Jak podrabiają produkt, to naklejkę z krajem pochodzenia też mogą.
Tymczasem fakty są takie, że Maviki kupione z dystrybucji dziwnym trafem zawsze są identyfikowane poprawnie. A Wy nadal wierzycie, że na Ali dziwnym trafem znajduje się zawsze ktoś, kto ma cały kontener pełnowartościowych kół sprzed 3 lat, które Mavic zapomniał sprzedać, i w dodatku specjalnie wysłał je z Rumunii do Chin, żeby je teraz sprzedawać z powrotem do Europy 
Tu nie chodzi wierzycie nie wierzycie. Ja wyrażę się wprost mnie to lata, bo koła jak to Mavic spełniają moje oczekiwania.
Kupiłem je jako ciekawostkę z nastawieniem, ze to może być lipa, taka moja natura lubię zabawę, lubię potestować sobie sprzęt, mam z tego radochę, wiedze i nieraz jestem do przodu.
Oczywiście mam też oryginały z Harfy gdzie numer wchodzi bla, bla bla....
Rozebrałem jedne i drugie koła - są identyczne, identyczne parametry( waga....), identyczny naciąg, wyważenie, bla, bla bla... Identycznie się zachowują podczas jazdy etc.. No nie ma do czego się przypierdzielić..
Pomimo ze mam styczność z Mavic pokazałem je kumplowi który od ok 20- tu lat sprzedaje ich produkty, z marszu stwierdzenie kola ok.
Te ale numery nie wchodzą... spoko mnie tez się zdarza, że nie wchodzą, ale mam z pewnego źródła ( czyli od nich - France ), nieraz wystarczy mi @, telefon i sprawa załatwiona. Opowiedział mi jeszcze kilka innych numerów tak że ten.
A-ha Mavic się do tego nie przyzna, ale budżetowe modele do niedawna były robione w Rumunii, obecnie też i w Chinach.
A skąd się biorą stare rumuńskie i francuskie Mavic`ki w Chinach to też nie jest jakaś historia na zasadzie no niemożliwe, no co ty ?
Reasumując z podchodzeniem z marszu iż nie wchodzi to muszą być podróby podchodziłbym sceptycznie. Nie twierdze, ze podróbek nie ma, bo to wszystko na Novatec'ach nie pozostawia żadnej wątpliwości.
Moje koła raczej na pewno są nieoryginalne.
Numery seryjne "nie wchodzą" jak piszecie i sprawdziłem
katalogi od 2012r, nie było kół 40mm z aluminium :-)
Zobaczymy jak się będą sprawować.
Tak coś podejrzewałem. Najprawdopodobniej to mix ( składane z podzespołów) na piastach Mavic'a.