizować. Postanowiłem, że nie będę się zniżał do takiego poziomu.

zapomniał dziś pewnie tego odkamieniacza który niegdyś polecał jako supel:D albo przedawkował

#30 Jarek-LT

Jarek-LT
  • Użytkownik
  • 413 postów
  • SkądKolberg

Napisano 14 grudzień 2010 - 06:51

TOMPOZ - szacunku dla innych , twoje dalsze takie zachowanie nie będzie akceptowane .

#31 Gosc_T.o.m.p.o.z_*

Gosc_T.o.m.p.o.z_*
  • Gość

Napisano 03 styczeń 2011 - 14:39

TOMPOZ - szacunku dla innych , twoje dalsze takie zachowanie nie będzie akceptowane .

ja wolf her moderator

Tompoz

#32 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 05 styczeń 2011 - 22:34

Podobno MP w przełaju Masters w Ełku 19 marca

#33 batiques

batiques
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądPolkowice

Napisano 16 styczeń 2011 - 15:37

Witam serdecznie,

w temacie wyścigów Masters w sezonie 2011 to 2 kwietnia w Dzierżoniowie odbędzie się kryterium kolarskie, 3 kwietnia otwarcie sezonu kolarskiego w Sobótce. Misza, MP w JINC i parami na pewno nie odbędą się w Służewie k/Torunia a w okolicach Ostrowca Świętokrzyskiego. Rakietowa Jazda na Czas odbędzie się w tym roku w ostatni weekend maja ;-)

Pozdrawiam! :-)

#34 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 16 styczeń 2011 - 15:58

A kogo pobić w tej sprawie? Ojej, to znaczy - komu podziękować? ;)
Skoro Ostrowiec to pewnie pagórkowato będzie...
No cóż. Jak będziecie mieli jakieś trasy albo informacje odnośnie spodziewanego przebiegu trasy - dajcie znać :)

#35 batiques

batiques
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądPolkowice

Napisano 16 styczeń 2011 - 18:45

Fajne wyścigi w jeździe na czas indywidualnie i dwójkami organizowane są w Żmigrodzie. Dystans ok. 20 km w płaskim, odkrytym terenie, można wykręcić średnią powyżej 45 km/h ;-)
W tym roku czasówka prawdopodobnie odbędzie się 1 maja, dwójki pod koniec sierpnia. Nie są wymagane licencje. No i polecam jeszcze Zawonię koło Wrocławia, gdzie w tym roku pewnie też zostanie zorganizowana jazda na czas dwójkami na dystansie ok. 50 km :-) terminów jeszcze nie znam.
15 sierpnia pewnie odbędzie się wjazd na Okraj.

#36 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 16 styczeń 2011 - 19:18

A jeżeli chodzi o sam termin MP to coś już wiadomo?

#37 Gosc_T.o.m.p.o.z_*

Gosc_T.o.m.p.o.z_*
  • Gość

Napisano 17 styczeń 2011 - 08:02

Fajne wyścigi w jeździe na czas indywidualnie i dwójkami organizowane są w Żmigrodzie. Dystans ok. 20 km w płaskim, odkrytym terenie, można wykręcić średnią powyżej 45 km/h ;-)
W tym roku czasówka prawdopodobnie odbędzie się 1 maja, dwójki pod koniec sierpnia. Nie są wymagane licencje. No i polecam jeszcze Zawonię koło Wrocławia, gdzie w tym roku pewnie też zostanie zorganizowana jazda na czas dwójkami na dystansie ok. 50 km :-) terminów jeszcze nie znam.
15 sierpnia pewnie odbędzie się wjazd na Okraj.

potwierdzam i polecam Źmigród. Poziom bardoz zróźnicowany na każdym poziomie wytrenowania moźna z kims i wygrac i przegrać.

Tompoz

#38 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 styczeń 2011 - 20:16

Hm... O to - chodzi? Puchar Polski w Szosowych Maratonach Rowerowych 2011

Czy to jeszcze jakiś inny cykl imprez?

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#39 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 17 styczeń 2011 - 20:28

Hm... O to - chodzi? Puchar Polski w Szosowych Maratonach Rowerowych 2011

Czy to jeszcze jakiś inny cykl imprez?

Dwie różne "imprezy"

#40 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3218 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 styczeń 2011 - 20:29

A MP to nie Mistrzostwa Polski Masters?? :-)

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

Dodaj odpowiedź