skoro nie wiesz jak pracuje kompletna grupa record/chorus to jak mozesz ja porownywac do innych grup?
a) jakby Ci podmienic Recorda na Mirage (DA na Tiagre), to nie zauważyłbyś większej różnicy
z takim podejsciem, to forum by ucichło...
Napisano 06 marzec 2008 - 11:24
skoro nie wiesz jak pracuje kompletna grupa record/chorus to jak mozesz ja porownywac do innych grup?
Napisano 06 marzec 2008 - 14:49
Napisano 06 marzec 2008 - 15:13
Napisano 06 marzec 2008 - 17:15
Napisano 06 marzec 2008 - 18:13
wrzucić na luz i przestać się spinać bo niczego tym nie osiągniemy..
Napisano 06 marzec 2008 - 19:29
Napisano 06 marzec 2008 - 19:47
Napisano 06 marzec 2008 - 19:49
Napisano 06 marzec 2008 - 21:36
a) jakby Ci podmienic Recorda na Mirage (DA na Tiagre), to nie zauważyłbyś większej różnicy
szkoda, ze inni was nie moga zrozumiec.dzieki uzurpator widze ze sie rozumiemy.
taki ze mnie guru jak ... wiem wszystko? no nie sadze.Malik wszyscy wiedza, ze jestes guru i wiesz wszytsko, ze kolarstwo i sprzet nie ma dla ciebie zadnych tajemnic,..
nadal nie moge Cie kolego zrozumiec.dlatego przepraszam ze osmielilem sie w ogole podwazyc twoje zdanie, ba, przepraszam ze w ogole zabralem glos w tej dyskusji, teraz juz przejrzalem na oczy i dostrzeglem, ze racja zawsze stoi po twojej stronie. Ja, marny uzytkownik jeszcze marniejszej tiagry oczywiscie nie mam sie co rownac do ciebie - uzytkownika wspanialego campagnolo.
:shock:edit: jestem ciekaw ilu uzytkownikow forum wie z wlasnego doswiadczenia jak pracuja te dwie topowe grupy. Malik oczywiscie wie jak pracuje kompletny DA i Record, wiec tylko on wlasciwie moze sie udzaielac w tym temacie. reszta WON!
Napisano 06 marzec 2008 - 22:02
Jelitek: dzieki.. w koncu jakies konkrety.
Napisano 06 marzec 2008 - 22:24
Niekoniecznie - akurat klammki campy porównywalnej grupy zawsze będą lżejsze - jest to wynikiem innej filozofi konstrukcj, podobnie jak wielkość. DA to ok 430g a Recordy są o ok 100g lżejsze. Pomiędzy pozostałymi klamotami różnice wagowe nie są już tak wyraźnie.-stosunek cena/waga (w tej samej cenie rzeczy campy są cięższe, dopatrywałbym się w tym formuły: cięższe = więcej materiały = wolniejsze zużycie)
Napisano 06 marzec 2008 - 23:10
Jak dla mnie to świetne porównanie, dlaczego?no tak co czlowiek to inne zdanie ;-) dla mnie campa to ociosana skala a shimano to wypolerowany marmur :-P problem jest istotnie nie do rozwiazania;p
Napisano 06 marzec 2008 - 23:25
zgodzę się,że tak naprawdę 99% z nas gdyby nie parę szczegułów (np klamki) nie zorientowałaby się na czym jedzie
pozdr
Napisano 06 marzec 2008 - 23:58
no kolego ostro jedziesz, zastanawia mnie, dlaczego? (brak w tym jakielkolwiek logiki bo się nie znamy), dużo lepiej byłoby gdybyś się jakoś sensownie (czytaj; konstruktywnie) odniósł do tego co napisałem :-)jezdzac jak "na grzyby" to pewnie malo kto by zauwazyl roznice
Napisano 07 marzec 2008 - 08:17
nic na to nie poradze, taka jest przeciez prawda i nie ma to zwiazku z toba czy z kimkolwiek innym, gdybym sam nie jezdzil tyle ile jezdze to pewnie bym nie zauwazyl zadnych roznic miedzy danym sprzetem.no kolego ostro jedziesz, zastanawia mnie, dlaczego? (brak w tym jakielkolwiek logiki bo się nie znamy) dużo lepiej byłoby gdybyś się jakoś sensownie (czytaj; konstruktywnie) odniósł do tego co napisałem :-)jezdzac jak "na grzyby" to pewnie malo kto by zauwazyl roznice
wybacz, moze twoj nick mnie zmylil. ;-)Ale widzę,że nie jestem pierwszym, którego traktujesz z góry (czytaj: jak jeżdżącego na grzyby)i to mnie zadziwia, bo jeśli my 'jeździmy na grzyby' to ty pewnie jesteś 'profi', tylko coś ten 'twój dzisiejszy trening' jakoś tak mizernie wygląda :-)
pozdr
Napisano 07 marzec 2008 - 12:05
tak jestem niedzielnym lamerem, ktory nie ma bladego pojecia o sprzecie.
jedyne co robie to lansuje sie po miescie na mojej badziewnej szosowce na campie.. i chyba zmienie osprzet na shimano bo ono jest bardziej lanserskie..
Napisano 07 marzec 2008 - 15:45
To była ironia..tak jestem niedzielnym lamerem, ktory nie ma bladego pojecia o sprzecie.
jedyne co robie to lansuje sie po miescie na mojej badziewnej szosowce na campie.. i chyba zmienie osprzet na shimano bo ono jest bardziej lanserskie..
Ugh, dałeś z grubej rury.
Uno: o co ci chodzi z tą badziewnością Campy?
Due: do lansowania kupuje się Campę, bo jest jej po prostu mniej, a i marka jakby bardziej szlachetna.
Śliczna piramidka ;-)Tre: Widocznie jestem niedzielnym lamerem, ale z to mam dużą kolekcję zębatek
Chwała Ci za to, że tyle km trzepiesz.I wyobraź sobie, że w moim rowerze, złożonym na zasadzie 'co leży na warsztacie' wszystko chodzi od kliknięcia, piasty kręcą się leciutko a kilometry lecą jakoś różnic z DA/Ultegrą nie stwierdziłem (poza kulturą pracy - tzn u mnie mocniej trzeszczy przy przerzucaniu, ale to wina kasety złozonej z zębatek z kolekcji powyżej). Ale mam otwarty umysł, przekonaj mnie do kupna np DA.
Napisano 07 marzec 2008 - 17:02
Napisano 13 listopad 2010 - 09:21