Prosimy przestać się naglątwiać
Hide Park- Wpisy Poza Głównym Wątkiem Pierwotnego Tematu I Różne Pierdoły Nie Na Temat - Dyskutujesz Na Własne Ryzyko I Odpowiedzialność!
Napisano 23 grudzień 2020 - 12:30
Oby przyszły rok dla nas wszystkich już był lepszy wyjazdowo Jak człowiek za długo siedzi w jednym miejscu to jednak bardzo źle jest. W tym to i auto mało kilometrów i lotniczych mili mało nabite, tak nie można, człowiek to jednak umiera jak siedzi w jednym miejscu i te same widoki ciągle ma za oknem czy na tych samych trasach. Trzeba się ruszać, poznawać, zwiedzać, nasycać mózg wrażeniami, widokami a co najciekawiej to innymi kulturami.
Uprzejmie proszę o wydzielenie offtopu do nowego wątku w dziale https://szosa.org/forum/41-offtopic/ .
Napisano 23 grudzień 2020 - 13:18
Dokładnie. Mnie już trafia od pracy w domu i zajmowanie się dwoma dziećmi, których energia rozpiera a na zdalnych lekcjach zamiast uważać to sobie grają na komputerach. Jak tu być zdrowym jak siedząc w domu aż się czuje jak człowieka energia opuszcza...
Napisano 23 grudzień 2020 - 13:32
Szkoda, że mimo prośby moderator nie wydzielił nowego wątku Mogłaby być ciekawa dyskusja sportowo-covidowa poza wątkiem stricte covidowym o tym, co można a co nie.
U nas to wygląda tak, że ja to chociaż mam Zwifta, latem na zewnątrz, pobiegam, jak się da popływam ale moja to zainwestowała w Ring Fit Adventure na Nintendo Switch - swoją drogą super zabawa do ogólnorozwojówki, kardio i nawet ja się wciągnąłem, bo tak to rozciągać mi się nie chce a jednak przy rowerze to rozciąganie warto dorzucić.
Napisano 23 grudzień 2020 - 14:19
No właśnie ale w polskim języku nawet nie mają nazwy, co najwyżej kółka przerzutki... . Dla mnie bardziej zrozumiałe jest jockey wheels, ale to może dlatego, że nie czytam ani nie oglądam i nigdy nie czytałem i nie oglądałem za wiele polskich materiałów o serwisie rowerów bo za dużo tu druciarstwa i podejścia "paaanie to ci kowal na wsi ogarnie".
No i jak Cię mikroos lubię i szanuję za prowadzenie biznesu tak jockey wheels to nie jest żaden anglicyzm! To jest po prostu angielska nazwa dla tzw. "kółek przerzutki". Anglicyzm zadomowiony to słowo "budżet" a anglicyzm niezadomowiony to słowo "jogging"! Nie możemy uznać, że every word wypowiedziany w english jest od razu neologizmem.
Ja tam pamiętam tylko derailleur pulley.
#1029 Gosc_Kuba__H_*
Napisano 04 styczeń 2021 - 14:39
ale ż Ty nie wiedziałeś ? to dziwne .. .trąbią o tym od końca wakacji, w zasadzie jak juz zamawiałem rower w październiku to trek miał terminy na wrzesień 2021 mnie udało się z innej marki zamówić w październiku na kwiecień wesoło jest. Mogłem mieć na styczeń, ale z kombinacjami pod tytułem .... kupimy na campie, zmienimy na shimano a campę spróbujemy sprzedać ... wolałem poczekać
Napisano 04 styczeń 2021 - 14:50
wiedziałem, ale nie wiedziałem że jest taki problem z częściami. Ostatnio problem z częsciami miałem w 2018 jak chciałem zamówić klamki ultegry
ale patrzę sobie na allegro rowery nowe - jest tego jeszcze masa, fakt że najwięcej ebików ale spodziewałem się większej posuchy
Napisano 04 styczeń 2021 - 15:19
Storck'a można mieć na koniec obecnego miesiąca: https://www.storck-b...ltegra-di2-2x11
Orro w zależności od rozmiaru koniec tego, początek następnego miesiąca:
https://www.orrobike...gra-di2-airbeat
Napisano 04 styczeń 2021 - 15:26
A jakiś TCR (chyba Advanced Pro 1, na mechanicznej ultegrze) w rozmiarze M i kilka Propelów stoi do wzięcia od ręki w Giant Oporów we Wro. W innych miastach chyba też są, bo dzwoniłem podpytywać o ceny. Jak ktoś lubi Cube, to w zaprzyjaźnionym sklepie we Wro chyba też jest do wzięcia coś od ręki.
Napisano 04 styczeń 2021 - 15:29
Kilka rowerów to owszem jest tu i tam. Tylko jak przychodzi co do czego, to często to nie jest Twój rozmiar lub sklep zamówił (np. pół roku temu) i owszem będzie rozmiar za miesiąc-dwa ale albo inny kolor albo wyższy model i zastanawiaj się tu, czy zdecydujesz się na kolor, którego nie chciałeś czy raczej na wyższy model, do którego musisz dopłacić 4000zł, których to nie planowałeś wydać... .
Napisano 04 styczeń 2021 - 15:34
Spoko ten Storck. Tylko jakiś nienaturalnie krótki ten mostek na obrazku. Nie zagłębiałem się w tabele, ale wygląda jakby miał 6 cm.
Chyba nawet Storck bardziej składny od Orro, z drugiej strony on po prostu wygląda jak bardzo lekko zmodyfikowany nowy Tarmac SL7.
Orro się zdecydowanie bardziej wyróżnia, jest ciekawe i całkiem ładne ale Orro to już powoli Madonkę przegania swoją "muskulaturą"